utorok 30. apríla 2024

Methi Thepla (placky s čerstvými lístkami senovky gréckej) / Flatbread with fenugreek leaves


ČO POTREBUJETE (na 5ks):

200ml múky Atta

1 lyžica múky Besan


veľká hrsť nadrobno nasekaných čerstvých lístkov senovky gréckej

1 plná lyžička cesnakovo zázvorovej pasty

1 nadrobno nakrájaná zelená chilli paprička (nemusí byť)

1/4 lyžičky asafoetida

1/3 lyžičky ajwain

1 lyžica sezamových semien

1/2 lyžičky mletej kurkumy 

1/2 lyžičky kašmírskeho chilli korenia

1/4 lyžičky mletého koriandru

1 lyžička cukru

soľ

2 lyžice jogurtu


1 lyžica oleja

voda podľa potreby

olej pri opekaní placiek



AKO POSTUPOVAŤ:

Všetky suroviny okrem oleja, vody a múk dáme do mise a zmiešame. Pridáme múky a zapracujeme. Pridáme troška vody a vypracujeme cesto (pridávame po lyžiciach, podľa potreby; mne stačili 2 lyžice). Nakoniec doňho zapracujeme olej. Necháme ho v miske, zakryjeme ju čistou kuchynskou utierkou a necháme 30min odpočívať.


Potom cesto rozdelíme na rovnako veľké časti a vymodelujeme guľôčky. S každou pracujeme zvlášť. 


Guľôčku sploštíme v dlaniach, obalíme v múke a vyvaľkáme placku.


Panvicu rozpálime a placky pečieme na miernom až stredne silnom ohni z oboch strán. Niekoľkokrát ich obrátime počas opekania. Pri druhom obrátení placku troška potrieme olejom a dopečieme. 


Podávame s jogurtom a napr. chilli pickle alebo mangovým pickle. 





Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára