Štát spustil Národnú linku na podporu duševného zdravia

NETKY.SK • 30 Júl 2021, 10:47 • 2 min
Štát spustil Národnú linku na podporu duševného zdravia

BRATISLAVA - Ministerstvo zdravotníctva Slovenskej republiky spustilo Národnú linku na podporu duševného zdravia.

slovakia

left justify in out

V tlačovej správe to uviedla hovorkyňa rezortu Zuzana Eliášová. Na telefónnom čísle 0800 193 193 budú ľuďom k dispozícií klinickí psychológovia s minimálne desaťročnou praxou, ktorí budú poskytovať krízovú intervenciu pre dospelých. Okrem telefonickej pomoci budú psychológovia poskytovať pomoc ľuďom aj online. Linka fungovať minimálne rok.

 

img

„Súčasťou podpory duševného zdravia bude online a telefonické poradenstvo, ktoré bude súčasťou poradní duševného zdravia, rovnako telemedicína v oblasti poskytovania zdravotnej starostlivosti. Cieľom je využitie odborných kapacít štátu v oblasti duševného zdravia v náročnom čase pandémie ako aj v období po nej,“ povedal Kamil Száz, štátny tajomník MZ SR.

 

Prečítajte si: Viete, čo je to rodičovský bonus? Zavedú ho aj na Slovensku!

Podľa ministra zdravotníctva Vladimíra Lengvarského je linka dôležitým nástrojom pomoci ľuďom. Jej opodstatnenie je ešte väčšie v čase pandémia, keď prišli mnohí o zdroj príjmu či boli obmedzení na sociálnych kontaktoch.

Národná linka poskytujúca psychologickú pomoc na Slovensku dlhé roky chýbala. O potrebe jej zriadenia   volala odborná aj široká verejnosť.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies