Vzala si ho pre peniaze. Po jeho smrti sa ukázalo, že bol oveľa múdrejší, než si myslela

Zdieľať
manželia
manželia youtube.com

Keď vidíme krásnu mladú ženu, ako si berie bohatého starčeka, napadne nás väčšinou jedna vec – robí to pre peniaze. Hoci to občas robia aj muži, ktorí čakajú na veľké dedičstvo. Marcelovi, ktorý žil vo Francúzsku, bolo 68 rokov a bol dosť osamelý. Okrem toho bol tiež skromný, žil v malom meste a jeho dom nemal ani elektrinu. Starý pán veril, že ju k ničomu nepotrebuje. Napriek tomu ženu zlákal nádherný dom, ktorý chcela rýchlo zdediť. Dom sa nachádza v malebnej krajine blízkosti Álp a veľmi obľúbeného letoviska.

Marcel ho zdedil po rodičoch. Vďaka rastúcemu turizmu v tejto oblasti je z roka na rok cena pôdy stále vyššia a vyššia. Sandrine sa preto rozhodla zviesť muža a prísť tak na jednoduchý spôsob zbohatnutia predajom domu. Žena bola o 21 rokov mladšia ako Marcel. Sandrine je Parížanka, ktorá prišla do Álp na dovolenku, počas ktorej vymyslela svoj plán. Marcel dom zrekonštruoval, aby v ňom mohla zadarmo žiť jeho rodina a priatelia. Marcel si napriek protestom rodiny a priateľov Sandrine nakoniec vzal. Všetci si mysleli, že je zaslepený láskou. Manželstvo bolo veľmi výstredné. Čoskoro po svadbe sa žena vrátila do Paríža a Marcel zostal na svojom panstve. Vtedy nikto nepochyboval, že Sandrine dúfala iba v rýchlu smrť jej manžela a značné dedičstvo.

Rok po svadbe sa stala dopravná nehoda, pri ktorej bol Marcel vážne zranený. Mnohí hovorili, že za ňou stojí Sandrine. Ani sa neodvažovala starať sa o svojho manžela. Objavila sa v meste až po manželovej smrti. Prišla na jeho pohreb. Okamžite vyhodila všetkých nájomníkov z jeho domu, ale osud jej zrovna do kariet nehral. Krátko pred smrťou sa Marcel rozhodol pozmeniť svoj závet, kde dal jasne najavo, že jeho manželka nemá nárok na žiadny jeho majetok.

Celé dedičstvo sa stalo jeho rodiny a priateľov, ktorí tu vždy boli pre neho. Sandrine sa pokúsila závet spochybniť, ale štyri roky bojov na súde jej nepomohli nič získať. Ukázalo sa, že zmena závetu bola presná. Jej plán zlyhal.

Ďalšie k téme

Zdieľať Zdieľať na Facebooku Odoslať na WhatsApp Odoslať článok emailom