Za málo peňazí: Čo jednoduché navariť? Spravte fučku, starodávne sedliacke jedlo zo zemiakov, ktoré bude chutiť aj dnes Naši predkovia si na fučku vystačili len so zemiakmi, múkou, cibuľou a trochou masti. Komu sa to máli, na prilepšenie môže pridať slaninku či kapustu.... Jamajský koláč Jamajský koláč sa zvyčajne pripravuje s čokoládovou piškótou. Dnes však máme perfektnú alternatívu, ako ho pripraviť úplne bez pečenia! Ak máte radi studené tvarohové koláče, tento sa vám bude páčiť. Nielenže výborne chutí, ale vyzerá ako z tej najlepšej cukrárne. Najlepšie je pripraviť si Jamajku deň vopred a podávať ju vychladenú. Ako sa obliecť na rande pri sviečkach? Áno, rande pri sviečkach – čarovný večer plný romantiky. Či už plánujete útulnú večeru doma alebo večer v luxusnej reštaurácii, Príspevok Ako sa obliecť na rande pri sviečkach? zobrazený najskôr Nazjedenie.sk . Týždeň vo Varne (3. diel) V poslednej časti sa budem trochu venovať technikáliám a ceste do Bulharska ako takej, keďže ide o samostatnú kapitolu celého výletu. Píšem výletu, lebo dovolenka to veľmi nebola… Začnem tam, kde som skončil minule – vo vnútrobloku. Zas tu niekto cvičil. Do spustnutého parčíku prišla mladá baba s igelitkou a pitbulom. Bol na hrubom lane, […] Makovo-broskyňový koláč s posýpkou, recept na dezert, ktorý poteší každého Predstavte si sladké požitky leta uložené v každom súste makovo-broskyňového koláča s posýpkou, dezertu, ktorý je zároveň lahodný a pohodovo rustikálny. Tento koláč predstavuje dokonalú harmóniu chutí a textúr, kde sa spojí jemná sladkosť broskýň s bohatým, zemitým podtónom maku a zakončí sa krehkou, maslovou posýpkou. Jeho príprava je jednoduchá, ale výsledok je nič menej… Čítať viac » Makovo-br… |
Dobrá správa pre hubárov: Rastú smrčky aj májovky, prvé sa práve objavili na Slovensku, hovorí mykologička Všetko prišlo tento rok nejako extrémne skoro. O mesiac skôr kvitnú stromy, vyliezajú jašterice aj žaby. „Je to len pokračovanie trendu, ktorý sa začal už počas zimy,“ je presvedčená mykologička Tereza Tejklová. „Je to vlastne kvôli tomu, ako vyzerala zima. Na huby sa dalo chodiť v podstate celú zim... Rýchla banánová roláda Niet nad rýchle a jednoduché dezerty! Korpus na túto piškótovú roládu vás určite nesklame. Recept zvládne každý a… Wrap s mletým mäsom Martin je partner sestry Môjho Dobrého Manžela, Kačenky. Dobre som Vás zmiatla a premietate si v hlave, kto je vlastne Martin?Otec Terky a Karky.Náš Dobrý Švagor.Je to naplavenina do rodiny, ako som aj ja.Držíme spolu.Je nesmierne sexy. Asi preto, lebo mi príde ako mladšia verzia Môjho Dobrého Manžela, s vypracovanejším telom. Kačenka s mojim DM, […] Venčeky Venčeky sú takou tou klasikou slovenských a českých cukrární. Už pri prvom zahryznutí nás vrátia späť do detstva. Odpaľované cesto môže na mnohých pôsobiť ako strašiak a ako náročné na prípravu. Ale opak je pravdou. Prípravu zvládne aj začiatočník. Stačí ... Mandľový tortový korpus / Almond sponge cake (for birthday cake) ČO POTREBUJETE (do 18cm formy): 3 vajcia 170g kryštáľového cukru 5 lyžíc horúcej vody 90g mletých mandlí 125g múky (použila som Maida) 1 lyžička prášku do pečiva AKO POSTUPOVAŤ: Žĺtka a bielka oddelíme. Bielka vyšľaháme na tuhý sneh. Odložíme ho bokom do daľšieho použitia. Vyšľaháme žĺtka s cukrom. Potom pridávame vodu po lyžiciach a za každým dobre prešľaháme. Múku zmiešame s práškom do pečiva a… |