Jasno
15°
Bratislava
Anastázia
30.4.2024
Vittek do konca sezóny k Seneckému a Saparovi do Ankaragücü
Zdielať na

Vittek do konca sezóny k Seneckému a Saparovi do Ankaragücü

Zdroj: TASR

Slováci v Turecku

Záujem tureckého klubu o Vitteka ako prvý naznačil francúzsky špecializovaný denník L'Equipe. Francúzske médiá však informáciu o dohode ešte nepotvrdili, no zmluva by mala byť na svete už v najbližších dňoch.

Dvadsaťsedemročný Vittek je hráčom OSC Lille, ale v tíme účastníka Ligue 1 mu patrí len miesto medzi náhradníkmi. V aktuálnej sezóne nastúpil v dvanástich ligových zápasoch, na konte má dva góly. Odchovanec bratislavského Slovana sa intenzívne pohráva s myšlienkou odchodu z Lille, pretože potrebuje pravidelne hrávať, aby si vybojoval miesto v kádri slovenskej reprezentácie na tohtoročných MS. Jeho materský klub mu údajne v prestupe nebude brániť. V súvislosti s Vittekom sa spomínal záujem Hannoveru 96, špekulovalo sa dokonca aj o jeho návrate do Norimbergu.

Len pred niekoľkými dňami zamieril do Ankaragücü slovenský stredopoliar Marek Sapara, ktorý tri a pol roka úspešne pôsobil v poprednom nórskom klube Rosenborg Trondheim. Turecký klub sa v zimnom termíne vyzbrojil aj ďalšími posilami zvučných mien - do hlavného mesta prišli Jerome Rothen, Geremi a v pondelok spečatil svoj prestup aj český futbalista Jan Rajnoch.


View Larger Map

Súvisiace články