Svetový deň srdca – základom je prevencia

0 104

Životne dôležitý vládca všetkých orgánov – aj tieto prívlastky patria srdcu – jeho dôležitosť si pripomíname aj pri príležitosti Svetového dňa srdca, ktorý každoročne pripadá na poslednú septembrovú nedeľu.

Pri tejto príležitosti pripravilo Považské osvetové stredisko v Považskej Bystrici v spolupráci s Regionálnym úradom verejného zdravotníctva v Považskej Bystrici podujatie, ktoré sa bude konať dňa 29.septembra  /streda/ 2021 od 8.00 hod do 12.00 hod. Uskutočnia sa preventívne vyšetrenia rizikových faktorov srdcovocievnych ochorení v súlade s aktuálnymi epidemiologickými opatreniami.

Antropometrické parametre:

  • celkové množstvo telesného tuku v %, kostrového svalstva v % a brušného tuku;
  • váha, výška, obvod pása a bokov.

Iné merania:

  • meranie celkového cholesterolu z kapilárnej krvi;
  • meranie krvného tlaku a pulzu.

Choroby srdca a ciev patria celosvetovo k najzávažnejším príčinám pracovnej neschopnosti a zároveň tvoria najväčší podiel hospitalizácií. Aj u Slovákov majú ochorenia obehovej sústavy pri pobyte v nemocnici jednoznačné prvenstvo v porovnaní so všetkými ostatnými diagnózami.

Aj z tohto dôvodu je dôležité o nich hovoriť. Považské osvetové stredisko v Považskej Bystrici pripravilo v spolupráci s Regionálnym úradom verejného zdravotníctva v Považskej Bystrici vzdelávacie podujatie venované téme srdcovo-cievnych ochorení.

Lektorkou je Mgr. Veronika Bašová z Regionálneho úradu verejného zdravotníctva so sídlom v Považskej Bystrici. Záujem o prednášku je potrebné nahlásiť u Dominiky Galomičovej na mail: dominika.galomicova@pospb.sk, alebo na telefónnom čísle: 042/4262109.

Vzdelávacie podujatie sa uskutoční v priestoroch klubovne Považského osvetového strediska v Považskej Bystrici /budova SPŠ, Ulica slovenských partizánov/ 29.septembra 2021 /streda/ so začiatkom o 14.00 hod.  Prednáška bude prebiehať v súlade s aktuálnymi epidemiologickými opatreniami.

Zdroj pospb
Pridať odpoveď

Váš email nebude zverejnený...

Odoslaním Vášho príspevku súhlasíte s Pravidlami diskusie.