Úvodná strana  Včera      Archív správ      Nastavenia     
 Kontakt  Inzercia

 24hod.sk    Z domova

26. júla 2021

Horskí záchranári zrejme objavili telo nezvestného poľského turistu, po ktorom pátrali už týždeň



Pravdepodobne telesné pozostatky nezvestného 24-ročného poľského turistu v pondelok objavila vo Vysokých Tatrách Horská záchranná ...



Zdieľať
224810984_4188340931253848_2767819603938580297_n 676x451 26.7.2021 (Webnoviny.sk) - Pravdepodobne telesné pozostatky nezvestného 24-ročného poľského turistu v pondelok objavila vo Vysokých Tatrách Horská záchranná služba (HZS). Pátrali po ňom od 19. júla. Mladý muž sa vybral do Tatier, bližšie miesto jeho pohybu však nebolo známe.


Horským záchranárom pomohol ďalší poľský turista, ktorý ich v nedeľu 25. júla vo večerných hodinách informoval, že v závere Čiernej Javorovej doliny našiel opustený stan. Po šetrení sa ukázalo, že by mohol patriť nezvestnému poľskému turistovi.

Skupina záchranárov z Oblastného strediska HZS Vysoké Tatry a príslušníci Strediska lavínovej prevencie s pátracím dronom sa preto v pondelok ráno vybrali do danej oblasti.

„Okolo poludnia sa pomocou dronu podarilo zo vzduchu lokalizovať telo pod severnou stenou Nižnej Baranej Strážnice. Telesné pozostatky pravdepodobne nezvestného poľského turistu boli po zdokumentovaní miesta nehody vrtuľníkom Letky Ministerstva vnútra SR transportované do Ždiaru a odovzdané príslušníkom Polície SR,“ informovala HZS. Príčina nehody, ako aj identita muža budú predmetom ďalšieho vyšetrovania.


Zdroj: Webnoviny.sk - Horskí záchranári zrejme objavili telo nezvestného poľského turistu, po ktorom pátrali už týždeň © SITA Všetky práva vyhradené.

   Tlač    Pošli



nasledujúci článok >>
Úbytok zahraničných turistov cítia aj na Spišskom hrade, ale tento rok je lepší ako predošlý
<< predchádzajúci článok
V konzervatívnej Čiernej Hore zaregistrovali prvé partnerstvo páru rovnakého pohlavia