ISSN 1337-8481

piatok, 29. marca, 2024

Nelegálni migranti sa v týchto dňoch objavili v Trenčíne na stanici, aj v kamióne v Košiciach, polícia ich už rieši

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Prezídium PZ SR |MM|  V stredu a vo štvrtok mali policajti cudzineckej polície plné ruky práce. V stredu dostali hlásenie, že sa cudzinci nachádzajú na železničnej stanici v Trenčíne, ďalší deň sa cudzinci  objavili v nákladiaku v Košiciach. Ani u jedného cudzinca nebolo možné zistiť vek, preto sa bude zisťovať lekárskym vyšetrením. Oboma prípadmi sa už zaoberajú policajti cudzineckej polície.

 

Operačný dôstojník vyslal v stredu večer trenčianskych policajtov na železničnú stanicu preveriť oznámenie. Podľa hlásenia sa tam mala nachádzať skupina neznámych mužov a  pobehovať po koľajisku. Naozaj sa potvrdilo, že tam bolo osem osôb. Policajti pri kontrole zistili,  že sú to cudzinci bez dokladov totožnosti. Jedna z osôb mala pri sebe neoverený doklad žiadosti o azyl v Rumunsku a niekoľko dokladov z Českej republiky. Ani jeden však nemal platné cestovné doklady. Cudzinci uviedli, že pochádzajú z Afganistanu a majú od 15 rokov do 30 rokov. Ešte v noci si skupinu mladých mužov prevzali policajti cudzineckej polície. Po vykonaní potrebných procesných úkonov policajti rozhodli tak, že jedna osoba pôjde do  útvaru policajného zaistenia pre cudzincov, pretože je žiadateľom o azyl. V prípade ostatných siedmich osôb bude vykonané odborné vyšetrenie na určenie veku a podľa výsledkov vyšetrení sa rozhodne o ďalšom postupe.

 

Vo štvrtok predpoludním dostali hlásenie košickí policajti, že v Košiciach na ceste v smere do Prešova stojí nákladné vozidlo a jeho vodič počul z návesu nejaké hlasy. Za prítomnosti policajtov náves otvoril a postupne z neho vystúpilo šesť cudzincov. Tí uviedli, že nemajú doklady, pochádzajú z Afganistanu a že jeden z nich sa necíti dobre. Policajti okamžite privolali rýchlu zdravotnú pomoc a cudzinca ošetrili. Ďalších policajti odovzdali kolegom z cudzineckej polície, ktorí ich predviedli na oddelenie. Ani v tomto prípade nebolo možné určiť jednoznačný vek cudzincov a keďže  ani ich výzor nezodpovedal nimi uvádzanému veku, museli absolvovať lekárske vyšetrenie na určenie veku.

Vyšetrenie potvrdilo, že traja z nich sú maloletí, preto boli odovzdaní pracovníkom úradu práce, sociálnych vecí a rodiny. Ďalší dvaja cudzinci sú žiadateľmi o azyl v Rumunsku a Bulharsku, a tam budú po vykonaní potrebných úkonov smerovať ich ďalšie kroky.

 

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. samozrejme bez dokladov !!!!! S pelendrekom po zadku a vyviesť za hranice. To by bol jasný odkaz pre ďalších, čo chcú migrovať bez dokladov.

  2. Doklady nemali. Mobily mali?
    Kurva fix všetci len utekajú. Kto si myslí, že mu slobodu druhí vybojujú, ten jej nie je hoden (Štefánik). Naši dedovia utekali pred vojnou?

  3. Strašne zaujímavé že precestujú pol sveta a zrovna tu na slovensku ich naši hyperaktívny strážcovia zákona odchytia! No čo dodať že chalani sú šikovný 👍

  4. Super.. Ja bez certifikátu sa nemôžem ísť ani vys*ať do reštaurácie a tlupa opíc (ospravedlňujem sa primátom, že ich prirovnávam k hentomu odpadu) si pendluje po EÚ bez dokladov.
    Super.. Ešte, že máme ten Covid, kontroly, testovanie. Hneď sa cítim bezpečnejšie..
    Ale Slováci, ktorí boli na dovolenke asi budú budú postrielaní masového hrobu, lebo nám sem ten Covid doniesli.

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img