V Bratislave dnes manifestovali podporovatelia očkovania. Vakcináciu prišli podporiť stovky ľudí!

NETKY.SK • 30 Júl 2021, 19:59 • 2 min
V Bratislave dnes manifestovali podporovatelia očkovania. Vakcináciu prišli podporiť stovky ľudí!

BRATISLAVA - Antivaxerom demonštrujúcim pred Prezidentským palácom kontrovali podporovatelia očkovania, ktorí sa zišli na symbolickom mieste, na Námestí slobody.

slovakia

left justify in out

Podporu očkovaniu, ako jedinému účinnému boju proti pandémii koronavírusu, dnes na bratislavskom Námestí slobody prišli vyjadriť stovky ľudí. Podujatie Za očkované Slovensko zorganizovalo hnutie Progresívne Slovensko.

 

Europoslanec Michal Šimečka v tejto súvislosti zdôraznil, že tí, čo zatiaľ nie sú zaočkovaní, nie sú nepriateľmi očkovaných. „Sú to naši susedia, bývalí spolužiaci, sú to naši kolegovia, sú to členovia našich rodín. Ak sa len trochu dá, treba sa s nimi rozprávať," povedal Šimečka. Doplnil, že verí, že pandémia čoskoro pominie a bude to vďaka ľuďom, ktorí sú zaočkovaní.

 

img


Martin Hojsík zdôraznil, že dôveruje vedcom. Skúsenosti z výboru Európskeho parlamentu pre životné prostredie a verejné zdravie ho podľa jeho slov presvedčili, že kontrolné orgány v Európe nepovoľovali vakcíny na základe vôle politikov, ale až vtedy, keď preverili ich účinnosť a bezpečnosť. „Aj preto som nesmierne vďačný a nesmierne dôverujem vedkyniam a vedcom," povedal.

 


Hlavný lekár Bratislavského samosprávneho kraja, Tomáš Szalay, na zhromaždení povedal, že odporcovia očkovania musia dostať príležitosť na dôstojný ústup zo svojich pozícii.

 Progresívne Slovensko zorganizovalo zhromaždenie ako odpoveď na antivaxerské protesty pred parlamentom a Prezidentským palácom, na ktorých sa niektorí účastníci správali agresívne, prípadne šírili konšpirácie.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies