Regióny

KURIOZITA DŇA: Slovenskom sa valil takmer kilometrový modrý potok

Prekvapení ostali nielen miestni, ale aj hasiči. Takmer kilometrové sfarbenie potoka postavilo na nohy záchranné zložky.

Ilustračný obrázok k článku KURIOZITA DŇA: Slovenskom sa valil takmer kilometrový modrý potok
Zdroj: KR HaZZ v Trenčíne

Sedem profesionálnych hasičov z Dubnice nad Váhom a Trenčína zasahovalo v pondelok (20. 9.) podvečer v obci Košecké Podhradie – časť Kopec v Ilavskom okrese. Do miestneho potoka unikla neznáma látka, ktorá časť potoka sfarbila na modro.

„Na modro zafarbený úsek potoka mal asi 800 metrov. Hasiči umiestnili na hladinu tri kusy sorbčných hadov a pri postupnom prieskume identifikovali miesto, odkiaľ sa neznáma látka dostala do potoka. Následne sa v súčinnosti s príslušníkmi polície skontaktovali s osobou, ktorá s látkou manipulovala,“ uviedol hovorca Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) v Trenčíne Marián Petrík.

Ako dodal, hasiči zasahujúci v ochranných protichemických oblekoch vykonali kontrolné merania a odber vzoriek neznámej látky, ktorú uskladnili do špeciálnej nádoby a následne odovzdali príslušníkom polície. Tí ju previezli na laboratórnu analýzu.

Ako informovala televízia TA3, páchateľ zrejme vyplachoval sud. „Na nižšej časti toku to bolo úplne modré… Volali sme 112 a prišli a zobrali vzorky. Uvidíme, čo to vlastne je,“ uviedol pre TA3 Rastislav Čepák, starosta obce.

Prečítajte si aj:

FOTO: Neznáma látka sfarbila potok v obci Košecké Podhradie – časť Kopec namodro
3
Galéria
Zdroj: KR HaZZ v Trenčíne
Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM