Fortuna liga - preview 3. kola: V pondělí hraje Trnava s nováčkem

06.08.2021, 08:30, aktualizováno 09.08.2021, 08:23
Previews
Liptovský Mikuláš jakožto nováček zatím čeká na první body, na úvod ovšem měl dva těžké soupeře. Z kategorie papírově slabších nyní nebude ani Trnava, ta musí rozložit síly, jelikož se stále pere o účast v základní skupině Konferenční ligy.
Spartak Trnava - Tatran Liptovský Mikuláš  (pondělí 18:00)
V dohrávke tretieho kola nového ročníka Fortunaligy hostí v pondelok Trnava v "malom Ríme" nováčika súťaže MFK Tatran Liptovský Mikuláš.

Trnava na tom po dvoch úvodných kolách nového ročníka mohla byť ešte lepšie, ako je tomu teraz, keď s tromi bodmi okupuje v tabuľke šiestu priečku. V jesennej ouvertúre vyhrali červenočierni na Štadióne Antona Malatinského v Trnave nad Pohroním 2:0. Zároveň reprezentujú krajinu v Európskej konferenčnej lige. Po vyradení rumunského celku Sepsi OSK na pokutové kopy, ku ktorým došlo na pôde súpera (výsledky 0:0 v Trnave a 1:1 v Rumunsku), remizovali v prvom dueli ďalšieho kola s Maccabi Tel Aviv na domácej tráve bez gólov 0:0. V druhom kole Fortunaligy viedol Spartak v Senici ešte v 87. minúte 1:0, no náskok napokon neudržal a podľahol 1:2.

Nováčik súťaže z Liptovského Mikuláša sa pekne držal proti majstrovskému Slovanu, keď bol priebežný stav v druhom polčase 1:1. Potom však už nestačil s dychom a prehral s majstrom vysoko 1:4. Vzápätí Mikuláš nepochodil ani na Žitnom ostrove, kde vyzval vicemajstra. Domáca Dunajská Streda s hosťami najprv prehrávala, no otočila a brala body po výsledku 3:1. Mikuláš aktuálne bez bodu uzatvára fortunaligiovú tabuľku.

Dohrávka tretieho kola nového ročníka Fortunaligy medzi Spartakom Trnava a MFK Tatran Liptovský Mikuláš je naplánovaná na pondelok o 18:00.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.32 - 5.45 - 8.47
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
MŠK Žilina - FK Pohronie  (neděle 18:00)
Úspešný slovenský pohárový zástupca zo Žiliny privíta v nedeľu v treťom kole nového ročníka Fortunaligy mužstvo Pohronia.

"Šošoni" podnikli počas uplynulého týždňa futbalovú výpravu do Kazachstanu, kde v Európskej konferenčnej lige narazili na domáci FC Tobol. Slovenskému pohárovému zástupcovi duel výsledkovo vyšiel. Z kazašskej pôdy si priviezol cenné víťazstvo 1:0. Žiline sa zatiaľ dokonale darí aj v domácej súťaži. V novom ročníku Fortunaligy žltozelení najprv vyhrali na domácom trávniku nad ŠKF iClinic Sereď vysoko 3:0, aby potom vydolovali tri body aj na pôde Zlatých Moraviec po najtesnejšej výhre 1:0. Žilina tak doposiaľ nahrala šesť bodov a aktuálne je na druhej priečke, iba o skóre za úradujúcim majstrom z Bratislavy.

Pohronie vstúpilo do nového ročníka prehrou na Štadióne Antona Malatinského v Trnave pomerom 0:2. Následne rovnakým skóre - 2:0 - dokázalo zdolať MFK Zemplín Michalovce. Pohronské osy sú s tromi bodmi na ôsmej priečke tabuľky. V minulom ligovom ročníku celky na seba narazili iba dvakrát, pretože v nadstavbovej časti hral každý z nich v inej skupine. Vo štvrtom kole Pohronie prekvapilo a vyhralo nad Žilinou na svojom trávniku 2:1. V odvete bola pod Dubňom úspešnejšia Žilina, ktorá Pohroniu vrátila prehru aj s rovnakým výsledkom 2:1. Zápas tretieho kola nového ročníka Fortunaligy medzi Žilinou a Pohroním začne v nedeľu o 18:00.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.71 - 4.10 - 4.30
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
ŠKF Sereď - DAC Dunajská Streda  (neděle 20:00)
V treťom kole jesennej časti Fortunaligy hostí ŠKF iClinic Sereď naposledy druhý celok tabuľky FC DAC 1904 Dunajská Streda. Mužstvo zo Žitného ostrova skončilo v európskych pohároch na Partizane Belehrad a môže sa tak naplno koncentrovať na domácu súťaž.

Domáci celok vstúpil do nového ročníka súťaže vysokou prehrou na pôde Žiliny v pomere 0:3. A nevyšiel mu ani zápas druhého kola, v ktorom podľahol Ružomberku o gól 2:3. Sereď bez bodu okupuje momentálne desiatu priečku tabuľky najvyššej slovenskej súťaže. Dunajská Streda bojovala ešte donedávna na dvoch frontoch. V Európskej konferenčnej lige bol nad jej sily Partizan Belehrad, ktorý postúpil po výhrach 1:0 a 2:0 na Žitnom ostrove. DAC na úvod sezóny podľahol domácim Michalovciam vysoko 1:4. V MOL Aréne potom dominoval 3:1 nad nováčikom z Liptovského Mikuláša.

Žltomodrí v najbližších dvoch kolách pocestujú za svojimi súpermi. Po Seredi odohrajú súťažný duel v Senici. "Očakávam, že aj najbližšie dva zápasy budú podobné ako tie prvé dva ligové. Stále však máme pred sebou veľa práce, aby sme sa dostali na vyššiu úroveň, než na akej sme boli v závere minulej sezóny. Cítim, že mužstvo je na dobrej ceste," uviedol jeden zo špílmachrov celku zo Žitného ostrova András Schäfer. ŠKF iClinic Sereď privíta FC DAC 1904 Dunajská Streda v nedeľu večer o 20:00.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 4.70 - 4.08 - 1.66
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Zemplín Michalovce - AS Trenčín  (sobota 18:00)
V treťom kole Fortunaligy hostí MFK Zemplín Michalovce AS Trenčín.

Michalovce sa na úvod sezóny postarali o jedno z prvých prekvapení nového ročníka slovenskej najvyššej súťaže. Na východe republiky sa im podarilo poraziť vtedy ešte pohárového zástupcu DAC Dunajská Streda, a to nečakane vysoko 4:1. Naposledy druhý celok tabuľky tak od východniarov schytal štedrú nádielku. Ibaže potom čakalo Michalovce domáce Pohronie a po hodoch prišlo bolenie brucha. Pohronie zvíťazilo v druhom kole 2:0. Michalovce sú aktuálne s tromi bodmi na šiestej priečke tabuľky.

Trenčín vstúpil do sezóny podobne parádne ako jeho nadchádzajúci súper. Nad ViOn-om Zlaté Moravce zvíťazil vysoko 4:0 a zdalo sa, že je na dobrej ceste obnoviť časy zašlej slávy. Ibaže potom hráči spod hradu Matúša Čáka cestovali na Slovan, ktorému podľahli 0:2. Trenčín sa tak ocitol na piatej priečke tabuľky s rovnakým počtom bodov, ako majú Michalovce.

V uplynulej ligovej sezóne na seba mužstvá narazili iba dvakrát. V prvom vzájomnom zápase na Zemplíne skončil duel nerozhodne 1:1. Body sa delili aj na pôde Trenčína, tentoraz po remíze 2:2. V zápase tretieho kola jesennej časti najvyššej slovenskej súťaže ťažko hľadať favorita, no súperi by si body pokojne mohli podeliť opäť.

Zápas medzi MFK Zemplín Michalovce a AS Trenčín má úvodný výkop naplánovaný na sobotu o 18:00.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.66 - 3.53 - 2.47
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
FC Zlaté Moravce - FK Senica  (pátek 20:00)
Tretie kolo jesennej časti Fortunaligy spojí už v piatok celky FC ViOn Zlaté Moravce - Vráble a FK Senica.

ViOn do novej sezóny nevstúpil vôbec dobre. V ouvertúre jesennej časti Fortunaligy podľahol na pôde Trenčína vysoko 0:4. Potom sa predstavil na domácej tráve, na ktorej prehral s favorizovanou Žilinou 0:1. Zlaté Moravce sú tak po dvoch kolách bez bodu so skóre 0:5, čo jasnou rečou hovorí, že nestrelili ešte ani jeden gól. Navyše sa usadili na poslednom mieste tabuľky najvyššej slovenskej súťaže.

Ich nadchádzajúcim súperom bude celok Senice, ktorej sa doposiaľ darilo výrazne lepšie. Po bezgólovej remíze v Ružomberku otočili Záhoráci duel s pohárovou Trnavou a zvíťazili 2:1. Po dvoch kolách majú teda štyri body a aktuálne okupujú skvelú štvrtú priečku tabuľky.

Ročný kontrakt s ViOn-om podpísal iba 22-ročný a bez šiestich centimetrov dvojmetrový útočník David Mujiri. Doposiaľ hrával najmä v rodnom Gruzínsku. Mujiri sa pripojil k ďalším dvom nováčikom v tíme od rieky Žitavy Marekovi Švecovi a Kubilayovi Yilmazovi. "Dostali sme naňho zaujímavé referencie. Ide o mladého hráča, ktorý môže mať perspektívu. Vzhľadom na svoju výšku je to typologicky iný typ útočníka, akých máme. Samozrejme, potrebuje čas. Ale už teraz môže byť v určitých situáciách pre nás zaujímavou alternatívou," uviedol generálny manažér Marek Ondrejka.

ViOn Zlaté Moravce sa so Senicou stretne už v piatok o 20:00.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.99 - 3.33 - 3.84
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Slovan Bratislava22006:16
2.MŠK Žilina22004:06
3.MFK Ružomberok21103:24
4.FK Senica21102:14
5.AS Trenčín21014:23
6.Zemplín Michalovce21014:33
7.Spartak Trnava21013:23
8.FK Pohronie21012:23
9.DAC Dunajská Streda21014:53
10.ŠKF Sereď20022:60
11.Tatran Liptovský Mikuláš20022:70
12.FC Zlaté Moravce20020:50
Zbývající zápasy
22.09. 00:00MFK Ružomberok - Slovan Bratislava

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (66)

Přidat komentář
rabl

U55: Samuel Lavrinčík (AS Trenčín, Fortuna liga). Na základe písomného stanoviska KR SFZ a vlastných zistení, konanie voči menovanému za vylúčenie po ČK v stretnutí 2. kola FL ŠK Slovan Bratislava – AS Trenčín zastavuje a zároveň ruší účinky ČK, podľa čl. 78/4a DP.

Reagovat
doughty

Dalo sa čakať aj keď jeden pánko to tu veľmi obhajoval. Škoda, takto bol zbytočne ovplyvnený zápas. Ak to KR SFZ takto prešetrila tak by napomenutie mal dostať aj Lichy

Reagovat
JackDaniels.

Forza LM

Reagovat
xawi

WTF - to naozaj musi hrat Trnava v pondelok pred odletom do Izraela?

Reagovat
rabl

Samozrejme, Sered je dolezitejšia.

Reagovat
smazaný uživatel

Sereď sa šetrí na slovenský pohár.

Reagovat
smazaný uživatel

Zlaté Moravce vs Senica dneska live místo zápasu Monaco vs Nantes

Reagovat
O.Giroud

tak to ma byt

Reagovat
rabl

Strele do Spezie za 2,2. Myslim, ze dobry kauf pre obe strany.

Reagovat
pohodak

tiez si myslim, akurat teraz urgentne potrebujeme utocnika, idealne aj dvoch kedze sa budu hrat 3 sutaze celu jesen

Reagovat
JackDaniels.

Dobry kauf je az to, ze by mali mat 10% z dalsieho predaja

Reagovat
Igli

už je to ofiko? Jsem měl za to, že Spezie nemůže obchodovat

Reagovat
rabl

Reagovat
Igli

16.07. Spezia nebude moci nakupovat

Do potíží se dostala Spezia, italský klub porušil pravidla ohledně přestupu mladých hráčů a bude mít zakázáno registrovat nové posily. Aktuálně hráče získávat může, nakupovat ovšem nebude od ledna 2022, zákaz je platný na čtyři přestupní termíny. (football-italia.net)

Od ledna...má chyba

Reagovat
Pablos

Slováci jak na tom vůbec jste v ev. pohárech letos ? Nechce se mi to dohledávat a vy asi přehled mít budete né ?

Reagovat
Pablos

dík

Reagovat
Pablos

koho může čekat Slovan ve 4.kole ?

Reagovat
penepi

Ludogorets/Olympiakos

Reagovat
Pablos

takže nejspíš Olympiakos... těžký, to nevidím dobře

Reagovat
penepi

Myslím si, že Olympiakos postúpi. Proti Ludogorcu by tam nejakých 30-35 % šanca na postup bola, ale ak aj nie, tak žiadna tragédia, z hladiska koeficientu bude EKL pre nás túto sezónu možno aj lepšia.

Reagovat
Pablos

jo aha,horší z dvojice Ludo/Olympiakos a zároveň jistota EKL, teď chápu

Reagovat
O.Giroud

zatial ok, vypadol iba DAC lebo hned dostali Partizan. Skupinu uhraje snad Slovan a nejaka mala nadej je u Ziliny. Ale na nase pomery zatial spokojnost.

Reagovat
JackDaniels.

Mala nadej u Ziliny?

Reagovat
O.Giroud

nj

Reagovat
JackDaniels.

No dobre no..

Reagovat
Pablos

a co ten Slovan tomu na skupinu věříš jo ?

Reagovat
penepi

My už máme skupinu prakticky istú. Jedine, žeby sme pukli s Lincolnom, ale aj potom by sme hrali s Hibernians/Riga.

Reagovat
Pablos

jo už to chápu

Reagovat
smazaný uživatel

Žilina je jednou nohou v skupine. Cez Jablonec by prešli podľa mňa všetky slovenské mužstvá, čo boli v pohároch.

Reagovat
O.Giroud

Bodaj by, nemam moc Jablonec napozerany ale vyzeralo to ze aj Celtic potrapili a mali dost sanci, akurat im to asi tiez skripe v obrane.

Reagovat
stas87

Za prvu polku mohli fasnut pät fikov a ani by nemrkli...Celtic pozahadzoval sance, ze to bolo 1-2 po polke, za to mohol byt Jalonec velmi rad. Druhu polku som nevidel, sledoval som LASK proti Vojvodine.

Reagovat
O.Giroud

a hlavne ked sme proti Cechom ako favorit tak uz som si daco zazil a viem ako to vzdy dopadlo

Reagovat
smazaný uživatel

Všetky slovenské kluby sú zatiaľ v pohároch

Reagovat
Pablos

DAC ?

Reagovat
Pablos

jo vy ho vlastně počítáte jako maďarskej klub

Reagovat
Noustress

Vie mi niekto vysvetliť prečo nieje preložený zápas s LM ? To sú v tom našom vedení fakt uplni amatéri alebo na zvaze sú totalne pridrbaní ? Ako to, že Slavii okamžite vyhoveli a preložili zapas s Olmíkom a my sa budeme na vlastnom štadione uhybať tej vydrbanej čvarge zo Serede...

Reagovat
JackDaniels.

Okrem toho primitivneho vyrazu "vydrbanej čvarge" suhlasim so vsetkym...

Reagovat
Noustress

frustrácia z opakaujúcho sa hádzania polien pod kolená v našom futbale

Reagovat
smazaný uživatel

Ja som nepochopil ani ten komentár Gasparika, že on je len tréner a v klube o tom rozhoduje niekto iný. Oni sa ako nerozprávajú alebo co?

Reagovat
Ferguson6

Tak ako je logické, že asi on ako tréner nebude volať do LM ani na zväz/ÚLK, že či by im to nemohli presunúť, ale ako tréner by zrejme mal povedať vedeniu klubu, že by bol rád, keby to spravili.

Ale už len fakt, že sa v jednom kole hrajú na jednom štadióne dva zápasy poukazuje na úplné diletantstvo zodpovedných za rozpis súťaže. Miesto toho, aby sa to žrebovalo ako všade inde v civilizovanom svete tak majú len tabuľky podľa minulej sezóny bez ohľadu na to, kto na akom štadióne hráva.

Reagovat
smazaný uživatel

https://www.trnavskyhlas.sk/c/31164-nazory-pobyt-serede-na-trnavskom-stadione-komplikuje-zivot-spartaku/

Tak LM nesúhlasil s preloženim zápasu. Podľa môjho názoru by nemal mať super možnosť odmietnuť preloženie, ak hocijaký tým hra niektorú európsku súťaž (predkolo).

Reagovat
Ferguson6

By som od tímu ako LM cakal práve, že budú súhlasiť. Ale tak asi cítiš lacné body.

Reagovat
Inter Eterno Amore

tak to bol teda gól

Reagovat
adalbertus

Hajrá DAC

Reagovat
JackDaniels.

?

Reagovat
adalbertus

?

Reagovat
adalbertus

DAC na také úrovni ešte nie je

ako on môže vedieť ako to chodí na západe?

Reagovat
Karci64

Nech sa teda Davidovi darí. Pri jeho súčasnom nastavení je 2,5 Mio + 10% z ďalšieho predaja asi max., čo sa dalo očakávať.

Reagovat
kris_kros

A kde je teda snim problem. Zacal vymetat bary a herne?

Reagovat
JackDaniels.

Nj, aj ked 2M + 25% by som bral viac

Reagovat
Karci64

Ja tiež

Reagovat
VTID94

Skrtel do Trnavy

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
#33CCCC

Mozno sa mylim, ale myslel som ze zrovna na stopersky post nepotrebuju posilnit. Aj ked taky hrac ako Skrtel sa v nasej lige neodmieta.

Reagovat
penepi

Sám si si odpovedal.

Reagovat
Karci64

On je aj mega osobnosť do kabíny. Bude veľká škoda ak sa Spartak neprekope do skupiny, lebo tam by bol jeho prínos mimoriadny. Našu ligu dá s prstom v...

Reagovat
Noustress

potom čo Twardzik zabudol behom júna hrať futbal a Anthony je po zranení tiež 70%tný to bude možno nakoniec velmi dôležitá posila.

Reagovat
zgeroTT

Ideálna dvojica Škrteľ-Kóša. Anthony asi nemá úplne dobrú pozíciu v klube, keď napriek hrozným blikancom zostáva hrať Twardzik. Ak ostanú všetci stopéri, Geriho Tummu by som dal hosťovať v rámci ligy.

Reagovat
uff

Ja som z toho Twardzika mimo. Aj Anthonyho. Veď obaja hrávali veľmi dobre.

Reagovat
twelwer

To iste sa mu stalo predtym v Karvinej nie? Aj preto pretupil do TT??

Reagovat
Noustress

Ale v Karvinej ho myslím staval Jarábek aj mimo stopérsky post, vlavo a na DM čo ešte ako tak chápem. Ale teraz behom prestávky ktorá trvala ledva mesiac je z lídra obrany a vlastne celého mužstva jeden z najslabších hráčov na ihrisku. Všeobecne som zatial sklamaný, lebo chlapci na mna pôsobia kondične horšie pripravení ako počas celej jari a väčšina z nich hrá o level nižšie možno s výnimkou 2-3 hráčov. Proti LM to už vyzeralo lepšie ale tu je zasa otázna kvalita súperovho mužstva

Reagovat
pistacik11

Možno tím kolo Gapsarika podcenil trochu kondičnu prípravu?

Reagovat
uff

Reagovat
JackDaniels.

Pa

Da

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele