Fortuna liga - preview 5. kola: Vezme si Slovan zpět vedení?

20.08.2021, 09:10, aktualizováno 22.08.2021, 09:48
Previews
Slovan Bratislava hraje v Seredi a nepřipouští jinou variantu než vítězství a návrat do čela tabulky. Žilina nastoupí v domácím prostředí proti Senici. Dunajská Streda si to rozdá s Trenčínem.
MŠK Žilina - FK Senica  (neděle 18:00)
V nedeľnej časti piateho kola Fortunaligy vyzve MŠK Žilina pod Dubňom celok FK Senica. Domáci po prekvapujúcej prehre v Poprade s Liptovským Mikulášom (1:2) utrpeli debakel i v Európskej konferenčnej lige.

"Šošoni" v Európskej konferenčnej lige narazili na český Jablonec a boli odhodlaní zabojovať o dobrý výsledok. U našich západných susedov však utŕžili debakel, keď podľahli vysoko 1:5 a ich postup je už iba v teoretickej rovine. V poslednom kole Fortunaligy prekvapujúco nestačili v Poprade na domáci Liptovský Mikuláš, ktorý cez polčas otočil skóre a zdolal vysoko favorizovaných žltozelených 2:1.

Žilina je aktuálne s deviatimi bodmi na tretej priečke tabuľky o skóre za prvou Trnavou a Slovanom, pričom belasí majú ešte zápas k dobru. Senici sa v novom ročníku najvyššej slovenskej súťaže zatiaľ darí. Po bezgólovej remíze v Ružomberku vyhrala nad Trnavou 2:1. Potom remizovala 1:1 v Zlatých Moravciach a takisto 1:1 doma s Dunajskou Stredou, pričom prišla o vedenie. Záhoráci okupujú dobré piate miesto a na konte majú aktuálne šesť bodov.

V prvom kole minulého ročníka zvíťazila Žilina na Záhorí vysoko 4:0. Pod Dubňom víťazstvo zopakovala, a to v pomere 3:1. Favoritom nadchádzajúceho duelu by mala byť domáca Žilina, tréner Pavol Staňo však vzhľadom na pohárové povinnosti obmieňa káder, čo sa mu napríklad v súboji s nováčikom nevyplatilo.

Žilina a Senica vybehnú na trávnik v nedeľu o 18:00.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.48 - 4.65 - 5.96
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
ŠKF Sereď - Slovan Bratislava  (neděle 18:00)
Súčasťou nedeľného programu piateho kola Fortunaligy je duel medzi ŠKF iClinic Sereď a Slovanom Bratislava. Belasých v Európe počas týždňa prevalcoval grécky Pireus.

Na čele tabuľky sa po sobote ocitla Trnava s desiatimi bodmi, ale druhý Slovan má oproti Spartaku dva zápasy k dobru. Sereď je po sobote na desiatej priečke. "Dostali sme sa do cyklu, ktorý je časovo veľmi náročný. Preto si myslím a verím, že hráčov netreba veľmi nastavovať na prepnutie z Európy na ligu. Je to súťaž, ktorú chceme vyhrať a získať aj tento rok titul. Verím, že hráči to vnímajú nie ako povinnosť, ale aj ako túžbu uspieť a odohrať naozaj dobrý zápas so súperom, ktorý bude určite húževnatý a motivovaný vziať nám prvé body v sezóne. My urobíme všetko pre to, aby sme zostali bez straty," povedal asistent trénera Slovana Boris Kitka.

V Seredi nastali v lete viaceré zmeny. Mužstva sa ujal skúsený tréner Juraj Jarábek a prišli aj noví, resp. staronoví hráči. V bráne dostáva dôveru kmeňový hráč Arsenalu Dejan Iliev, ktorý v Seredi pôsobil na jeseň 2019. Defenzívu posilnili Roberto Dias, Andrej Kadlec či Kolumbijčan Hurtado. V ofenzíve pribudli Čech Roman Haša, či Chorvát Dominik Radič.

Sereď vstúpila do sezóny dvomi prehrami, v treťom kole vyhrala doma nad Dunajskou Stredou. "Do tejto skladačky zapadá príchod trénera Jarábka, s ktorým sa dlhé roky poznáme. Vždy sa snažil hrať taký súbojový futbal s rýchlym prechodom dopredu. Snažia sa naozaj žiť zo súbojov, aby sa ich mužstvo nezľaklo ani papierovo silnejších. To isté očakávam zajtra. V prvých dvoch kolách sa po viacerých zmenách ešte trošku hľadali, ale napríklad v poslednom domácom zápase s Dunajskou Stredou sa prezentovali veľmi kompaktne. Dovolím si povedať, že ich víťazstvo nemôžeme označiť za šťastné. Určite nás v tom prostredí čaká veľmi húževnatý súper s viacerými zaujímavými hráčmi," zhodnotil aktuálne dispozície súpera Boris Kitka.

"Aj vzhľadom na to, že európske zápasy sú mimoriadne náročné, snažíme sa rotovať zostavu. Na druhej strane nechceme podceniť ligové zápasy. Potrebujeme do nich nasadzovať hráčov, ktorí sú fyzicky pripravení a stopercentne fit. Budú zmeny; uvidíme, koľko a aké. Priestor určite dostanú aj hráči, ktorí odohrali menej v pohárovom zápase v Grécku," pokračoval asistent trénera.

S belasými v piatok prvýkrát trénovala nová posila Andre Green. Slovan hral so Sereďou v lige osemkrát a všetky zápasy vyhral. A to so skóre 24:3. Zápas Serede so Slovanom je naplánovaný na nedeľu o 18:00.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 6.08 - 4.58 - 1.47
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
DAC Dunajská Streda - AS Trenčín  (neděle 20:00)
V piatom kole Fortunaligy hostí FC DAC 1904 Dunajská Streda ambiciózny celok AS Trenčín. Domáci tím zatiaľ veľmi zaostáva za hernou fazónou zo začiatku minulého ligového ročníka.

Dunajská Streda odohrala počas týždňa druhé kolo Slovnaft Cupu. V ňom potvrdila úlohu veľkého favorita a na pôde štvrtoligovej TJ Veľké Lovce vyhrala presvedčivo 6:0. Káder tímu zo Žitného ostrova však opustil nigérijský útočník Abdulrahman Taiwo. Dvadsaťtriročný futbalista má namierené do najvyššej dánskej súťaže, konkrétne do klubu SönderjyskE z mesta Haderslev. Zmluvu podpísal na štyri roky. Abdulrahman Taiwo prišiel do Dunajskej Stredy z Nitry, odvtedy tiež hosťoval v Karvinej a Michalovciach. V najvyššej slovenskej súťaži si zahral v 59 dueloch, v ktorých strelil 19 gólov. V aktuálnom ročníku nastúpil za DAC štyrikrát a podarilo sa mu dosiahnuť dva presné zásahy.

Dunajskostredčania vstúpili do sezóny vysokou prehrou 1:4 v Michalovciach. Nováčika z Mikuláša zdolali na Žitnom ostrove 3:1. Potom prehrali v Seredi 0:1, aby napokon zachraňovali bod v Senici po remíze 1:1. Dunajskej Strede patrí aktuálne v neúplnej tabuľke až ôsme miesto, na ktoré potrebovala nahrať štyri body.

Trenčín si na úvod jesennej časti zastrieľal proti Zlatým Moravciam (4:0), potom však nestačil na domáci Slovan (0:2). Vyhral však v Michalovciach (2:1) a naposledy si doma podelil body s Ružomberkom (1:1). Považania sú momentálne so siedmimi bodmi na výbornom štvrtom mieste, a to dva body za treťou Žilinou. V minulom ligovom ročníku sa nadchádzajúci súperi stretli štyrikrát. Po víťazstve DAC-u na domácej tráve 3:1 skončila odveta gólovou prestrelkou 3:3. V nadstavbovej skupine o titul vyhral DAC doma 2:0, na pôde Trenčína sa body delili po remíze 1:1. Zápas na Žitnom ostrove medzi domácim DAC a Trenčínom má úvodný výkop naplánovaný na nedeľu o 20:00.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.59 - 4.22 - 5.17
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
MFK Ružomberok - Spartak Trnava  (sobota 18:00)
Piate kolo Fortunaligy spojí v sobotu domáci MFK Ružomberok a vedúci celok tabuľky Spartak Trnava.

Liptákom sa podarilo na ihriskách súperov ukoristiť cenné body. V Seredi zvíťazili 3:2, v Trenčíne remizovali 1:1. Aktuálne sú s piatimi bodmi na šiestej priečke tabuľky. Na jej čele je práve nadchádzajúci súper Ružomberku z "malého Ríma". Trnava doposiaľ v štyroch kolách nazbierala deväť bodov a je o skóre pred Slovanom, ktorý má však zápas k dobru a treťou Žilinou. Kovidové opatrenia sa oproti minulému domácemu stretnutiu mierne zmiernili a v režime OTP (očkovaní, testovaní, prekonaní) už môžu v Ružomberku zaplniť 75 % kapacity štadióna plus otvoriť bufet.

Futbalový veterán a bývalý slovenský reprezentant Martin Škrtel počas týždňa absolvoval v Trnave prvý tréning. "Som rád, že už som tu dnes mohol byť a verím, že tých minút s mužstvom bude už len pribúdať," povedal po prvej tréningovej dávke pod dozorom kondičného trénera Dávida Moravca. "Zranenie ma už neobmedzuje, no po tých siedmich mesiacoch je dosť ťažké dostať sa znova do toho. Trénovať špecifické futbalové veci je niečo iné, ale verím, že moja únava a pocit na ihrisku sa bude časom zlepšovať." Škrtel trénoval zatiaľ iba individuálne, no podľa vlastných slov sa už čoskoro zapojí aj do herných variantov počas tréningu.

Zápas Ružomberka s Trnavou je naplánovaný na sobotu o 18:00.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.30 - 3.28 - 2.19
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
Zemplín Michalovce - Tatran Liptovský Mikuláš  (sobota 18:00)
V piatom kole Fortunaligy hostia na Zemplíne Michalovce nováčika z Liptovského Mikuláša.

Vo štvrtom kole nového ročníka najvyššej slovenskej súťaže sa zrodilo nemalé prekvapenie. MFK Tatran Liptovský Mikuláš zároveň zaznamenal prvé víťazstvo vo Fortunalige, keď na "prenajatom" trávniku v Poprade zdolal favorizovanú Žilinu o jediný gól 2:1, pričom cez polčas ešte prehrával. Dovtedy podľahol pod Tatrami Slovanu (1:4), Dunajskej Strede (1:3) i Trnave (0:4). Mikuláš zaknihoval prvé tri body a aktuálne je na predposlednej - jedenástej - priečke tabuľky.

Aj nadchádzajúci súper Tatrana nahral doteraz tri body a je o jednu priečku v tabuľke pred ním. Trojbodový zápis zaznamenal hneď v prvom kole jesennej časti, keď na východe republiky prekvapil a porazil Dunajskú Stredu vysoko 4:1. Trojica tímov Sereď, Pohronie a Dunajská Streda majú v tabuľke o jediný bod viac ako Michalovce a Liptovský Mikuláš, teda štyri. Poradie sa po každom kole môže poriadne premiešať.

MFK Zemplín Michalovce privíta na východe republiky Liptovský Mikuláš v sobotu o 18:00.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.68 - 3.98 - 4.66
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
FC Zlaté Moravce - FK Pohronie  (pátek 20:00)
V predohrávke piateho kola Fortunaligy privíta zatiaľ trápiaci sa FC ViOn Zlaté Moravce celok FK Pohronie.

Domáci celok je po štyroch kolách nového ročníka slovenskej najvyššej súťaže na poslednom - dvanástom - mieste tabuľky. Na svojom konte má jediný bod a na predposledného nováčika z Liptovského Mikuláša stráca dva body. Pohronie je na tom o čosi lepšie. Doposiaľ nahralo štyri body a okupuje ôsmu priečku. V minulom ročníku na seba celky narazili dvakrát. Zápasy na Pohroní, ako aj duel na pôde Zlatých Moravciach skončil rovnako so skóre 2:2.

Na piatkový zápas sa fanúšikovia dostanú bez akýchkoľvek komplikácií. Otvorené budú aj bufety. Môžu prísť tiež priaznivci hostí. Deje sa tak na základe rozhodnutia klubu, ktorý si sám môže režim organizácie podujatia regulovať na každý duel po svojom.

Vybrať si je možné z troch možností. "Základ", kde si stačí iba kúpiť lístok a prísť na futbal bez akéhokoľvek obmedzenia. Tu je však limitovaná kapacita, a to 1000 divákov. Pre túto variantu sa rozhodol FC ViOn na najbližší súboj s FK Pohronie. Druhou možnosťou je "OTP", kde je nutné sa preukázať zaočkovaním, testovaním alebo prekonaním Covidu. Tu môže prísť v prípade ViOn Arény do hľadiska maximálne 3000 divákov. Poslednou - treťou skupinou je "Plne zaočkovaní", kde môže byť na tribúnach iba táto skupina ľudí, pričom počet miest na štadióne nie je limitovaný. Ako už bolo spomenuté, možnosť prísť na zápas majú aj fanúšikovia hostí. K dispozícii dostanú 5 % z povolenej kapacity, v tomto prípade z 1000 ľudí je to 50 divákov hostí.

Zápas medzi Zlatými Moravcami a Pohroním je naplánovaný na piatok o 20:00.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.17 - 3.35 - 3.29
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Spartak Trnava43019:29
 Slovan Bratislava33009:29
3.MŠK Žilina43018:39
4.AS Trenčín42117:47
5.FK Senica41304:36
6.MFK Ružomberok31204:35
7.DAC Dunajská Streda41125:74
8.FK Pohronie41124:64
9.ŠKF Sereď41124:74
10.Zemplín Michalovce41036:83
11.Tatran Liptovský Mikuláš41034:123
12.FC Zlaté Moravce40131:81

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (74)

Přidat komentář
rabl

Krizan do Spezzie so Strelcom za 4mil? Kmotrik by bol frajer, a necha si este Krizana na hostovani

Reagovat
smazaný uživatel

To musíš rozviesť.

Reagovat
penepi

Spezia ponúkala za Strelca 2.5M a údajne ponúka 4 za duo Strelec+Križan. S tým, že Križan by tam túto sezónu nemohol podľa pravidiel hrať, takže by ešte ostal na hosťovaní u nás. Ale čo je na tom pravdy ťažko povedať, po novom totiž vykupujú Toulouse. Už za 3.2M kúpili odtiaľ 23-ročného obrancu a po novom ponúkajú spolu so Sassuolom 4.5M za 19-ročného útočníka (s tým, že by prvé dva roky hral v Spezii a potom by sa presunul do Sassuola). Takže Kmotrík asi znova príliš dlho otáľal a vymenili nás za Francúzov.

Reagovat
smazaný uživatel

Dik za objasnenie. Kto rýchlo dáva dvakrát dáva.

Reagovat
Ferguson6

Tak skôr len jeseň by hral Križan u vás a na jar už šiel do Spezie, nie? Inak Kmotrík očividne predávať nechce, takže tie peniaze mu nechýbajú.

Reagovat
penepi

Nehádam sa, je možné, že máš pravdu. Čo sa týka juniorovho finančného úsudku, tak som prinajmenšom skeptický. Pustiť nechcel ani Mohu a Greifa. Aby to nedopadlo tak, že o rok bude zas plačkať, že klub musí za každú cenu postúpiť do skupiny, inak bude zle.

Reagovat
smazaný uživatel

Ja by som predal všetko na čo je dobrá ponuka. Tu by som sa snažil určite zbaviť Strelca.

Reagovat
smazaný uživatel

A čo nákupy? Obavám sa že ten Green bude prepadák.

Reagovat
smazaný uživatel

Vojtko, Adler a asi aj Kostadinov by mali prísť. Weiss chcel van Buren a Junior si dotiahol Greena asi toľko k situácii v klube

Reagovat
Degree

Ja absolutne nechápem toho Greena to uz mohol ostat Daniel

Reagovat
penepi

Daniel je lavičkár, nič viac. Tento Green môže byť prepadák, ale aj hviezda ligy ako Moha, ťažko súdiť.

Reagovat
Ferguson6

Nechápem tomuto porovnávaniu s Mohom. Ten prišiel ako najlepsi hráč dobrého klubu ukrajinskej ligy po do tej sezóne. Green prišiel ako nechcený hráč, ktorý 3 roky poriadne nehral v nižších anglických súťažiach. Alebo Vám naozaj stačí, že je tie černoch a krídlo a už je to nový Moha?

Reagovat
smazaný uživatel

Daniela nechcel hlavne Weiss. Ja Greenovi moc neverím, ale zas ak by sa chytil mohol by prísť nejaký klub z 2. Anglickej a ponúknuť zaňho nezmyselné peniaze.

Reagovat
Petrinho17

Vojtko na to absolútne nebude mať. Ten sa nemá šancu presadiť cez Vernona a Lovata. Dom presvedčený, že by do roka a do dňa bol prinajmenšom na hosťovaní niekde v Zlatých Moravciach.

Reagovat
smazaný uživatel

U nás bude hrať v útoku

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Ferguson6

Reverzný Zreľák?

Reagovat
#33CCCC

Poznate stranku, kde je zobrazeny pocet divakov na jednotlivych zapasoch 1 a 2 ligy?

Reagovat
O.Giroud
Reagovat
O.Giroud

vyberies sutaz a tam kliknes na vysledok a pod vysledkom mas pocet divakov

Reagovat
#33CCCC

Diky

Reagovat
Noustress

Dúfam, že s príchodom Škrťa na trávnik zmení Mišo rozostavenie a začneme hrať 3-4-3 alebo

5-3-2/3-5-2 lebo z momentálneho prejavu vypadajú tí chlapci že nevedia čo chcú a majú hrať, oproti jari sú slabší prakticky vo všetkom. Čo najskôr sa musí uzdraviť Koštrna lebo Cabral s Prochim absolutne nefunguje. Prochi hrá mimo svoj post ale zatial nepresvedčil, že si zaslúži miesto v zostave. Čurma nepresvedčil zatial vobec a vedenie si može spytovať svedomie, že neprišiel radšej A.K. ,ktorý pozná prostredie a svoju kvalitu už ukázal. V neposlednom rade by asi mal prísť niekto na 10, Bukatovi s Vlaskom víde 1 zápas z 5. Anthony je asi fakt na odpis aj ked ukázal v tejto sezóne podla mňa väščiu kvalitu ako Twardzik,napriek tomu muy Mišo nedáva šancu ked nemusí ... Tumma mal dávno hosťovať a pravidelne hrávať

Reagovat
Noustress

+ ešte otázečka na miestnych znalcov, Yaa sa nám nejakým zázrakom podarilo zbaviť nedajbože spenažiť alebo to s ním len Mišo definitívne vzdal po tom opileckom výkone v Tel Avive ? Koštál z Béčka Jagiellonie stále nieje aktualna téma ?

Reagovat
smazaný uživatel

Tak Yaa už vieš. A čo sa týka príchodov, tak v klube sa po dlhom období pracuje skutočne diskrétne a veci nechodia smerom von. Resp. aj keď chodia, tak skôr v inotajoch. Určite sa na príchodoch pracuje. Košťála by som prijal okamžite.

Reagovat
#33CCCC

Myslim si osobne ze Anthony je lepsi ako Twardzik alebo inak Twardzik si nezasluzi stale sance po tych kiksoch, preto je tato situacia pre mna dost sklamanim Tych stoperov je tam fakt vela tiez som si hovoril ze by mohli zacat hrat na 3. Vlasko, ma on na Trnavu este? Napamatam si ze by dobre zahral(nesledujem kazdy zapas). Pri porovnani s jarou maju naozaj na com pracovat. Sa divim, ze tam je este stale Yao Nevedia sa ho zbavit? To co on zahra by zahral aj nejaky maser. Kedy sa odhaduje Skrtov prvy zapas?

Reagovat
Noustress

optimistické odhady hovoria o zápase so Seredou čiže 18.9. , Yao včera nebol myslím ani na lavičke preto sa pýtam či je zranený alebo niekto konečne dostal rozum

Reagovat
smazaný uživatel

Kostrna by mal byť pripravený na Sereď. Twardzik zrovna včera podal opäť výborný výkon (aj keď doposiaľ sa mi viac v sezóne páčil Anthony). V zálohe neuveriteľne chýba kreativita. Bukatu som mal ako hráča vždy rád, ale nevyrovnanosť výkonov ma irituje.

Reagovat
smazaný uživatel

Twardzik vcera aj so ZM uz bol stary dobry Twardzik. Snad to tak zostane. Problemom je momentalne absolutne absentujuca myslienka ci uz od stredovych alebo kridelnych hracov.

Reagovat
BílíAndelDrcKo

Reagovat
smazaný uživatel

Krídla súvisia s krajmi obrany, kde už Cabral pomaly plánuje zaplatiť rehabilitačný pobyt Kostrnovi niekde v Nemecku, lebo je zúfalý. Len do toho stredu ju bohužiaľ ani nemá kto priniesť.

Reagovat
smazaný uživatel

5-3-2? Mať ešte defenzívnejší prejav, resp. ísť ešte defenzívnejšie do zápasu ako aktuálne? A kedy sme naposledy hrali na 2 útočníkov? Občas mám pocit, že nehráme ani len na jedného. Náš herný prejav je od jarných zápasov so ZA jedna katastrofa. A čo je horšie, ešte aj strácame kade-tade. A od júla 2021 sme na smiech už aj celej futbalovej Európe.

K tej jari. Tak sa mi zdá, že všade a každý sa vyjadruje ako sme na jar dobre hrali. No za mňa, nehrali. Ten mizerný jarný herný prejav je zatienený ziskom bodov, pretože súperi boli ešte viac nemohúci. A táto mizéria vyústila a naplno sa ukázala v novej sezóne (mosta, senica...) a stále pokračuje.

Na jar sme hrali dobre iba prvé dva zápasy so ZA. Aj to nie celé, raz z objektívnych príčin a raz, nevedno prečo. Ale tie dva zápasy bol moment, od ktorého sa mali odraziť a stavať na tom. Stal sa ale opak. Defenzíva, pasivita, vyčkávanie, alibizmus, hra na náhodu. Do zápasov nastupujeme vystrašení, chýba nám vôľa, odhodlanie ako aj kondícia a nemáme víťaznú mentalitu. Mali by si pozrieť Bundesligu. Alebo Talianov na ME. Nie je na hanbu učiť sa od lepších.

Nechcem haniť našich hráčov, ale poniektorí patria do B-čka, ktoré nemáme a poniektorí dokonca do 3. či 4. ligy. Nedokážeme obstojne skautovať ani len Slovensko. A to máme v realizačnom tíme nejaké dve desiatky trénerov a asistentov od Áčka cez rôzne vekové kategórie. Výsledkom je, že sem nosíme vymyslených černoškov, stratené existencie a erárne ležiaky, ktorým je Spartak ukradnutý. Hlavne, že sa buď dostanú do Európy a/alebo dostanú nejakú zmluvu. Snom každého chlapca na Slovensku by malo byť hrať za Spartak. A Spartak by mal zbierať to najlepšie na Slovensku a mal by byť prestupná stanica do väčšieho futbalu. Ale naše diletantské vedenia doposiaľ nedokázali nastaviť žiadnu koncepciu, žiadnu myšlienku a postupne sme sa stali regulárnym fackovacím panákom. Ako v Európe, tak aj doma.

Keď nevieš hrať futbal, treba behať. Keď nevládzeš behať, treba bojovať. Keď nechceš ani len bojovať, nemáš čo hľadať v Trnave. Ale to musí v prvom rade vidieť tréner a následne vedenie. To by ale nesmelo byť toľko kohútov na smetisku.

Reagovat
pistacik11

"Snom každého chlapca na Slovensku by malo byť hrať za Spartak." to z akého dôvodu?

Ako mladý chlapec by som mal cieľ, čím skôr sa dostať do ZA, TN, DS. Klubov, kde aspoň trochu vedia robiť s mladými, poprípade na rozhraní dorastu - áčka sa rozhorať v ZM.

Reagovat
smazaný uživatel

V DS vedia robiť s mladými?

Reagovat
pistacik11

Ani ZA po 2-3r nemala s akadémiou nejaké výsledky, ukázalo sa to až s odstupom. Tak či onak akadémiu majú špičkovo zariadenú, to im zobrať nemôžeš.

Reagovat
smazaný uživatel

Žilina dokázala vychovávať hráčov aj pred projektom Akadémie

Reagovat
BílíAndelDrcKo

DS určite nie, stačí sa opýtat chalanov odtial ako to tam funguje a ako sú s odstupom spokojní.

Reagovat
BílíAndelDrcKo

v rozostavení problém nie je. Proste nemáme kvalitu a v každom zápase do bloku sa vytrápime, tak ako sme sa do bloku trápili aj na jar. To, že nemá Slovan, DS alebo ZA nechávali otvorené priestory mnohým skresluje pohlad.

Jediné čo je od jari je iné, že nám chýba viac aktivity, ale na to nám chýba konkurencia. Aktuálne nemáme žiadneho pravého obrancu, polovicu ľavého, jednu polovicu náhradníka do stredu poľa. Chýbajú nám minimálne 2 hráči do stredu, ideálne 4, aby s avyriešili aj kraje, a to aj v prípade, že by boli zdraví Beni a Koštrna.

Reagovat
uff

Reagovat
adalbertus

Trenčín? 5-2 ahoj

Reagovat
#33CCCC

Sledujete niekto aj druhu ligu? Co hovorite na vykony BB a Kosic? Pozeral som vcera Kosice, Kader plny legionarov pochybnej kvality a vcera proti Skalici nepredviedli prakticky nic. Nasadenie 0 bodov. Pozitivnym prekvapenim zatial Humenne a Petrzalka. Petrzalka zatial vela golov, ale je pravda, ze maly lahky los. Kosice maju v plane odohrat cast tejto sezony na novom stadione? A pre pobavenie Nitra je zatial 14. po 3 zapasoch 3. ligy

Reagovat
Ferguson6

No na hru Dukly sa tuto sezónu ťažko pozerá. Varga už tomu tímu nemá čo dať a tak to stagnuje, Polievka skôr nadväzuje na výkony z jari, čo je dosť na nič, Šulc v základe je čistý antifutbalista. Nechsoem ako hráč, ktorý nedával holý v troch slabších kluboch ako Dukla môže hrať základ. Zachraňuje to aspoň Depetris ako striedajúci hráč, ale keď k nemu nevedia dostať loptu, je to na nič. Inak obrana strašne pomalá, k tomu polovica hráčov v nej vyzerá že ma nadváhu (ale možno majú len veľké svaly). Záloha s nulovou kreativitou. A proste Varga úplne mimo. Hra stále to iste, aj keď to už majú súperi prečítané, na nič striedania, úzka lavička, slabý vyber do ofenzívy (odišlo z nej asi 5 hráčov, prišli 3, nikto na krídlo). Tuto sezónu to na postup zatiaľ nevyzerá. Zo 4 zápasov proti silným súperom len 5 bodov, z toho doma len 1. Ešte možno trochu dúfam, že sa to zmení návratom na Štiavnicky, len to už môže byt neskoro a veľká strata na čelo tabuľky.

Reagovat
#33CCCC

Ozaj tam uz sa pocita, ze sa bude hrat niekedy okolo oktobra?

Reagovat
Ferguson6

Tak nejako, skôr ku koncu.

Reagovat
branik85

https://fcspartaktrnava.com/clanek.asp?id=8719

A vo vzajomnom zapase nam da gol

Reagovat
Imos

čaute, chtěl jsem si najít stránky druhé ligy a hledat kam od nás jde Lukáš Csáno a hledám blbě, nebo webové stránky druhé ligy vůbec nemáte?

Reagovat
Imos

tak jsem to pracně našel a Csáno je v Bardejově

Reagovat
JackDaniels.

Na fleshscore to najdes za 10sek

Reagovat
Noustress

sportnet.sk, tam sú aj nižšie a regionalne suťaže

Reagovat
Imos

Okay, díky oboum, mě překvapilo že vaše druhá liga nemá stránky podobně jak ta naše, mi přišlo když jsem to tam někde hledal jako bych to hledal na Livesportu někde

Reagovat
smazaný uživatel

Momentálne sa na nej pracuje, čoskoro by mala byť hotová.

Reagovat
Imos

aspoň že tak, ale hodně mě zradil google, který nebyl schopný najít ale vůbec nic, ať jsem to tam psal jakkoliv

Reagovat
Ferguson6

druhaliga.sk

Reagovat
Imos

proč to google normálně nenašel nechápu

Reagovat
QooBo

Prečo šiel po červenej chytať za TN hráč keď ešte mali 2 striedania (aspoň podľa flashscore) ?

Reagovat
smazaný uživatel

Lebo striedali v 3 prerušeniach. Nemôžeš striedať 5-krát po jednom.

Reagovat
QooBo

Jaaj jasne Úplne som pozabudol na toto pravidlo

Reagovat
flamengo

K téme rozhodcov: Chyby rozhodcov , čo sa stali v uplynulom kole v Česku, tak sa už v utorok s veľkým nadpisom na idnes podrobne dočítam ako to rieši komisia rozhodcov, či aj rozhodca pri VAR-e nepochybil, prípadne ako to videl rozhodca, potom tresty pre nich..., veď keď urobí chybu ( ŽK, ČK) hráč, tak sa trest vidí hneď na zápase a následne trest na ďalšie obdobie, tak by malo byť normálne, že sa zverejní aj trest pre rozhodcu. Ja sa to neviem dočítať, neviem, či to riešia až vo štvrtok, alebo iba na podnet klubu. Možno to aj býva niekde v Športe v tých úradných správach, ale možno aj nie. Naposledy sa riešil verejne Kružliak a jeho trest.

A už aj v tejto sezóne ich zopár mohlo byť a malo byť. Nedočítal som sa. Očenáš ( bez trestu, pískal ďalej) plus slepci pri VARe z 1.kola ( Lačný), detto Gemzický plus videorozhodca zo zápasu SB-TN (Gemzický tri kolá nepískal, ale neviem, či skrz trest, alebo náhoda), Marhefka si ten faul v zápase LM vs. ZA ešte aj pozrel na VARe, teraz Ochotnický si asi povedal, že je rozdiel odpískať jasné penalty na začiatku a na konci zápasu. Ešte som sa zasmial na tom hráčovi, ktorý v Športe povedal:,, keď som si pozrel videozáznam danej situácie, bola to ruka ´´ . Však ja od neho nechcem, aby urobil zo seba Čogleya, ale on si musel na to pozrieť videozáznam ?

Reagovat
flamengo

Plus ešte tá komédia v zápase LM-ZA, čo úplne jasný ofsajd riešili asi sedem minút, tam nebolo nič tesné.

Reagovat
flamengo

No dobre, nečakal som na túto tému zázraky, ale myslel som si, že nejaký profík, alebo poloprofík mi to objasní, alebo aj amatér, nevadí. Nakoniec promptnú odpoveď, že v troch blokoch možete striedat 5 hráčov tiež nie je pre niekoho na zahodenie:)

Reagovat
smazaný uživatel

Vidím ,že nikomu sa so toho nechce. Tak takto. V normálnom svete by rozhodca pískal rovinu a to čo vidí. Ak by si nebol istý, pozrie si video alebo si zavolá kolegovi pri videu a v pohode rozhodne spornú situáciu. Nič zložité a neriešiteľné to nie je

V reálnom svete je všetko podstúpené korupcii a tlakom. Naše kluby vlastnia väčšinou bohatý ľudia s mafianskymi sklonmi. Celkovo futbal vo svete má veľmi blízko k mafianskymu prostrediu. V Čechách je to navonok trochu inak, pretože za posledných desať rokov zažili neuveriteľné korupčné a mafiánske prešľapy. Pri pohľade z vonku sa to snaží byť transpansparentné a korektné. U nás sme nič také nezažili. Všetko ide ruka v ruke s prostredím a potom to na ihrisku vyzerá docela tragikomicky. Žiaľ zmena je v nedohľadne či v kluboch alebo sfz.

Reagovat
flamengo

Ďakujem za odpoveď, už som si myslel, že som z iného sveta :D

Reagovat
smazaný uživatel

Mňa celkom udivuje, že tu každý za všetkým vždy vidí len korupciu. Stačí sa pozrieť na reakcie na včerajšie vypadnutie Petržalky v Trebaticiach. Slovák ani len nedokáže uznať kvalitu súpera a pripustiť, že občas sa dejú prekvapenia. Rovnako tak pri rozhodcoch je úplne jednoduché vysvetlenie, že jednoducho sú slabí a robia chyby. Nie preto, že by chceli ublížiť, lebo máme za sebou 5 kôl a zatiaľ na nich naozaj nikto netlačí, ale preto, že jednoducho našim rozhodcom (nie všetkým) jednoducho chýba kvalita. A pre pána Flamenga. Promptná odpoveď príde keď zrovna čítam diskusiu, ktorej sa venujem tak raz za týždeň.

Reagovat
flamengo

No dobre Andrej, hoci na mňa si smeroval len poslednú vetu a ja mám viac času ako ty, tak ti skúsim promptne odpovedať:) To, že rozhodcovia sú slabí je jedna vec, druhá vec je, že ich chyby sú pod nejakou pokrievkou ( napr. v porovnaní s Českom ). Je úplne jedno, či je prvé kolo, alebo dvadsiate, ako aj 1.minúta, či posledná. Oni to asi majú v sebe zakódované, alebo neviem čo. Jednoducho ten slabý rozhodcovia musí dostať tvrdý trest, zverejnený a možno z tých ďalších budú zázračne lepší rozhodcovia. To, že je začiatok ligy a nie je tlak, tak to si nemyslím. Ak pokazíš začiatok, tak niekedy to nedobehneš :D

Mne vadí, že s ľahkostou týchto slabých rozhodcov nechávame ísť ďalej.

Reagovat
flamengo

..jak maďar, ten slabý rozhodcovia

Reagovat
adalbertus

Reagovat
flamengo

et, kete, harom, kesenem, seretlek a už som skončil, možno som na dve-tri slová zabudol. Hoci na koncerty za Komančov som tam chodil, Sportcsarnok, MTK, Nepstadion ....

Reagovat
adalbertus

na Slováka málo

Reagovat
BílíAndelDrcKo

to bude tým že podstatná časť komunity sa odtiaľto presunula inam na lepšiu platformu.

Reagovat
flamengo

Na ktorú?

Reagovat
BílíAndelDrcKo

to nepoviem, bojím sa kto všetko by sa tam objavil

Reagovat
zgeroTT

Reagovat
flamengo

Opýtam sa Gazzu, však sedí 2 rady po mnou

Reagovat
BílíAndelDrcKo

keby tam prišiel Gazza tak by sa zaplnil internet, máš správu na EF

Reagovat
flamengo

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele