Úvodná strana  Včera      Archív správ      Nastavenia     
 Kontakt  Inzercia

 24hod.sk    Z domova

27. júla 2021

Ústavný súd zasiahol, ľudia s prvou dávkou vakcíny musia ísť po príchode na Slovensko do karantény



Ústavný súd SR (ÚS SR) v utorok na neverejnom zasadnutí pozastavil účinnosť paragrafu deväť vyhlášky Úradu verejného zdravotníctva SR (ÚVZ), ktorou sa nariaďujú opatrenia pri ohrození verejného zdravia ...



Zdieľať
cunovo 676x458 27.7.2021 (Webnoviny.sk) - Ústavný súd SR (ÚS SR) v utorok na neverejnom zasadnutí pozastavil účinnosť paragrafu deväť vyhlášky Úradu verejného zdravotníctva SR (ÚVZ), ktorou sa nariaďujú opatrenia pri ohrození verejného zdravia ku karanténnym povinnostiam osôb po vstupe na územie SR. Vyhlášku uverejnili 16. júla.


Paragraf dáva možnosť ľudom len s jednou dávkou vakcíny proti ochoreniu COVID-19 absolvovať test v prvý deň izolácie a v prípade jeho negativity ju ukončiť. ÚS SR o tom informoval na svojej internetovej stránke.

Súd prijal návrh 30 poslancov Národnej rady SR, ktorí sa na neho obrátili v súvislosti s vyhláškou ÚVZ. Zároveň však nevyhovel návrhu na pozastavenie účinnosti vo zvyšku vyhlášky.


Zdroj: Webnoviny.sk - Ústavný súd zasiahol, ľudia s prvou dávkou vakcíny musia ísť po príchode na Slovensko do karantény © SITA Všetky práva vyhradené.

   Tlač    Pošli



nasledujúci článok >>
Muž, ktorý vraždil v masážnych salónoch v Georgii, dostal doživotie a hrozí mu trest smrti
<< predchádzajúci článok
Ministerstvo financií navrhuje zaviesť do zákona limit výdavkov subjektov verejnej správy