SaS vyzýva políciu, aby sa pri dnešných protestoch nezopakovala situácia zo štvrtka 29. júla

NETKY.SK • 30 Júl 2021, 11:06 • 2 min
SaS vyzýva políciu, aby sa pri dnešných protestoch nezopakovala situácia zo štvrtka 29. júla

BRATISLAVA - Strana Sloboda a Solidarita vyzýva políciu, aby sa pri dnešných plánovaných protestoch nezopakovala situácia zo štvrtka 29. júla.

slovakia

left justify in out

V stanovisku, ktoré zaslal hovorca liberálov Ondrej Šprlák, zároveň poslanecký klub SaS odsúdil štvrtkové agresívne a vulgárne správanie demonštrantov.

 

Súvisiaci článok: AKTUALIZÁCIA: Demonštranti pred Prezidentským palácom spôsobili dopravný kolaps. Blokujú viaceré ulice mesta

„Napriek tomu, že kričia hoaxy o tom, ako sa im zasahuje do ľudských práv očkovaním, zasiahli oni svojím konaním do práv všetkých slušných ľudí. Bolo zahanbujúce vidieť, ako sa títo ľudia neštítili preniesť svoje agresívne správanie zo sociálnych sietí aj na ulicu a na novinárov," komentovala SaS.

 

Podobný článok: Polícia prijala v súvislosti s dnešnými avizovanými protestami adekvátne opatrenia

Poslanci za stranu preto vyzvali políciu, aby zabezpečila poriadok a priechodnosť dopravy a aby neboli obmedzovaní ľudia, „ktorí chodia normálne do práce". „Ak by sa podobná situácia zo štvrtka zopakovala aj dnes, považovali by sme to za závažné zlyhanie policajného vedenia," dodala strana.

 

Prečítajte si: Progresívne Slovensko zorganizuje v piatok o 17:00 na Námestí Slobody v Bratislave verejnú manifestáciu Za očkované Slovensko

Odporcovia očkovania proti ochoreniu COVID-19 avizovali na dnešok pokračovanie protestu, pri ktorom vo štvrtok 29. júla zablokovali dopravu v centre hlavného mesta. Na 17:00 ohlásilo zhromaždenie aj hnutie Progresívne Slovensko, ktoré chce, naopak, očkovanie podporiť.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona