Fortuna liga - preview 13. kola: Slovan jede do Trenčína

29.10.2021, 08:53, aktualizováno 31.10.2021, 09:33
Previews
Trnava v pátek vyhrála a na tahu je tak znovu Slovan Bratislava. Lídr tabulky cestuje ven a v jediném nedělním zápase se představí na půdě Trenčína...
AS Trenčín - Slovan Bratislava  (neděle 17:00)
Trináste kolo Fortunaligy uzavrie nedeľný duel medzi domácim AS Trenčín a obhajcom titulu ŠK Slovan Bratislava.

Obranca Vernon De Marco načal nedávno druhú stovku zápasov za Slovan a rovnako druhú stovku štartov v slovenskej lige. Slovan mu rukami svojho športového riaditeľa Richarda Trutza pred stretnutím s Liptovským Mikulášom venoval pamätný dres s číslom sto. "Niektorí si možno pomyslia, že to nie je také veľké, no pre mňa je stovka štartov významná. Chcel by som pridať ďalšie štarty a najdôležitejšie je, aby sme ako tím boli úspešní," povedal rodený Argentínčan, ktorý má aj slovenské občianstvo a je hráčom slovenskej reprezentácie. Trenčín naposledy zvíťazil v Zlatých Moravciach 1:0 po góle v nadstavenom čase. Aktuálne je na piatom mieste tabuľky.

V prvom vzájomnom zápase sezóny zdolal majster Trenčanov na Tehelnom poli 2:0. "Trenčín hrá celkovo dobre, má kvalitné mužstvo. My sa však v prvom rade koncentrujeme na seba a podobne ako v každom zápase, aj teraz chceme vyhrať a udržať si prvé miesto. Musíme na sebe ďalej pracovať, aby sme našou hrou tešili klub i fanúšikov. Som presvedčený, že sme na dobrej ceste, len musíme vytrvať. Do konca jesennej časti je ešte ďaleko a všetky duely budú veľmi dôležité," uvažuje Vernon De Marco.

Vernonovi sa pritom proti Trenčínu zvykne strelecky dariť. Gól mu dal vo februári 2020, dvomi gólmi sa podieľal na obrate z 0:1 na 2:1 aj v auguste 2020. Vtedy ešte AS hrával domáce stretnutia v Žiline. "Mám na Trenčín dobré spomienky, no každý zápas je iný. Ako obranca rád pomáham mužstvu aj gólmi, vždy ma to veľmi poteší. Na prvom mieste je však vždy tím," hovorí de Marco. Belasí dali v lige najviac gólov spomedzi všetkých tímov. Trenčín skóroval 18-krát a spolu s Ružomberkom má štvrtý najproduktívnejší útok. "Zápasy ako tie naše s Trenčínom sú pre fanúšikov vždy dobré a zaujímavé. My však chceme ustrážiť jeho ofenzívu. Verím, že fanúšikovia sa budú tešiť z toho, ako my budeme útočiť a budeme nebezpeční a nie naopak," uzavrel 28-ročný de Marco. Považania privítajú úradujúceho majstra Slovan Bratislava v trinástom kole Fortunaligy v nedeľu o 17:00.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 5.00 - 4.09 - 1.62
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
MFK Ružomberok - ŠKF Sereď  (sobota 18:00)
V parádnej forme hrajúci MFK Ružomberok hostí v trinástom kole Fortunaligy celok Serede.

V stredu domáci Ružomberok privítal v rámci štvrtého kola Slovnaft Cupu šarišské Lipany. Východniari podali veľmi sympatický výkon a napriek tomu, že hrajú až tretiu najvyššiu súťaž, vysoko favorizovanému a navyše domácemu celku podľahli iba 0:1. "Vedeli sme, že prídu Lipany a budú mať dobrú, organizovanú obranu. Vedeli sme, že od začiatku bude ťažké sa tam dobýjať, a to sa aj ukázalo. Ale nakoniec sme to zlomili a stačí aj jeden gól, aby sme postúpili," zhodnotil hráč víťazného mužstva spod Čebraťa Tomáš Bobček.

Po stredajšom pohárovom súboji s Odevou Lipany sa "Ruža" predstaví na svojom štadióne aj v sobotu. Vtedy v ligovom súboji privíta Sereď. Ružomberok doposiaľ nazbieral 21 bodov a v tabuľke mu priebežne patrí výborná tretia priečka. Sereď je s trinástimi bodmi deviata.

Zápas trinásteho kola na Liptove medzi domácim Ružomberkom a hosťujúcou Sereďou začína v sobotu o 18:00.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.89 - 3.29 - 4.35
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
MŠK Žilina - FC Zlaté Moravce  (sobota 18:00)
V trinástom kole jesennej časti Fortunaligy hostí trápiaci sa MŠK Žilina pod Dubňom FC ViOn Zlaté Moravce, ktorý sa trápi ešte viac.

Zmena trénera v Žiline zmenu vo výsledkoch zatiaľ nepriniesla. Športový manažér Karol Belaník označil za jednu z hlavných príčin negatívnej série vypadnutie z pohárovej Európy. "Sedem zápasov bez víťazstva nie je dobrá séria aj vzhľadom na mimoriadne vydarený začiatok sezóny. Pozeráme sa však dopredu. Chceme zvládnuť najbližší zápas, aby sme naštartovali novú, tentoraz úspešnú sériu," hovorí. "Nechcem to teraz zvaliť len na vypadnutie z Konferenčnej ligy, ale je to jeden z hlavných dôvodov. Najmä v domácich zápasoch, v ktorých sme boli dominantní a silní, sme nedokázali zvíťaziť. Tri domáce prehry po sebe si veru v novodobej histórii Žiliny nepamätám, až na nadstavbu 2018/19," konštatuje Belaník.

Žilinčania siahli k zemne trénera. "Neočakávali sme, že zmena sa prejaví hneď ako šibnutím čarovného prútika. Uvedomujeme si, že môže trvať určitý čas, kým sa zmena odzrkadlí na hre tímu a výsledkoch. V prvom rade sme ňou sledovali pozitívny impulz pre celú kabínu," vysvetľuje športový manažér žltozelených.

"Na začiatku sezóny sme dávali veľa gólov. Boli sme pomerne efektívni. Teraz nastal problém v tom, že kľúčové momenty, ktoré sa vyskytnú v zápasoch, nezvládame tak dobre, ako súperi. Nemôžeme to pritom zvaliť len na odchod hráčov do iných klubov. Šance sme premieňali už aj bez Bernáta a Kurminowského," rekapituluje Belaník. Na úplnom začiatku sezóny hrala Žilina famózne, prešla cez troch súperov v Konferenčnej lige, v najvyššej slovenskej súťaži tiež šliapala ako hodinky. Potom prišiel zlom. "Štatistiky ukazujú, že sme sa zlomili v zápase s Liptovským Mikulášom v Poprade a dvoma zápasmi s Jabloncom. Dovtedy nás veľmi pozitívne hodnotila odborná i laická verejnosť. Odvtedy sa nevieme reštartovať. Sami si lámeme hlavu, čím to je."

Žilina sa pokúsi vrátiť na víťaznú vlnu v zápase proti Zlatým Moravciam v sobotu o 18:00.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.34 - 5.30 - 7.79
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Zemplín Michalovce - FK Pohronie  (sobota 18:00)
V sobotu pocestujú Pohronci na Zemplín. Tam sa večer v trinástom kole Fortunaligy stretnú s domácim MFK Zemplín Michalovce.

Na fortunaligové trávniky by sa po zranení mohol vrátiť Zemplínčan Martin Kolesár. Hoci predtým býval súčasťou základnej zostavy, teraz to bude mať ťažké, pretože má konkurenciu v podobe Daniela Magdu a Juraja Kotulu. "Uvedomujem si, že konkurencia je veľká a tak Dano, ako aj Juraj sú dobrí futbalisti. Som veľmi rád, že sa darí aj mužstvu. Kolektív sa zocelil už v lete, čo bol rozdiel medzi ostatnými rokmi. Vlani to bolo určite pre chlapcov ťažké. Nedarilo sa im. Ťažko bolo aj mne. Hoci som veľmi chcel, nemohol som im pomôcť čím skôr sa zachrániť. Nakoniec sa nám to podarilo až v poslednom kole," zrekapituloval Kolesár minulý ligový ročník.

"Táto sezóna vyzerá oveľa lepšie. Chlapcom sa darí, aktuálne nám patrí šieste miesto, čo je asi najlepšie umiestnenie, aké sme po dvanástich kolách mali. Čo si pamätám z minulých sezón, vždy sme mali lepšiu druhú polovicu základnej časti. Preto som v očakávaní, kde sa posunieme v najbližších zápasoch," uviedol so smiechom odchovanec trebišovského futbalu.

Kolesár bude k dispozícii už na sobotňajšie domáce stretnutie s FK Pohronie Žiar nad Hronom Dolná Ždaňa. Aj keď súper Michalovčanov uzatvára tabuľku, Kolesár optimizmus brzdí. "Zo skúseností viem, že takéto zápasy bývajú najťažšie. Očakávajú sa od vás body, súper nemá čo stratiť. My nemôžeme pozerať na to, že sú na poslednom mieste v tabuľke. Musíme sa pozerať na seba a ísť za svojim cieľom, ktorým je získať tri body," uzavrel Martin Kolesár.

Michalovce s Pohroním vybehnú na fortunaligový trávnik v sobotu o 18:00.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.73 - 3.77 - 4.58
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
Tatran Liptovský Mikuláš - DAC Dunajská Streda  (sobota 18:00)
V trinástom kole jesennej časti Fortunaligy hostí v Poprade MFK Tatran Liptovský Mikuláš vysoko favorizovaný FC DAC 1904 Dunajská Streda.

Nováčik súťaže z Liptovského Mikuláša hráva svoje domáce duely na štadióne v Poprade. V dvanástom kole najvyššej súťaže cestoval na Tehelné pole, kde favorizovanému Slovanu Bratislava podľahol vysoko 0:4. Jeho súper zo Žitného ostrova naposledy naopak zvíťazil. "V nedeľu sme si pripísali dôležité víťazstvo. Mali sme dostatok šancí uzavrieť zápas skôr, záver mohol byť kľudnejší. Súper hrozil hlavne z rýchlych protiútokov. Mal tri šance, pri ktorých nás podržal Maťo Jedlička. Michalovce ukázali svoju kvalitu a z víťazstva sme radi. Dôležité je, že sme to zvládli a získali tri body. Podarilo sa nám prekonať menšiu krízu. Vyhrali sme tretíkrát v rade, čo je dobré. Musíme ísť od zápasu k zápasu a pokračovať v tom," opísal Dominik Kružliak stretnutie, v ktorom Dunajskostredčania zdolali Michalovce 1:0.

Najbližší zápas bude zaujímavý aj z toho titulu, že Dominik sa v Liptovskom Mikuláši narodil. "Najbližší zápas je vždy ten najdôležitejší. Momentálne sa pripravujeme na sobotu a veríme, že uspejeme. Tri víťazstvá za sebou nám pomohli. Vzrástlo nám sebavedomie a aj pre defenzívu je dôležité, že v druhom zápase v rade sme si udržali nulu. Na začiatku sezóny sme inkasovali dosť veľa gólov, takže je to pozitívny impulz," skonštatoval Kružliak.

Liptovský Mikuláš privíta DAC Dunajská Streda pod Tatrami v sobotu od 18:00.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 6.22 - 4.52 - 1.47
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Spartak Trnava - FK Senica  (pátek 17:00)
Predohrávka trinásteho kola najvyššej slovenskej súťaže spojí v piatok celky Spartaka Trnava a FK Senica.

Počas týždňa hral Spartak Slovnaft Cup v Podbrezovej a postúpil až po penaltách. Zápas odchytal Ľuboš Kamenár, následný rozstrel jeho kolega Dominik Takáč. "Ľubo vie dať mužstvu pokoj, čo v zápase potvrdil. Boli sme v zápase pod dosť veľkým tlakom a v týchto chvíľach nás podržal. Dominovi sa v penaltách darí, je v tom dobrý a chceli sme to využiť," povedal tréner brankárov Pavel Kamesch. Dodal, že na ligový duel by mali byť rovnako nachystaní nastúpiť všetci gólmani. "Domino bude pripravený, rovnako ako Ľubo Kamenár a Denis Chudý, na tomto poste nemáme problém." Väčšina Trnavčanov najskôr tri týždne poriadne nehrala súťažný zápas; teraz to bude počas siedmeho dňa tretí. "Sme radi, že hráme zápasy. Viac ma baví hrať, ako trénovať. Po najbližších zápasoch bude zasa voľno a dobre si oddýchneme. Myslím, že fyzicky sme v poriadku a zápas zvládneme," dúfa Sebastián Kóša.

Senica ako jediná dokázala v tejto sezóne nad Trnavčanmi vyhrať (ak nerátame kontumáciu so Slovanom). "Musíme sa poučiť z chýb, ktoré sme v tom zápase urobili a stáli nás lepší výsledok. Ešte v nejakej 87. minúte sme vyhrávali a na to si musíme dať pozor. Vieme, čo môžeme od nich očakávať. Verím, že v zápase ich dotlačíme svojou kvalitou a zavrieme na ich polovicu. Budeme od začiatku dobýjať ich bránku a dúfam, že sa nám podarí streliť rýchly gól, ktorý by zápas otvoril, čo by nám hralo do karát," hovorí Sebastián Kóša. V drese Senice hrá momentálne najlepší strelec ligy, sedemgólový Elvis Sukisa. Strelil viac ako polovicu gólov svojho mužstva. Kvôli predbežnému opatreniu sa zápas odohrá bez fanúšikov, s výnimkou organizovaných skupín detí do 15 rokov.

Spartak Trnava privíta celok FK Senica už v piatok o 17:00.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.38 - 4.88 - 7.64
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Slovan Bratislava1292132:829
2.Spartak Trnava1282220:726
3.MFK Ružomberok1256118:1021
4.DAC Dunajská Streda1263319:1521
5.AS Trenčín1245318:1417
6.Zemplín Michalovce1252514:1417
7.MŠK Žilina1243516:1515
8.FK Senica1235412:1814
9.ŠKF Sereď1234511:1513
10.Tatran Liptovský Mikuláš1231816:3010
11.FC Zlaté Moravce1214712:257
12.FK Pohronie1213810:276

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (2)

Přidat komentář
adalbertus

1--2

Reagovat
smazaný uživatel

Druhá liga bude zaujímavá v boji o postup. 5 vyrovnaných tímov čo sa bodov týka. Myslím si, že Komárno časom začne strácať. Neviem aká je situácia v Humennom ale hrajú nad očakávania veľmi dobre. Tip na priamy postup Podbrezová a baráž Dukla (už hádam postúpia konečne).

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele