Úvod Z DOMOVA Heger: Boj opozície proti očkovaniu je slovenským fenoménom

Heger: Boj opozície proti očkovaniu je slovenským fenoménom

Eduard Heger. (Foto: archív)

Boj opozície proti očkovaniu proti ochoreniu COVID-19 je slovenským fenoménom, ktorý sa v iných krajinách v takejto miere nedeje. Opozícia robí v boji proti pandemickým opatreniam „dymovú clonu“. Vyhlásil to premiér Eduard Heger. Nie je podľa neho správne, aby opozícia bojovala proti opatreniam, ktoré slúžia na ochranu zdravia ľudí.

„Ja som to prirovnal k falošnému poplachu v nákupnom stredisku, keď sa potom tešíte, aký chaos ste spôsobili. Je nehorázne, aby človek, ktorý bol trojnásobným premiérom, bezohľadne hazardoval s ľudskými životmi,“ poznamenal Heger. Dodal, že opozícia by si mala vstúpiť do svedomia, prestať z témy vytĺkať politický kapitál a skončiť s hazardovaním s ľudskými životmi.

Koalícia podľa premiéra konštruktívne vyzývala opozíciu na spoluprácu s očkovacou kampaňou. „Skúšali sme ich pekne požiadať, aby šli s nami a ukázali, že im záleží na zdraví občanov. Moja komunikácia je tu niekoľko mesiacov a komunikujem konštruktívne. Žiaľ, oni to nereflektujú,“ skonštatoval.

Podľa Hegera vláda pre posilnenie očkovacej kampane robí všetko, čo môže. Kampaň má byť najmä vysvetľovacia, tvrdí premiér. Sila tretej vlny pandémie bude závisieť od účasti ľudí na protipandemických opatreniach, doplnil.