Malá princezná Charlotte si už plní kráľovské povinnosti: Dojemná fotka vás chytí okamžite za srdce!

Princ William s manželkou Kate Middleton zdieľali na sociálnych sieťach príspevok, ktorý si okamžite zamilovali milióny ľudí naprieč svetom. Tentokrát je totiž v hlavnej úlohe šesťročná princezná Charlotte.

​Hoci má princezná Charlotte len šesť rokov, už teraz si plní svoje kráľovské povinnosti. Teda, nie tak doslovne, ako to robia jej rodičia, prípadne ako to robieval strýko Harry, kým spolu so svojou pani Meghan Markle zmizol za veľkú mláku a od práce pre britskú kráľovskú rodinu sa úplne dištancoval. Dievčatko sa každopádne spolu so svojimi rodičmi nedávno zúčastnilo projektu Big Butterfly Count, ktorý slúžil ako na spočítanie motýľov, tak na odhad kvality životného prostredia v Británii.

Malá princezná si získala srdce miliónov ľudí, keď sa na oficiálnom instagramovom aj twitterovom účte vojvodu a vojvodkyne z Cambridge objavila jej roztomilá fotografia s motýľom v dlaniach. Záber Charlotte je mimochodom prvou oficiálne zverejnenou fotografiou od jej narodeninového portrétu zo začiatku mája. Samotná snímka v sebe nesie silné posolstvo na ochranu prírody, v ktorej Charlotte údajne trávi veľa času. Veď aj v rozhovore so slávnym britským prírodovedcom Davidom Attenboroughom sama priznala, že má veľmi rada zvieratká - a div sa svete, najradšej má pavúky, čo by rozhodne málokto čakal. "Chceli sme sa podeliť o tieto nádherné motýle - babôčku admirála a babôčku pávookú, ktoré sú súčasťou veľkého sčítania motýľov konajúceho sa naprieč Veľkou Britániou," uviedli k fotografii Kate s Williamom. Prostredníctvom záberu rozkošnej Charlotte, ktorá sa stále viac podobá na kráľovnú Alžbetu II., tak vyzvali občanov v krajine, aby počítali tieto neuveriteľné tvory, pretože sú nielen krásne, ale aj veľmi potrebné. Podľa slov vojvodkyne Kate sú životne dôležitou súčasťou ekosystému.