Diskriminovaní za zdravý životný štýl? Druholigisti spustili iniciatívu Za šport bez podmienok

Momentka zo zápasu Banská Bystrica - Petržalka.
Momentka zo zápasu Banská Bystrica - Petržalka. (Autor: facebook/MFK Dukla Banská Bystrica)
Ivan Mriška|31. júl 2021 o 10:20

Navštívili sídlo Slovenského futbalového zväzu.

BRATISLAVA. Všetci fanúšikovia zápasov druhej futbalovej ligy sa pri vstupe na štadión musia preukázať negatívnym výsledkom RT-PCR alebo LAMP testu nie starším ako 24 hodín či potvrdením o očkovaní.

Organizátori navyše musia tridsať dní viesť evidenciu divákov v rozsahu meno, priezvisko, dátum narodenia, adresa trvalého pobytu, telefonický kontakt a po uplynutí tejto lehoty osobné údaje zničiť.

Na stretnutia majú povolený vstup len priaznivci domáceho tímu, naplnených môže byť maximálne päťdesiat percent kapacity štadióna.

Iniciatíva: Športu sa deje krivda

Vzhľadom na to, že pre kultúru a iné segmenty spoločenského života platia ďaleko voľnejšie pravidlá, Asociácia klubov druhej futbalovej ligy sa rozhodla založiť iniciatívu Za šport bez podmienok.

„Cítime zodpovednosť ozvať sa, keď sa športu deje krivda. Preto vyzývame kompetentných, aby šport a športujúci obyvatelia neboli diskriminovaní za svoj zdravý životný štýl, ktorým inšpirujú zvyšok spoločnosti a prispievajú ku kolektívnemu zdraviu ľudí na Slovensku,“ píše sa v stanovisku druholigistov.

Najpriaznivejšia situácia za 16 mesiacov

Majitelia piatich druholigových klubov navštívili sídlo SFZ, kde hovorili o problémoch pri organizovaní zápasov a zlepšení podmienok pre všetkých účastníkov druhej futbalovej ligy.

„Vyzývame, aby pre šport neplatili prísnejšie pravidlá, ako pre ostatné aspekty spoločenského života. Vyzývame, aby športujúca mládež nemala povinnosť testovať sa pred každým zápasom.

Aby diváci, fanúšikovia, mohli navštevovať futbalové stretnutia, ktoré sa konajú na čerstvom vzduchu a v časoch, keď je pandemická situácia najpriaznivejšia za uplynulých 16 mesiacov,“ uvádzajú.

Ich cieľom je, aby opatrenia týkajúce sa športu odzrkadľovali aktuálny stav.

„Vedecké štúdie nepotvrdili komunitné šírenie vírusu na futbalových štadiónoch, preto chceme, aby futbal fungoval bez nezmyselných podmienok,“ uzatvárajú.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Diskriminovaní za zdravý životný štýl? Druholigisti spustili iniciatívu Za šport bez podmienok