Oblačno
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Hviezdny český herec to povedal natvrdo: 70 percent národa sú blbci!
Zdielať na

Hviezdny český herec to povedal natvrdo: 70 percent národa sú blbci!

Archívna reportáž

Spoločnosť už vyše roka roka rozdeľuje názor na pandémiu, o očkovaní ani nehovoriac. Medzi zástancov očkovania rozhodne patrí český herec Jiří Lábus (71). Vedie ho k tomu aj jeho nie celkom ideálny zdravotný stav a vek. Aby jasne vyjadril svoj názor, bol výnimočne ochotný poskytnúť aj rozhovor, hoci so svojimi súkromnými záležitosťami sa inak nerád zveruje verejnosti.

Obľúbený český herec Jiří Lábus, sa rozhodol o živote pre Blesk porozprávať trochu vážnejšie. Pokiaľ ide o zdravie, pristupuje k tejto otázke s plnou zodpovednosťou, a preto chce dať dobrú radu aj ostatným, aby tak činili aj oni. V dobe, keď sa nebezpečný vírus nekontrolovateľne šíril medzi obyvateľstvom na celom svete, videli mnohí odborníci ako jedinú možnosť na jeho zastavenie očkovanie. Ich názor si osvojili aj politici a pretláčali ho medzi občanmi. Za pravdu im dal aj Lábus a dal sa zaočkovať medzi prvými, pričom je presvedčený, že sa rozhodol správne.

Herec v seniorskom veku priznal otvorene Blesku svoje zdravotné problémy. "Mám sedemdesiatjeden rokov. Mám trochu zvýšený cukor a vyšší tlak," začal s rozprávaním svojho príbehu s očkovaním. Kombinácia týchto zdravotných neduhov je typická pre mnohých, ak nie väčšinu seniorov. Lábus ale volí zodpovedný prístup. "Už pred prvým filmom, pred Vianočným príbehom, som povedal, že ak nebudem očkovaný, tak to vôbec nebudem nakrúcať. Pretože tam sa stretnete s mnohými ľuďmi," vyjadril herec svoje vtedajšie obavy.

Pozrite si trailer k českej komédii z roku 2019 s názvom Vlastníci, kde si zahral aj Jiří Lábus:

Po lete, keď sa vírusom všeobecne so šírením veľmi nedarí, prichádza jeseň a zima, čo je pre nich ideálny čas na rozmnožovanie. Vládou poverení odborníci, ale nielen tí, na túto skutočnosť upozorňujú obyvateľov a radia zaočkovať sa prípadne aj treťou dávku, čo ale vyvoláva u časti očkovaného obyvateľstva zmiešané pocity. Jiří Lábus patrí k tým, ktorí sú o prospešnosti ďalšej dávky skalopevne presvedčení. "Taká situácia sa podľa mňa vôbec spochybňovať nedá. Vieme, čo to urobilo na celom svete. Myslím, že títo ľudia to pochopia sami," verí herec, ktorý s prácou preto nepoľavil ani v čase obmedzení.

Jiří Lábus nepoľavil v práci ani počas korony, verí, že vakcína ho ochráni pred najhorším:

Na antivaxerov sa pozerá ale až z trochu urážlivého uhla pohľadu."Jeden sociológ mal v novinách rozhovor, v ktorom povedal, že sedemdesiat percent národa sú blbci. A tu to máte. Tak teraz si vyberte. To ale platí na celom svete, nielen u nás. Nie je to česká špecialita," odkázal herec na kontroverzný názor slová odborníka z oblasti, ktorá skúma život a správanie jednotlivcov a spoločností. No pokojne môže začať byť optimistickejší, keďže táto matematika prestáva sedieť. V Česku totiž počet vakcinovaných prekročil 60 percent, Lábus teda bude musieť svoje vyjadrenie mierne zrevidovať, inak vypáli úplne inak, ako zamýšľal. 

Súvisiace články

Najčítanejšie