Potravinárstvo |
Popis: Scientific Journal for Food Industry
|
||||||
IFS Konferencia 202224.srpna BEZPEČNOSŤ A KONTROLA POTRAVÍN 2022 – konferencia7.prosince SLOVENSKÁ SPOLOČNOSŤ PRE POĽNOHOSPODÁRSKE, LESNÍCKE, POTRAVINÁRSKE A VETERINÁRSKE VEDY PRI SAV, POTRAVINÁRSKA KOMORA SLOVENSKA, SLOVENSKÁ AKADÉMIA PÔDOHOSPODÁRSKYCH VIED NÁRODNÝ KONTAKTNÝ BOD SR PRE VEDECKÚ A TECHNICKÚ SPOLUPRÁCU S EFSA – MINISTERSTVO PÔDOHOSPODÁRSTVA A ROZVOJA VIDIEKA SR, BRATISLAVA Vás pozývajú na: XIX.… Práve vyšla nová vysokoškolská učebnica: BEZPEČNOSŤ POTRAVÍN20.srpna Vo vydavateľstve Slovenskej poľnohospodárskej univerzity v Nitre vyšla 18.8.2021 vysokoškolská učebnica Bezpečnosť potravín autorského kolektívu prof. Ing. Jozef Golian, Dr., Ing. Jozef Čapla, PhD. a doc. Ing. Peter Zajác, PhD. Bezpečnosť potravín je aktuálnou témou od začiatku tohto tisícročia a zostáva prioritou aj… Týždeň bezpečnosti potravín21.dubna NITRIANSKE UNIVERZITNÉ DNI Týždeň bezpečnosti potravín Dátum: 27.4.2021 Forma podujatia ONLINE cez platformu MS Teams Linka na podujatie: https://teams.microsoft.com/l/meetup-join/19%3ameeting_MTA4YmZhODItNzA5My00YzYwLTliZjItMmQ3ZDUxZGM5MzUx%40thread.v2/0?context=%7b%22Tid%22%3a%2255801aee-cccb-46c5-880c-d6f6c4603f42%22%2c%22Oid%22%3a%2270f2b499-fb02-4128-aaa3-61c4f5949c9e%22%7d Program podujatia… Príručka IFS riadenie cudzích predmetov12.ledna Výskyt cudzieho predmetu v potravine vždy vedie k negatívnej publicite a hovorí sa o ňom na titulných stránkach novín. Nielenže vyvoláva obavy a rozhorčenie, ale môže tiež znamenať potenciálne riziko pre spotrebiteľov a vedie k oficiálnym reklamáciám. Zvyšujúci sa počet… FLIS – informačný systém označovania potravín v EÚ12.ledna Európska komisia spustila nový informačný systém označovania potravín (FLIS). Priamy prístupový odkaz na FLIS: https://ec.europa.eu/food/safety/labelling_nutrition/labelling_legislation_en/food_labelling_information_system/start/select-language Informačný systém umožňuje prevádzkovateľom potravinárskych podnikov vybrať si potravinu (kategóriu) a automaticky vyhľadať povinné označenia EÚ v 23 jazy… Zimná škola bezpečnosti potravín 202111.ledna Vzdelávanie je téma číslo jedna, od ktorej závisí naša budúcnosť. Katedra hygieny a bezpečnosti potravín FBP SPU v Nitre Vám v spolupráci s praxou pravidelne počas roka zabezpečuje prednášky na aktuálne témy. Aj touto cestou si Vás preto dovoľujeme opätovne… Nová publikácia „Legislatíva a kontrola potravín“24.listopadu V súčasnosti sa neustále zvyšujú požiadavky na kvalitu a bezpečnosť potravinárskych výrobkov a ochranu zdravia spotrebiteľa. Výroba potravín je vo vzťahu k legislatíve upravená pomerne dobre a rozsiahle. V jej histórii sa bezpečnosti potravín nikdy nevenovala taká pozornosť ako dnes a to nielen vďaka… Označovacie GASTRO – HACCP štítky na potraviny22.září Pre okamžitú identifikáciu Vami spracovávaných a balených surovín a potravín určených na ďalšie skladovanie v gastro sektore slúžia naše označovacie GASTRO-HACCP štítky na potraviny. Štítky slúžia na označovanie potraviny názvom, dátumom originálneho obalu (šarže) a dátumom spotreby, teda všetkých dôležitých… Online konferencia IFS o bezpečnosti potravin22.září Online konferencia o IFS predstaví normy radu IFS a novinky, vrátane zmien, ktoré sa týkajú novej verzie IFS FOOD 7 dňa 8.10.2020. Viac info v priloženom letáku: |