25.04.2024, meniny má
23. septembra 2021

Vzácne životné jubileum oslávila pani Mária Kišová zo Šoporne. Dožila sa krásnych 100 rokov. Prišiel jej zablahoželať aj starosta obce

Vzácne životné jubileum oslávila pani Mária Kišová zo Šoporne. Dožila sa krásnych 100 rokov. Prišiel jej zablahoželať aj starosta obce
Zdroj: RTV Krea
reklama

Jubileum je významný medzník v živote každého človeka, preto pravidelnými oslavami životných jubileí, na ktorých sa zúčastňujú aj rodinní príslušníci, sa snažíme vytvárať rodinnú atmosféru a priblížiť pocit domova.

Nie je to len číslo, okrúhlymi narodeninami sa vstupuje do ďalšej časti života, pretože každé to desaťročie je iné, svojské. Práve preto treba okrúhle narodeniny poriadne osláviť a čím je číslo vyššie, tým viac.

100-ročná jubilantka zo Šoporne

V obci Šoporňa sa oslavovalo krásne životné jubileum, ktoré sa nevidí často. Pani Mária Kišová zo Šoporne oslavovala nádherné jubileum, pri ktorom nemohlo chýbať prekvapenie od obce i podpis do kroniky. Informácie o tomto krásnom životnom jubileu priniesla RTV Krea vo svojej reportáži.

Je to nesmierne veľká radosť, nielen pre jubilantku a jej rodinu, ale aj pre samotnú obec. „Po dlhých rokoch máme významnú udalosť v obci, máme storočnú občianku. A tu v sále obecného úradu majú oslavu, tak sme sa k tomu tak nachystali, že ich prekvapíme,“ uviedol pre reportáž rtvkrea.sk Adrián Macho, starosta Šoporne.

reklama

Zdroj: rtvkrea.sk

Tajný recept na život pani Márie

Pani Máriu obdivuje celá obec za jej dobrotu i milé slovo, ktoré si pre každého nájde a taktiež i za jej vitalitu. Isto i tieto jej osobnostné črty prispeli k jej dlhému a vitálnemu životu.

Pani Mária si nikdy nemyslela, že sa práve ona dožije 100 rokov a dodáva: „Nuž, čo poradím, ja neviem ani sama. Chodila som na muziku, tancovala som a už potom, keď som sa vydala, aj to nebolo zlé, muža som mala dobrého. V živote som nepila nič, bolo to aj ľahké aj ťažké, všelijako. Preletelo to ako voda. Jakživ by som nepovedala, že toľkoto rokov sa ja dožijem.“

Oslava životného jubilea

Na Máriinu oslavu jej prišiel zaspievať detský folklórny súbor Bažinka i spevácka skupina Bažina, s ktorou si pani Mária dokonca zaspievala svoju obľúbenú pieseň.

„Moja babka bola hrdá Slovenka a ona aj recitovala báseň tu pred všetkými, že je Slovenka, tak to nám vštepovala od začiatku, že toho sa teda máme pridržiavať,“ dodáva Eva Kabrhelová, vnučka oslávenkyne. Dcéra pani Márie, Marta Paštéková, zasa k výročiu dodáva toľko: „Ale poviem vám, že je kapitán nad nami všetkými. Či ste mladšia alebo staršia, stále potrebujete mamu pri sebe.“

Svoje životné jubileum si užívala v kruhu rodiny s dcérou, vnúčatami i pravnúčatami. Triezve uvažovanie i životnú silu by jej mohli závidieť i mladšie ročníky.

Zdroj: rtvkrea.sk

Zdroj: rtvkrea.sk

Zdroj: rtvkrea.sk

Páčil sa vám článok? Podporte ho zdieľaním.

Zdroje: rtvkrea.sk
Zdieľať na Facebooku