Menu

Pohyb pre Peťka

Trvanie výzvy: 27. januára 2022 - 11. mája 2023

Cieľ výzvy

Zabezpečiť pravidelné rehabilitácie, terapie, lieky a vitamíny

Autor výzvy

Príbeh

Pohyb pre Peťka

Ahojte. Volám sa Peťko, mám osem rokov a bojujem za každý pohyb. Aby sa môj zdravotný stav nezhoršoval, potrebujem intenzívne rehabilitácie a terapie.

Ahojte. Volám sa Peťko a mám osem rokov. Narodil som sa s vrodenou vývojovou chybou diafragmatická hernia - bez ľavej bránice. Keďže bábätká v prvých dňoch dýchajú bránicou, museli ma hneď po narodení uviesť do umelého spánku a napojiť na prístroje, ktoré zabezpečovali moje základné životné funkcie. Bránica oddeľuje hrudník a bruško a keďže ja som ľavú bránicu nemal, na pľúca sa mi zosunuli všetky orgány z bruška a pľúca sa nemali kam vyvíjať, veľkým problémom bolo dýchanie a pľúcna hypertenzia. V nemocnici na áre som si poležal dlhých jedenásť mesiacov. Počas tohto dlhého obdobia som musel podstúpiť cez desať operácií, ktoré mi zachránili život. Domov som odchádzal s umelou pľúcnou ventiláciou, so zavedenou tracheostómiou, kyslíkom... Táto dlhá hospitalizácia a hlavne vážny zdravotný stav sa podpísali pod môj psychomotorický vývin. DMO, hypotonický syndróm ťažkého stupňa, lokomočné št.2, hypoxicko-ischemická cerebrálna lézia, hypoplázia a dysplázia pľúc, to je len časť mojich diagnóz. Vďaka všetkym rehabilitáciám a terapiám, nielen na Slovensku, ale aj v zahraničí, vďaka tomu, že mi pomáhate, sa môj zdravotný stav zlepšuje. Už nepotrebujem tracheostómiu, pľúcnu ventiláciu, začal som papať ústami, pred tromi rokmi som sa naučil rozprávať. S pohybom je to horšie, ide to veľmi pomaly. Ja verím, že sa raz budem vedieť sám posadiť, postaviť a prejsť pár krokov. Teraz chodím aj do školy, už som druhák a učím sa čítať, písať, počítať. Tento rok som podstúpil náročnú operáciu bedrových kĺbov v Čechách, aj preto potrebujem intenzívne rehailitácie. 

Milí darcovia! Chcem Vás touto cestou poprosiť o pomoc s financovaním mojich intenzívnych rehabilitácií a terapií. Veľmi si vážime každú pomoc!

Srdečne ďakujeme!

Aktualizácie

Ďakujeme!30. dec 2022

Milí darcovia, priatelia! Prajeme Vám všetkým všetko dobré v Novom roku 2023, hlavne aby mal každý pevné zdravie a dobrých ľudí okolo seba! Ďakujeme za vašu doterajšiu pomoc a podporu, bez vás a vašej pomoci by Peťko nebol tam, kde teraz! ĎAKUJEME

Poďakovanie!11. sep 2022

Milí naši darcovia! Výzva nám čoskoro končí, tak dovoľte aby som sa Vám aspoň takto poďakovala. Vďaka Vám, vašim darom sa podarilo doplatiť za tri rehabilitačné pobyty,  ambulantné rehabilitácie a terapie, vďaka Vám bude mať Peťko čoskoro nový aktívny vozík, keďže mu ho poisťovňa neschválila a vozík to sú jeho druhé nohy! Samozrejme sa chcem poďakovať aj tímu ludialudom.sk, že umožnili túto zbierku a pomoc Peťkovi! Srdečne ďakujeme za pomoc! Máme pred sebou ešte dlhú cestu! Ďakujeme ??????

Prázdniny....12. júl 2022

Ahojte priatelia! Chceme sa Vám všetkým srdečne poďakovať za pomoc, za každý dar pre Peťka. Srdečne ďakujeme aj skvelému tímu ludiadom.sk. Ďakujeme. Peťko si žiaľ ani tieto prázdniny neužíva podľa predstáv, ležíme v nemocnici so zápalom pľúc a angínou. Prosím držte mu palce, nech to všetko zvládne ako vždy! Ďakujeme 

Akoby toho nebolo málo poisťovňa mu už druhýkrát zamietla aktívny invalidný vozík, napriek tomu, že je na aktívnom vozíku samostatný. Napriek tomu, že sme doložili správy od iných špecialistov na doporučenie aktívneho vozíka, a napriek tomu, že bol aj na poisťovni a ukázal, že aktívny vozík si vie ovládať. Kde je vôľa, tam je cesta, a kde nie je, dopadne to takto....

2 super týždne!13. jún 2022

Ahojte kamaráti! Tentokrát som zvládol 2 týždne v Hendi centre, bolo super, užil som si každú terapiu. Aj môj brat Jurko absolvoval svoje terapie. ?Ďakujem Vám za pomoc!?

Ahojte!12. máj 2022

Ahojte priatelia! Práve cvičím v Hendi centre v Piešťanoch, mám pred sebou ešte ďalší týždeň! Veľmi sa z toho teším a ďakujem Vám za pomoc!

Úspešný pobyt za mnou!10. mar 2022

Ahojte priatelia! Aj vďaka Vám som mohol absolvovať ďalší rehabilitačný pobyt. Veľmi som si v Hendi centre užíval aj cvičenie v bazéne. Sú tu úžasní ľudia, teším sa na ďalšie rehabilitácie! Ďakujem 

Cvičím!10. feb 2022

Ahojte kamaráti! Ďakujem Vám za pomoc, vďaka vašej pomoci môžem absolvovať každý týždeň ambulantné rehabilitácie a terapie! Srdečne ďakujeme!

Pozdrav! 11. jan 2022

Ahojte kamaráti! Všetkým prajeme úspešný Nový rok, aby sme boli všetci zdraví, šťastní a mali veľa lásky, lebo to sú hodnoty, ktoré sa kúpiť nedajú. Ja som mal smutné sviatky, keďže som už mesiac chorý a musel som počas sviatkov do nemocnice, ale už mi je lepšie a teším sa, kedy budem môcť zase cvičiť! 

Šťastné a veselé! 9. dec 2021

A sú tu opäť Vianoce. Chceme Vám všetkým popriať požehnané sviatky plné zdravia a rodinnej pohody. Vám milí darcovia sa chceme poďakovať za pomoc, bez vašej podpory by som nemohol absolvovať všetky potrebné terapie a rehabilitácie. Ďakujeme veľmi pekne za pomoc celému tímu skvelých ľudí z ludialudom.sk a za ich ochotu a pomoc všetkým, čo to potrebujú. Veľmi si to vážime! Ja si od Ježiška najviac želám, aby som sa už vedel sám posadiť, lebo každá operácia ma vráti späť, a aby som mohol chodiť do školy. Veľmi rád chodím do školy, mám tu super kolektív, všetkých mám rád. Krásne sviatočné chvíle, priatelia! 

Pobyt 5. nov 2021

Ahojte kamaráti! Zvládol som ďalší pobyt v Hendi centre. Už teraz sa teším, kedy sa budem môcť vrátiť a pokračovať na mojej dlhej ceste. Ďakujem za vašu podporu! ??

Ďalšie informácie

Nahlásiť

Stránka obsahuje nepravdivé, urážajúce alebo neetické informácie

Ste si istý, že chcete vymazať aktualizáciu?