Cigánska pečienka Najlepšie slovenské hamburgery! Tradičné prvomájové cigánske pečienky robievame nielen v deň sviatku práce, ale veľmi často.… Prečo je májová bryndza najlepšia? Poklad tradičnej slovenskej gastronómie – bryndza! Vedeli ste, že práve v máji obsahuje táto pochúťka z ovčieho mlieka najviac vitamínov. Príspevok Prečo je májová bryndza najlepšia? zobrazený najskôr Nazjedenie.sk . Orechová bezé roláda bez múky Orechová bezé roláda bez múky je plnohodnotným múčnikom na akúkoľvek príležitosť. Je to perfektný spôsob, ako využiť prebytočné bielka a tiež potešiť svojich najbližších skvelým dezertom. Tradične sa bezé hmota/cesto pripravuje z bielok, cukru a múky zmiešanej s namletými alebo ... Týždeň vo Varne (3. diel) V poslednej časti sa budem trochu venovať technikáliám a ceste do Bulharska ako takej, keďže ide o samostatnú kapitolu celého výletu. Píšem výletu, lebo dovolenka to veľmi nebola… Začnem tam, kde som skončil minule – vo vnútrobloku. Zas tu niekto cvičil. Do spustnutého parčíku prišla mladá baba s igelitkou a pitbulom. Bol na hrubom lane, […] Methi Thepla (placky s čerstvými lístkami senovky gréckej) / Flatbread with fenugreek leaves ČO POTREBUJETE (na 5ks): 200ml múky Atta 1 lyžica múky Besan veľká hrsť nadrobno nasekaných čerstvých lístkov senovky gréckej 1 plná lyžička cesnakovo zázvorovej pasty 1 nadrobno nakrájaná zelená chilli paprička (nemusí byť) 1/4 lyžičky asafoetida 1/3 lyžičky ajwain 1 lyžica sezamových semien 1/2 lyžičky mletej kurkumy 1/2 lyžičky kašmírskeho chilli korenia 1/4 lyžičky mletého koriandru 1 lyžička… |
Rebarbora: informácie a tipy Rebarbora je obľúbená všade a dá sa vychutnať v mnohých receptoch. Tu nájdete informácie a … Čítať ďalej Takmer bez práce: Stačí len vymiešať a upiecť. 10 receptov na koláče z jednej misy Dnes je Sviatok práce, tak to s ňou netreba preháňať. Ale keďže k voľnému dňu patrí nejaký ten koláč, našli sme také,... Dobrá správa pre hubárov: Rastú smrčky aj májovky, prvé sa práve objavili na Slovensku, hovorí mykologička Všetko prišlo tento rok nejako extrémne skoro. O mesiac skôr kvitnú stromy, vyliezajú jašterice aj žaby. „Je to len pokračovanie trendu, ktorý sa začal už počas zimy,“ je presvedčená mykologička Tereza Tejklová. „Je to vlastne kvôli tomu, ako vyzerala zima. Na huby sa dalo chodiť v podstate celú zim... Wrap s mletým mäsom Martin je partner sestry Môjho Dobrého Manžela, Kačenky. Dobre som Vás zmiatla a premietate si v hlave, kto je vlastne Martin?Otec Terky a Karky.Náš Dobrý Švagor.Je to naplavenina do rodiny, ako som aj ja.Držíme spolu.Je nesmierne sexy. Asi preto, lebo mi príde ako mladšia verzia Môjho Dobrého Manžela, s vypracovanejším telom. Kačenka s mojim DM, […] Makovo-broskyňový koláč s posýpkou, recept na dezert, ktorý poteší každého Predstavte si sladké požitky leta uložené v každom súste makovo-broskyňového koláča s posýpkou, dezertu, ktorý je zároveň lahodný a pohodovo rustikálny. Tento koláč predstavuje dokonalú harmóniu chutí a textúr, kde sa spojí jemná sladkosť broskýň s bohatým, zemitým podtónom maku a zakončí sa krehkou, maslovou posýpkou. Jeho príprava je jednoduchá, ale výsledok je nič menej… Čítať viac » Makovo-br… |