Dobré noviny
Hrdý tréner Grigara po striebre: Mal som chuť skočiť do vody. Kubov čas ešte príde
TASR
TASR

Hrdý tréner Grigara po striebre: Mal som chuť skočiť do vody. Kubov čas ešte príde

— Foto: TASR/Branislav Račko, Michal Svítok

Striebro Jakuba Grigara na OH 2020 v Tokiu je výsledkom jeho športového talentu a skvelého zmyslu pre detail.

Tokio 30. júla (TASR) - Striebro Jakuba Grigara na OH 2020 v Tokiu je výsledkom jeho športového talentu a skvelého zmyslu pre detail. Po výbornom výkone slovenského vodného slalomára v K1 v olympijskom kanáli Kasai Canoe Slalom Centre to uviedol tréner Stanislav Gejdoš. Ten trénuje aj Alexandra Slafkovského, ktorý pod jeho vedením získal niekoľko úspechov, pre Gejdoša je však olympijská medaila vrchol.

Slovenský kajakár vybojoval pre Slovensko druhý cenný kov v Tokiu, trapistka Zuzana Rehák Štefečeková vybojovala vo štvrtok zlato. V ére samostatnosti je to 15. vodnoslalomárska olympijská medaila pre SR, prvá v mužskom kajaku. Na OH 2016 v Riu de Janeiro skončil Grigar piaty.

„Pocity a dojmy sú senzačné, je to niečo neskutočné. Urobiť medailu na OH je fantastická vec. Kubo išiel postupne, mali sme nejakú taktiku. Ukázala sa detailná práca, ktorú robíme. Niekedy je slalom o tom, že ste pripravený, ale niečo sa vám zmení a musíte sa rozhodnúť a práve v tom má Jakub pridanú hodnotu, že keď sa niečo zmení, on sa vie vode prispôsobiť. Teraz to ukázal na trati. Druhé miesto v kajakoch je parádne," povedal Gejdoš.  

Nemal výhrady

Grigar mal vo finále stratu 3,22 s na Čecha Jiřího Prskavca. Gejdoš jazdu svojho zverenca označil za skvelú, výhrady voči nej nemal: „Jazda bola kontrolovaná a veľmi stabilná. Pracovali sme na tom rok a pol. Kubo vie jazdiť stabilne aj riskantne, aby to malo hlavu a pätu. Vie čítať vodu a urobí pre ňu to, čo má. Dalo sa niečo zlepšovať, ale je to fakt o detailoch. Ja som šťastný za každú medailu, pred Kubom sa treba pokloniť.“

Slovenský olympionik dosiahol v semifinále napriek dvom trestným sekundám štvrtý najlepší čas, keď predviedol rýchlu, plynulú jazdu. Vo finále išiel čisto a v cieli sa zaradil na prvú priečku, z ktorej ho zosadil iba suverénny Prskavec.

Viac si môžete prečítať na ďalšej stránke.

Časť 1 / 2

Už ste čítali?