Main Content

Máme ďalšiu medailu! Grigar si to rozdal o zlato s českým kolegom

piatok, 30. júl 2021 09:53 | Autor: TASR

Jakub Grigar
Jakub Grigar | zdroj: TASR

Tokio 30. júla (TASR) - Slovenský vodný slalomár Jakub Grigar získal na OH 2020 v Tokiu striebornú medailu v K1. Vo finále skončil druhý so stratou 3,22 s na Čecha Jiřího Prskavca. Bronz patrí Nemcovi Hannesovi Aignerovi (+5,48).

Pre Slovensko je to druhý cenný kov v Tokiu, trapistka Zuzana Rehák Štefečeková vybojovala vo štvrtok zlato. V ére samostatnosti je to 15. vodnoslalomárska olympijská medaila pre SR, prvá v mužskom kajaku. Na OH 2016 v Riu de Janeiro skončil Grigar piaty.

Slovenský kajakár postúpil v Tokiu s prehľadom medzi elitnú finálovú desiatku. V semifinále dosiahol napriek dvom trestným sekundám štvrtý najlepší čas, keď predviedol rýchlu, plynulú jazdu. Vo finále išiel čisto a v cieli sa zaradil na prvú priečku, z ktorej ho zosadil iba suverénny Prskavec, bronzový z Ria. Slovenský medailový tok z olympijských perejí sa tak nezastavil ani v Tokiu, Grigar dosiahol v areáli Kasai životný úspech. Slovenská medailová žatva vo vodnom slalome sa začala na OH 1996 v Atlante, kde Michal Martikán získal zlato v C1.