Main Content

TOKIO 2020: Djokovič nezíska vytúžené zlato, v semifinále ho vyradil Zverev

piatok, 30. júl 2021 12:13 | Autor: TASR

Novak Djokovič
Novak Djokovič | zdroj: TASR

Tokio 30. júla (TASR) - Štvrtý nasadený nemecký tenista Alexander Zverev bude v nedeľu súperom Rusa Karena Chačanova vo finále mužskej dvojhry na OH 2020 v Tokiu. V semifinále vyradil turnajovú jednotku Srba Novaka Djokoviča 1:6, 6:3, 6:1. "Nole" tak ani v Japonsku nezíska vytúžené olympijské zlato v singli a neskompletizuje zbierku cenných trofejí.

Djokovič zároveň stratil šancu dosiahnuť Zlatý Grand Slam - vyhrať v jednom roku všetky podujatia veľkej štvorky i olympiádu. V tenisovej histórii sa podobný kúsok podaril iba Nemke Steffi Grafovej v roku 1988. Srb mal zápas so Zverevom výborne rozohratý, prvý set získal jasne vo svoj prospech a v druhom viedol 3:2 s brejkom.

Nemec potom zdemoloval raketu a odvtedy začal predvádzať fantastický tenis. Prevalcoval Djokoviča rýchlou, agresívnou hrou s množstvom víťazných úderov. Od stavu 2:3 získal osem gemov za sebou a po štvrtý raz v kariére získal skalp lídra mužského svetového rebríčka. V Tokiu má isté minimálne striebro. Djokovič v prípade víťazstva nad Španielom Pablom Carrenom-Bustom v dueli o 3. miesto zopakuje bronz z Pekingu 2008.

muži - dvojhra - semifinále:

Alexander Zverev (Nem.-4) - Novak Djokovič (Srb.-1) 1:6, 6:3, 6:1