Fortuna liga - preview 8. kola: Slovan čeká test s Žilinou

17.09.2021, 10:08, aktualizováno 19.09.2021, 09:20
Previews
Jeden z největších možných šlágrů uzavře v neděli program osmého kola slovenské Fortuna ligy. Slovan Bratislava se může vyšvihnout do čela tabulky, tedy za předpokladu, že zvládne vítězně domácí utkání proti Žilině. Hosté mají za sebou v poslední době dva nezdary a potřebovali by se oklepat. Na Tehelném poli to ale budou mít hodně těžké.
Slovan Bratislava - MŠK Žilina  (neděle 17:00)
Trojdňový program ôsmeho kola jesennej časti Fortunaligy zavŕšia zápasom medzi ŠK Slovan Bratislava a MŠK Žilina. Popredné celky najvyššej slovenskej súťaže na seba narazia v nedeľu.

Slovan ako obhajca titulu vstúpil aj do nového ročníka Fortunaligy úspešne. K piatim výhram pridal počas uplynulého víkendu remízu 1:1 v Dunajskej Strede. Aj napriek tomu, že má odohratý o zápas menej, viedol pred víkendom tabuľku pred Trnavou a práve Žilinou (po piatkovej predohrávke so Sereďou je v tejto chvíli prvá Trnava). Slovanisti postupne zostúpili z kvalifikácie Ligy majstrov cez Európsku ligu do skupinovej fázy Konferenčnej ligy UEFA. Vo štvrtok v nej podľahli Kodani na Tehelnom poli 1:3.

V júni do Bratislavy prišli Gruzínci: obranca Guram Kashia a stredopoliar Jaba Kankava. Dávida Hrnčára doplnil brankár Adrián Chovan. Ľavú stranu defenzívy posilnil Slovan mládežníckym reprezentantom Matúšom Vojtkom z Michaloviec, útok Andrem Greenom z Britských ostrovov. Z Trenčína prestúpil k belasým obranca Richard Križan. Z talianskej Brescie zas český krídelník Jaromír Zmrhal. Na poslednú chvíľu dorazil do Bratislavy bývalý najlepší kanonier Fortunaligy Samuel Mráz z talianskej Spezie a s ním z Pohronia Adler Da Silva. Doplnil ich Nigérijčan Uche Agbo zo španielskej treťoligovej La Corune. Tím opustil útočník Dávid Strelec, ktorý zamieril do talianskej Spezie. Skončil Rafael Ratao, Dominik Greif sa dočkal prestupu do Španielska, do Maďarska prestúpil Nono Villar. Okrem toho poslal Slovan na hosťovanie Kenana Bajrića, Alena Ožbolta a Erika Daniela. Dlhodobo zranenými hráčmi Bratislavčanov sú Lucas Lovat a David Holman.

Žilina naposledy prehrala doma s Trenčínom 1:3. "Máme dostatok kvality, no treba ju aj potvrdzovať v zápase. Všetko sme si vyhodnotili, vieme, kde nás tlačila topánka a myslím si, že ďalšie stretnutia budú z našej strany určite lepšie," povedal tréner "Šošonov" Pavol Staňo. "Chalani trénovali a stále trénujú na vysokej úrovni. To, že sme nezvládli jeden duel, neznamená, že by sme podcenili prípravu naň alebo niečo zanedbali v tréningovom procese. Zápas proti Trenčínu považujem iba za jednorazový výpadok."

Počas novej sezóny išlo pre Žilinu zatiaľ iba o druhú ligovú prehru (prvá bola na pôde Liptovského Mikuláša 1:2). "Samozrejme, všetci vieme, že Slovan disponuje kvalitným kádrom. Na ich ihrisku sa vždy vyhráva ťažko. Na druhej strane, v minulosezónnych zápasoch so Slovanom sme ukázali, že môžeme byť rovnocenný partner. Slovan bude veľkým favoritom, no my ideme do Bratislavy bojovať o víťazstvo," avizuje Staňo. "Nevieme, ako ku zápasu pristúpi Slovan, čo sa týka rotácie hráčov. No myslím si, že majú dosť široký káder, aby slovenskú ligu zvládali úplne hravo. Nezáleží na tom, v akej zostave nastúpia, tak či tak budú mať veľkú kvalitu. S tým však my počítame," ozrejmil lodivod tímu spod Dubňa.

Ako sú na tom aktuálne zdravotne jeho zverenci? "Máme nejaké výpadky, ktoré sa vyskytli počas týždňa. Budeme čakať do posledného momentu, ale aktuálne máme nejakých hráčov, ktorí netrénujú naplno," informoval.

Slovan Bratislava a MŠK Žilina vybehnú na trávnik na Tehelnom poli v nedeľu o 17:00.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.51 - 4.62 - 5.43
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
AS Trenčín - FK Senica  (sobota 18:00)
V sobotňajšej časti ôsmeho kola Fortunaligy privíta AS Trenčín rovnako dobre rozbehnutý FK Senica.

Na trávnik proti sebe vybehnú aktuálne štvrtý a piaty celok tabuľky. Oba tímy doposiaľ nahrali dvanásť bodov. "Nálada v našej kabíne je dobrá. Každé víťazstvo, ako to posledné nad Pohroním, dodá tímu kľud a pohodu. V týždni sme si ukázali, čo nám v tomto zápase išlo a čo nešlo a poctivo sme pracovali na tom, aby sme sa zlepšili," povedal kapitán Seničanov Peter Pavlík. Trenčín obsadil v minulom ročníku Fortunaligy šieste miesto. Počas letnej prestávky zasadol na jeho trénerskú lavičku Peter Hlinka. Káder opustili dlhoročné opory brankár Igor Šemrinec (FC Košice), Aschraf El-Mahdioui (Wisla Krakov), Hamza Čatakovič (CSKA Sofia), Richard Križan (Slovan), či Ante Roguljič. Trenčín sa naopak posilnil o mená ako Erik Jendrišek, Srb Djordje Jovičič a bývalý brankár Senice Tomáš Fryšták.

Brankárskou jednotkou AS je iba 19-ročný Michal Kukučka. Špílmachrom tímu je reprezentant do 21 rokov a s piatimi gólmi momentálne najlepší strelec Fortunaligy Jakub Kadák. V poslednom zápase v Žiline triumfoval AS Trenčín trochu prekvapujúco 3:1. Zatiaľ svoju jedinú prehru zaznamenal v druhom kole na Slovane, ktorému podľahol 0:2. "Trenčín veľmi dobre poznáme. Je to silné mužstvo, ktoré si zakladá na držaní lopty a je technicky vyspelé. Ale my sa budeme chcieť sústrediť na náš výkon, hrať aktívne a bodovať," avizuje Peter Pavlík.

Trenčín a Senica vybehnú na trávnik v sobotu o 18:00.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.35 - 4.91 - 8.73
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
MFK Ružomberok - DAC Dunajská Streda  (sobota 18:00)
Ôsme kolo jesennej časti Fortunaligy spojí celky MFK Ružomberok a FC DAC 1904 Dunajská Streda. Vicemajster zo Žitného ostrova sa po rozpačitom začiatku novej sezóny chytil a naprázdno nebude chcieť odísť iste ani z Liptova.

Liptáci po ligovej remíze so Zlatými Moravcami 2:2 odohrali v stredu tretie kolo Slovnaft Cupu na pôde Kysuckého Nového Mesta. Hostia vyhrali vysoko 6:0 a postúpili do ďalšieho kola. "Vyskúšali sme si nejaké veci a som rád, že sa chalani strelecky presadili," skonštatoval tréner Peter Struhár. Ružomberčania majú na konte osem bodov a v neúplnej ligovej tabuľke im patrí siedma priečka. Futbalisti zo Žitného ostrova nahrali o bod viac a sú na šiestej priečke. Ružomberčania majú ešte k dobru preložený domáci súboj tretieho kola so Slovanom Bratislava, ktorý sa odohrá budúcu stredu.

"Dunajská Streda má najvyššie ambície. Musíme sa na ňu dobre prichystať, ale vieme, aké sú jej silné a slabé stránky. Má problémy s defenzívou, takže to by sme chceli využiť. Prišli tam noví hráči, ktorí majú vysokú kvalitu, ale my sa budeme spoliehať na náš tímový, kolektívny výkon a organizáciu hry, aby sme už tento zápas doviedli do víťazného konca," povedal šéf ružomberského realizačného tímu.

Mužstvo spod Čebraťa doposiaľ ešte neprehralo. Na druhej strane zvíťazilo iba raz a päťkrát si so súperom body podelilo. Všetky domáce stretnutia Ružomberka sa skončili remízou 0:0. "Myslím si, že konečne bude zápas, kde si diváci prídu na svoje. Obidve mužstvá chcú hrať ofenzívne, rýchlo. Takže šance na to budú. Či už v Zlatých Moravciach alebo teraz v pohári sme sa strelecky presadili, a tak si myslím, že na to nadviažeme a Dunajskej Strede nejaký gól strelíme," dúfa Peter Struhár.

Zápas medzi Ružomberkom a Dunajskou Stredou má úvodný výkop naplánovaný na sobotu o 18:00.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.62 - 3.37 - 2.04
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
Zemplín Michalovce - FC Zlaté Moravce  (sobota 18:00)
MFK Zemplín Michalovce čaká ďalší duel na domácej tráve. Vo ôsmom kole Fortunaligy za ním na východ republiky pricestuje celok FC ViOn Zlaté Moravce.

Domáci celok začal sezónu výborne, a to vysokou výhrou 4:1 nad favorizovanou Dunajskou Stredou. Tá si v tom čase plnila i pohárové povinnosti v Európe. Po siedmich kolách jesennej časti majú Michalovce sedem bodov a nachádzajú sa na deviatej priečke tabuľky. Od posledného Liptovského Mikuláša ich delia štyri body.

Východniari doposiaľ dvakrát zvíťazili, raz remizovali a štyrikrát sa po stretnutí so súperom museli zmieriť s prehrou. Nastrieľali deväť gólov a inkasovali jedenásť. V minulom kole oslavovali 400. zápas ich špílmachra Igora Žofčáka.

Zlaté Moravce sú nižšie o jednu priečku ako ich nadchádzajúci súper, teda na desiatej pozícii, keď doposiaľ vybojovali päť bodov. ViOn na jeseň vyhral jediný krát a dvakrát si body so súpermi podelil. Za kratší koniec ťahal v štyroch súťažných dueloch.

Michalovce a Zlaté Moravce sa v minulej sezóne stretli iba dvakrát, pretože potom každé z mužstiev hralo v inej nadstavbovej skupine. Zemplín na domácej tráve zvíťazil 1:0, zatiaľ čo v Zlatých Moravciach sa zrodila bezgólová remíza 0:0.

Zemplín uvidí súboj domácich Michaloviec proti Zlatým Moravciam v sobotu od 18:00.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.96 - 3.65 - 3.61
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Tatran Liptovský Mikuláš - FK Pohronie  (sobota 18:00)
Vo ôsmom kole aktuálneho ročníka Fortunaligy hostí nováčik súťaže MFK Tatran Liptovský Mikuláš celok FK Pohronie.

Vstup do súťaže nováčikovi z Liptovského Mikuláša nevyšiel. Po sérii prehier s favorizovanými celkami sa chytil na prekvapenie futbalovej verejnosti až v zápase proti Žiline, ktorý zvládol pomerom 2:1. Ani tieto tri body však Mikulášu nepomohli k tomu, aby sa odlepil od poslednej priečky v tabuľke, na ktorej sa momentálne nachádza. S tromi bodmi, jedinou výhrou a šiestimi prehrami stráca na predposledné Pohronie jeden a na desiate Zlaté Moravce dva body. V poslednom ligovom dueli prehral Mikuláš na domácej tráve Serede 0:2.

Pohronie zdolalo súpera na jeseň rovnako ako jeho nadchádzajúci súper iba raz - v druhom kole zvládlo domáci zápas s Michalovcami pomerom 2:0. Oproti nováčikovi má k dobru ešte jednu remízu, ktorú dosiahlo vo štvrtom kole proti hosťom zo Serede (1:1). Pohronie naposledy prehralo na Záhorí s domácou Senicou tesne 0:1.

Liptovský Mikuláš privíta mužstvo Pohronia na štadióne v Poprade v sobotu o 18:00.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.72 - 3.24 - 2.58
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Spartak Trnava - ŠKF Sereď  (pátek 17:00)
Vo ôsmom kole Fortunaligy privíta na Štadióne Antona Malatinského favorizovaný Spartak Trnava mužstvo ŠKF iClinic Sereď. Pôjde o piatkovú predohrávku, pričom spomínaný stánok je domovským pre oba tímy.

Súperi sa doposiaľ stretli šesťkrát. Zakaždým, keď jeden tím vyhral, v odvete sa zrodil opačný výsledok. V minulej sezóne Spartak najskôr prehral doma 0:2, aby v druhom zápase v Zlatých Moravciach Sereď porazil 6:2. Oba celky hrajú v tejto sezóne sa Štadióne Antona Malatinského v Trnave. "O zostave sme mali jasno dávnejšie. Tým, že sa nám v pohárovom zápase nikto nezranil, sa to nemení. Bude to prestížny, vyhecovaný zápas. Sú tam hráči, tréneri a funkcionári, ktorí pôsobili u nás a budú namotivovaní. To isté platí pre nás, lebo pokiaľ vyhráme, minimálne aspoň do nedele môžeme byť prví v tabuľke," povedal tréner domáceho mužstva Michal Gašparík. Počítať nemôže len s dlhodobo zranenými Rusovom, Benovičom a Mikovičom. Naopak, už v utorkovom pohárovom zápase naskočil Kristián Koštrna a zajtra to po dlhšej pauze čaká Martina Škrela.

"Počítame s ním do celého zápasu. Ak by to tak nebolo, budeme na to reagovať. Verím, že je stopercentne pripravený, štart mu vyjde a ľudia sa naňho prídu pozrieť. Snáď bude dobrý futbal, v dobrej atmosfére a zvíťazíme," dúfa Gašparík a Škrteľa chváli. "V štandardných situáciách je fakt výborný. Máme niečo nacvičené aj dopredu a určite nám pomôže aj v obrannej fáze." Priestor na vyjadrenie dostal tiež bývalý slovenský reprezentant. "Cítim takú miernu nervozitu. Vrátil som sa domov po takmer dvadsiatich rokoch a znova pôsobím v slovenskom klube. Denno-denne budem hrať pred svojou rodinou a pred kamarátmi. To je niečo nové, ale sa ja na to teším. Verím, že moje pôsobenie a celá sezóna budú úspešné nielen pre mňa, ale hlavne pre klub," povedal Martin Škrteľ.

Trnava a Sereď vybehnú na trávnik v "malom Ríme" už v piatok o 17:00.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.38 - 4.81 - 7.78
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Slovan Bratislava651015:416
2.Spartak Trnava742112:414
3.MŠK Žilina741213:713
4.AS Trenčín733111:612
5.FK Senica73317:712
6.DAC Dunajská Streda723210:99
7.MFK Ružomberok61506:58
8.ŠKF Sereď72236:88
9.Zemplín Michalovce72149:117
10.FC Zlaté Moravce71245:145
11.FK Pohronie71154:114
12.Tatran Liptovský Mikuláš71066:183

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (115)

Přidat komentář
Karci64

Môj tip (želanie):

TN-SE : 1

Ruža-DAC : 2

Zemplin - Vion : X

LM-Pohronie : X

Reagovat
adalbertus

Reagovat
Noustress

TN vie takéto zápasy pokašlať takže dnes uvidíme či naozaj nastal nejaký krok v pred oproti posledným rokom alebo to bude znovu na hrane vrchnej/spodnej 6tky

Reagovat
Karci64

Presne. Šustr naučil Senicu defenzíve a bojovnosti, čiže veciam, ktoré Trenčínu nevyhovujú. Dnešný zápas teda veľa napovie...

Reagovat
adalbertus

akorát DAC

Reagovat
Minister

OT: Boženík gól snáď sa chalan chytí

Reagovat
JackDaniels.

Reagovat
smazaný uživatel

dajú sa vôbec ešte niekde sledovať zápasy online? alebo len cez zaplatené voyo?

Reagovat
smazaný uživatel

Dajú, na štadióne

Reagovat
smazaný uživatel

čo si na slove "online" nepochopil?

Reagovat
smazaný uživatel

Chápem to tak, že keď si zrovna bez signálu a bez možnosti online, tak bez googlenia nechápeš význam spojenia ,, na štadióne,,

Reagovat
andrej.zvolo

Len cez Voyo

Reagovat
Inter Eterno Amore

fortuna už nič? ešte nedávno mi tam šiel prenos v pohode

Reagovat
andrej.zvolo

Vlastne hej ak máš účet cez Fortunu tak oni preberajú myslím signál z Voyo.

Reagovat
smazaný uživatel

Dajú sa dať na Fortune prenosy na celú obrazovku? Lebo na Niké to ide iba v malom okne.

Reagovat
twelwer

na mobile tam je okno zvacsit to na celu obrazovku .. na notebooku som to neskusal edze mam len pracovny a ten nerad zapinam cez vikend

Reagovat
smazaný uživatel

Na mobile nerád pozerám lebo je to strašne malé.

Služobný notebook musí cez víkend odpočívať, aby mal kopu síl do ďalšieho týždňa

Reagovat
twelwer

plne suhlasim ale ak si najdem cas skusim to prezistit ci to funguje aj na full screen cez vikend ;)

Reagovat
smazaný uživatel

keď tak daj potom vedieť, lebo som schopný kvôli takej maličkosti aj prestúpiť z niké do fortuny

Reagovat
twelwer

zase zadtovat si ucet eurkom nebude problem keby som sa zbadal vcera tak to skusam na RK-Slovan

Reagovat
smazaný uživatel

Nechce sa mi zbytočne zakladať účet ak je to rovnaké ako v niké, preto som sa len pýtal.

Ja slovenský futbal už radšej ani netipujem. Ten hurá futbal a množstvo fatálnych chýb robí z toho slušnú lotériu

Reagovat
smazaný uživatel

Zilina dnes zabrať

Reagovat
JackDaniels.

Verim, ze aj po katastrofe na uvod zoberieme tri body, je skoda, ze takmer vzdy hrame vyborne ale hlupe chyby vzadu rozhodnu zapasy, ktore potom vobec nereflektuju dianie na ihrisku. Zatial smw isto aktivnejsi a lepsi.

Reagovat
JackDaniels.

Uz sme mohli vyhravat 1:5

Reagovat
monkej

S tou obranou ale kludne mozte 5:1 prehrat.

Reagovat
JackDaniels.

Kazdopadne je na co pozerat

Reagovat
monkej

Reagovat
Ferguson6

Jak ste to obaja napísali opačne

Reagovat
smazaný uživatel

Už mohlo byť 5:5

Reagovat
JackDaniels.

Teraz uz ano...

Reagovat
okorec

Komentátori na Dajto zažívajú orgazmus pri každom slovanistickom dotyku s loptou. Zvuková stopa taký pornhub priemer.

Reagovat
JackDaniels.

Nemyslim si

Reagovat
O.Giroud

ved huci aj pri Zilincanoch tak co skusas

Reagovat
smazaný uživatel

S tymto Weiss nebude spokojny velmi, ze hraje Zilina takyto hura fotbalik, tak to sa cakat da s tymi mladymi,ale Slovan to v defenzive nezvlada vobec.

Reagovat
smazaný uživatel

Slovan hral v takom zložení prvý krát

Reagovat
smazaný uživatel

ano, ale podobne mal dost problemy aj v Dunajskej, tak teraz to asi Weiss bude casto tocit v zostave, tak uvidime aky bude progres

Reagovat
penepi

DAC Raz darmo, derby (ich jediné) nemá favorita.

Reagovat
flamengo

Žilina mala v derby tiež namále

Reagovat
adalbertus

Reagovat
Noustress

Kto pojde skor Weiss alebo Nemeth ?

Reagovat
smazaný uživatel

Gašparík

Reagovat
Noustress

sa divim, že ste nevzali Miňka Stoča

Reagovat
smazaný uživatel

Nikdy oňho ani nebol záujem zo strany Slovana

Reagovat
Ferguson6

Rohožník je na tom podľa mňa dobre, oni nebudú meniť trénera, ak sa nejako hlbšie nedostanú do pásma zostupu.

Reagovat
flamengo

Mne sa v Dunajskej Németh páči, ale bohužiaľ je na rade.

Reagovat
smazaný uživatel

Ja nie som fanúšik úspechu, a nevyplakavam po prehre ale mi toho v KL moc nehráme. Nie preto žeby boli hráči či tréner slabý ale preto že ten tím je jednoducho úplne nový. Bude trvať pol roka než sa riadne zohrajú. Tak že takéto prehry ako dnes budú prichádzať.

Reagovat
penepi

Nebudú. V Ružomberku to dlhodobo nevieme a dnes to bol proste extrémne zlý výkon. Stane sa. Ideme ďalej.

Reagovat
smazaný uživatel

Treba sa sústrediť hlavne na ligu KL je pre toto mužstvo len bonus

Reagovat
flamengo

Nechcem sa vám do toho pliesť, ale normálne by ste sa mali sústrediť na EKL, či je to blbosť? A v lige nehrozí, že by vám niekto utiekol. Ale veď káder je, že aj béčko by bolo druhé, tak som to tu tuším pred polrokom čítal. :)

Reagovat
smazaný uživatel

Neviem či si žil posledné 3 mesiace na Marse, ale v lete prišlo 14 nových hráčov. Priorita by mala byť liga pretože titul znamená na 90% skupinu KL v ďalšej sezóne. Či uhráme v tejto sezóne 7 alebo 9 bodov je viacmenej jedno. To, že vyhral Slovan ešte pod Kozákom jesennú časť ligy prevažne s náhradníkmi je jednoducho fakt a všetci vtedajší hráči by u vás hrali základ, tak už sa s tým zmier.

Reagovat
flamengo

Netuším s čím sa mám akože zmieriť. Váš káder sa zmenil smerom k posilneniu, či nie? To, že ty máš proiritu ligu je aspoň príklad toho, že j...ť výsledky v Európe, renomé atď, to je až po lige, veď ako majster možeš dvakrát vypadnúť a ako píšeš na 90 % postúpiš do EKL a potom po finančnom bonuse zase sa možeš sústrediť na ligu

Reagovat
penepi

Má úplnú pravdu. Nikto netvrdí, že máme vypustiť Európu a nastupovať tam s béčkom. Mať prioritu ligu neznamená j*ť výsledky v EKL. Ale na postup v EKL potrebujeme dvakrát zdolať Lincoln a minimálne raz PAOK. Čisto pragmaticky, čo je podla teba rozumnejšie - všetky sily sústrediť na EKL a skončiť tam tretí s nejakými 7-9 bodmi a v lige zatial postrácať zbytočné body, pričom jesenným majstrom môžete byť vy. Alebo radšej mať prioritu ligu, nepostrácať zbytočné body, získať titul a de facto si zabezpečiť minimálne EKL aj na ďalšiu sezónu? Základný ciel bol teraz postup do skupiny, nie zo skupiny. Keď sa ten káder o rok zastabilizuje a zohrá, potom sa môžeme začať baviť o tom, že priorita môže byť skupina.

Reagovat
flamengo

Keď úplnú a nie čiastočnú, tak úplnú Už sa mi o tom nechce baviť, lebo je to o vás, nie o nás. Len som dal svoj skromný názor, nechcel som uraziť silu vašich kádrov posledné tri roky.

Reagovat
smazaný uživatel

Zatiaľ sú posilami Kashia, Kankava a Zmrhal. Ratãove góly a Mohove čísla nikto nenahradil. Adler aj Mráz tu mohli byť minimálne o mesiac skôr. Slovenskí hráči čo prišli majú zatiaľ od opôr dosť ďaleko.

Nikde nepíšem, že jebať výsledky v Európe, ale určite by som napríklad nestaval béčkovú zostavu v Trnave kvôli zápasu KL, ktorý sa hrá o ďalšie 4 dni. Ak tu bude o rok stále Weiss a káder bude stabilizovaný dá sa rozmýšľať o postupe zo skupiny a bez problémov zvládať ligu.

Reagovat
flamengo

Ja verím, že nebudete, ako píšeš, bez problémov o rok, ani teraz zvládať ligu. O postupe z tejto skupiny EKL nerozmýšľať je kktina., myslím, že váš tréner na to myslí viac ako na ligu.

Reagovat
Noustress

Samozrejme, že ich tréner aj majitel myslí viac na EKL kde z každeho zapasu može priniesť bonusových pol mega za výhru ako na našu ligu ,ktorú majú klasicky po pol sezone vyhratú a je jedno či po dobrej jeseni alebo dobrej jari. Takéto alibistické žvásty miestnych pisalkov by som vobec neriešil hlavne pri juniorovi ktorému prepne a kludne Weiss poletí

Reagovat
smazaný uživatel

Jasné Weiss poletí a Junior mu vyplatí 5 ročnú zmluvu čo je cca 2 milióny eur ty pisalek

Reagovat
Ferguson6

Čisto technicky mu ju nevyplatí Junior, nejde to z jeho vrecka. A netvárme sa, že Kmotrík starší by sa s Weissom nedohodol.

Reagovat
smazaný uživatel

Čisto technicky posledné slovo má starý Kmotrík

Reagovat
r3

Tak teda ako by podla teba skoncila v lige zostava Sulla - Lovat/Vojtko, Abena, Krizan, Pauschek - De Kamps, Rabiu - Drazic, Holman/Lichy, Hrncar - Adler? Skus normalne odpovedat.

Reagovat
smazaný uživatel

3-4.

Reagovat
Emmett Brown

Reagovat
flamengo

Už len s tou obrannou formáciou by to o titul nehralo a to myslím vážne. Si robíš srandu? to je fakt na tuhý boj o Európu.

Reagovat
penepi

Reagovat
smazaný uživatel

O záchranu

Reagovat
flamengo

Nestrapňuj sa, nepísal som o záchrane. Keď som si prečítal prvých 5-6 mien, tak som sa ja takto smial. Z toho mužstva by som bral akurát tak Rabiua a Holmana v starej forme, Adler, uvidí sa. Nakoniec dávať Rabiua do druhej zostavy je blbosť ako u nás zbaviť sa Anthonyho.

Reagovat
penepi

Tak ono pokial viem, najskôr sme sa bavili o tej dávnejšej debate, že to naše "béčko", čo vyhralo suverénne jeseň 2019, by vtedy celé hralo u vás základ. Našťastie ste sa pre svoje dobro aj dobro ligy odvtedy posilnili a naše "béčko" išlo kvalitou trochu dolu, to je fakt. Ale aj tak, keby sa tento tím zohral a sústredil výhradne na ligu, tak by Európu spravil bez najmenších problémov a nieže tuhý boj. Tuhý boj by to bol o titul.

Reagovat
flamengo

Ja som nespochybňoval silu vášho kádra v rámci našej ligy, napriek tomu si myslím, že ste ligu nehrali s druhou zostavou, ale kombinovanou na 4-5 postoch, nechce sa mi to vyhľadávať. Tu vznikol diskusný rozkol v tom, že sa treba viac sústrediť na ligu a že by sme sa nebodaj mohli stať jesennými majstrami S tým máme skúsenosti :). No a čo, určite by sme my, alebo ZA nemali nedostihnuteľný náskok, lebo my máme mužstvo, čo dokáže prehrať v Senici. Zajace sa rátajú nakoniec, nie po jeseni. A Weiss povedal, že tých starých Gruzíncov sem neberie skrz Moravce, Sereď a podobné srandy, ale skrz Európu. Tak to je ok, Teraz mám pocit, že to bude vyrovnanejšie, obranu a brankárov máte o dosť slabších aj v áčkovej zostave oproti iným formáciám.

Reagovat
smazaný uživatel

Proti Žiline urobil Weiss 8 zmien v zostave oproti Kodani, zranení sú Abena, Medvedev, Weiss, Holman, Bozhikov, Lovat okrem posledného sú to všetko hráči do základu.

Fakt neviem v čom má Slovan slabšiu obranu oproti ostatným formáciam.

V zime je potrebné dokončiť prestavbu kádra preto treba čo najlepšie zvládnuť jesennú časť ligy

Reagovat
flamengo

Dokončiť prestavbu kádra, je v tejto dobe asi nový pojem. Ak je Abena v základnej zostave ok, proste začal lepšie ako pokračuje.., proste nič moc exkluzívne. .Weiss, Holman sú tiež ok kvalitatívne, ale sú sklenení.

Reagovat
smazaný uživatel

Abena, Kashia, Bozhikov, Vernon, Vojtko všetko reprezentanti, v širšom kádri je aj Pauschek neviem čo exkluzívne by si si predstavoval u vás hrá na kraji obrany záložník a stopér

Reagovat
flamengo

Hlavne, že si spokojný s tou obranou.To, že taký Pauschek je reprezentant dáva tomu slovu novú dimenziu, bohužiaľ prudkým smerom dole.

Reagovat
smazaný uživatel

Som spokojný so stopérmi, na krajoch obrany si viem predstaviť lepších hráčov. Je v širšom kádri odohral asi minútu v kvalifikácii. Je slabý zastávať sa ho nebudem.

Reagovat
flamengo

Ja som spokojný s našimi stopérmi, len mi je ľúto Anthonyho, ten sa mal striedať s Kóšom pri Škrtelovi. Z krajných je ok iba Koštrna, naľavo je diera, uvidíme, či sa tam chytí Twardzik.

Reagovat
xawi

zase neprehanajme, ze kazdy zapas v lige musi hrat lavickova zostava. Mozno reprezentanti by mali dostat sem tam vydychnut a vynechat ligu, ale ostatni maju pocas jesene prestavok dost.

Skupina uz nie su predkola, ked hras v podsatate 8 tyzdnov non-stop 2 zapasy do tyzdna v kazdom poharovom ide o vsetko.

Reagovat
smazaný uživatel

To rotovanie 7-8 hráčov v zostave je nezmysel snáď to pochopil po posledných dvoch zápasoch aj Weiss. Neviem či sme odohrali dva zápasy po sebe v rovnakej zostave.

Reagovat
Ferguson6

Tak ak ta rotovana zostava bude +/- rovnaká, ta to nemusí byť nezmysel, lebo sa zohrajú a spolu hrajú každý týždeň, takze to je úplne bežný rozostup. Len teda SS tie dve zostavy mali poskladať oveľa skôr, nie v septembri.

Reagovat
smazaný uživatel

To mužstvo sa nikdy nezohráva, keď bude robiť každý zápas Weiss 6-8 zmien v zostave

Reagovat
Ferguson6

Ale zohrá, ak budú hrať každú súťaž iné zostavy. Obe predsa budú hrať raz týždenne zápas.

Reagovat
smazaný uživatel

Nie je dôvod nato, aby hrali každú súťaž úplne odlišné zostavy

Reagovat
Ferguson6

Však úplne iné byť nemusia, ale zrejme sa vytvorí skupina hráčov, ktorí budú skôr hrávať v lige a ktorí v Európe, resp. proti silnejším a slabším súperom.

Reagovat
O.Giroud

V lige staci zapnut na jar a je vybavene.

Reagovat
flamengo

No a tu je ten problém.

Reagovat
smazaný uživatel

neviem kto skor, ale Weiss urcite pojde, tam absolutne neverim nejakemu dlhodobemu projektu, z Weissa ide od leta neuveritelna negativita, stale sa stazuje na nieco, vyplakava, jeho to po case prestane aj zase bavit a pojde..

Reagovat
penepi

V čom prosím ťa vyplakáva? Napríklad teraz po Kodani sa ho na tlačovke pýtali, či aj nekvalitný terén ovplyvnil nejaké veci, odpovedal na to, že terén je pre oba tímy rovnaký a na to sa nemôžu vyhovárať. Tiež keď sa ho pýtali na chyby rozhodcov, tak povedal, že je práveže zbytočné to teraz oplakávať. Takže on je ten posledný, kto vyplakáva. Neuveritelná negativita? Je maximalista, to je len a len dobre. To, že na tlačovke nepôsobí ako trtko a neusmieva sa ako slniečko na hnoji ešte neznamená, že šíri negativitu.

Reagovat
Ferguson6

Však vyplakáva nad vecami v klube, nie rozhodcami a trávnikom.

Reagovat
penepi

To je v ktorom vyplakávanie, že na rovinu povedal, že káder je pre tri súťaže úzky a potrebuje nových hráčov? A tváriť nech sa tvári ako chce, riešiť tu look trénera, to je ozaj velmi podstatné. To potom taký Mourinho je vlastne okresný tréner, lebo stále vyzerá nasrato.

Reagovat
penepi

v ktorom vesmíre

Reagovat
smazaný uživatel

to vobec neviem na co je reakcia s tym lookom, ale inak ano, prirovnanie s Mourinhom celkom sedi, ja nespochynujem kvality Weissa, ale ja mu na ziadny dlhodoby projekt neverim, lebo to nie je kompatibilne s jeho povahou, co sa vlastne ukazuje hned teraz od leta..

Reagovat
penepi

Čo sa ukazuje? Že naučil vedenie, že mužstvo potrebuje prestavbu a začal si ho budovať na svoj obraz?

Reagovat
smazaný uživatel

to vobec nie, ale vidi to tak, ze jeho povaha na Slovan pod Kmotrikom nebude a hovorim, nevidim to na nic dlhodobe, verim, ze to dokazes pochoopit, ze to vidim inak ako ty potom si mozme o par sezon porovnat, kto to videl lepsie..ale ja by som bol rad, keby vybudoval zo Slovanu tim, co by hral pravidelne skupinu v Europe..

Reagovat
penepi

V poriadku samozrejme, ja len píšem dôvody, prečo to tak nevidím.

Reagovat
smazaný uživatel

9 rokov trénoval Petržalku, 4 roky Kairat, 4 roky repre Slovensko, 4 roky Gruzínsko, ale inak je to v podstate taký Ivan Galád

Reagovat
xawi

Ty akoze este nemas dejavue? Mne to uz uplne pripada ako pred 9 rokmi, ked mu tieli nervy, isiel domov taxikom a podobne.

V reprezentacii su 4 roky naozaj nic, dva cykly, v nasej repre mu vysiel prvy cyklus, v druhom sa uz len hadal s novinarmi a robil negativnu atmosferu.

Petrzalka bol jeho prvy trenersky angazman, vtedy si este o sebe nemyslel, ze poloboh.

Pri vsetkej ucte k Weissovi, dokazal velke veci, ale nervy mu tecu neskutocne. Ci pred rokmi, ci dnes.

Reagovat
penepi

Ešte má päť rokov zmluvu, ešte sa s ním potrápiš, ty kokot..

Reagovat
xawi

a o rok odisiel na 9 rokov do Gruzinska. Chlap, co drzi slovo :)

Reagovat
smazaný uživatel

Myslím, že všetci vieme kto je Weiss a ja som teda nečakal žiadny kľud a selanku. Treba ho nechať pracovať a dajme tomu o rok sa uvidí či to mužstvo a možno aj celý klub niekam posunul. Robiť tu paniku z toho, že nevyšli 1-2 zápasy a pomaly odvolávať trénera je to posledné čo Slovan potrebuje.

Reagovat
Ferguson6

Inak teda šíri negativitu. Horší v tomto už je asi len Kozák. Proste príde na tlačovku dopredu nasraný na novinárov a tvári sa tam ako na kolonoskopii.

Reagovat
smazaný uživatel

Tie tlačovky sú aspoň zaujímavé narozdiel od všetkých ostatných slovenských trénerov

Reagovat
Ferguson6

Zaujimave asi ako argentínske telenovely, kde sa robí dráma z úplných blbosti.

Reagovat
pistacik11

Drámy robia väčšinou debilny novinári s ešte debilnejsimi otázkami.

Reagovat
lukass111

*debilni a ani nie, nasi treneri nie su bohuzial zvyknuti vyjadrovat sa aj k neprijemnym temam a potom to tak vyzera...nekoze byt kazdy podlizovacny nununu ako hlavena a spol

Reagovat
Ferguson6

Hlavne si naši tréneri myslia, že vedia najlepšie futbal robiť.

Reagovat
lukass111

Reagovat
smazaný uživatel

Nepozeraj

Reagovat
xawi

tak ale snad vyjadrit sa, ze tie tlacovky su o nicom, sa moze, ci?

Ja uplne suhlasim s fergusonom (nemyslel som, ze niekedy budem :)).

Reagovat
smazaný uživatel

Keď ho niečo nezaujíma stačí to nesledovať

Reagovat
xawi

ako zistis, ze Ta to nezaujima? Spytas sa kamarata,a lebo si to pozries, aby si vedel?

Reagovat
smazaný uživatel

Veď evidentne nejaké tlačovky videl, zistil, že ho to nezaujíma, tak nech to nesleduje. To je ako keby som dobrovoľne pozeral farmu alebo podobnú sprostosť a potom napísal niekam na stránku Markízy, že je to chujovina.

Reagovat
penepi

Hlavne z ničoho nerobí drámu, je práveže vždy vecný

Reagovat
pistacik11

Kiež by sme mali viac takých nasratych trénerov. Lebo tí ostatný za posledných XY rokov im dvom nesiahajú ani po členky.

Reagovat
xawi

Len si uvedom, ze aj Weiss s Kozakom dokazali velke veci, ked posobili pozitivne, nemali spory s hracmi, novinarmi, funkcionarmi.

Ked im zacali tiect nervy, tak to uz neslo ani na ihrisku.

Reagovat
penepi

To je somarina. Obaja boli búrliváci vždy. A nemám pocit, žeby teraz Weissovi tiekli nervy.

Reagovat
xawi

ok, vsak mozeme to vnimat kazdy inak. Ja na oboch vidim nezvladanie vlastnych neuspechov a naslednu retazcovu reakciu, ked sa zacalo vsetko rucat.

A teda, nemyslim, ze Weiss je uz teraz v tom stave, to zase nie.

Reagovat
smazaný uživatel

Aj keď tú belasú cirkusantskú bandu neznášam, tak je to futbalový klub. Ty projekt.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele