Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
11. července 2021 13:29
Čas čtení 3:38
Dominik Vetrák

Svet Marvelu: Akú rolu bude mať Hawkeye v budúcich filmoch a čo znamená potitulková scéna v Black Widow?

Svet Marvelu: Akú rolu bude mať Hawkeye v budúcich filmoch a čo znamená potitulková scéna v Black Widow?
Zdroj: Marvel Studios
FILMY A SERIÁLY
Uložit Uložené

Čo znamená potitulková scéna pre budúcnosť Marvelu?

Nikto od Black Widow nečakal, že v rámci filmov a seriálov z Marvel Cinematic Universe (MCU) zamieša karty. Ide totiž o prequel, takže dej sa odohráva v minulosti, konkrétne medzi udalosťami Civil War a Infinity War. Natasha však v Avengers: Endgame zomrie, a tak ju oplakávajú nielen Avengeri, ale aj jej druhá rodina – Alexei, Jelena a Melina. Teda oplakáva ju aspoň jej druhá rodina, keďže Natasha z nejakého dôvodu na rozdiel od Tonyho Starka nemala pohreb. 

Marvel však dokázal urobiť niečo zaujímavé s príbehom aj v prequelovom filme. Konkrétne ide o potitulkovú scénu, v ktorej Jelena (Florence Pugh) prichádza k hrobu Natashe. Navštívi ju tam Contessa Valentina Allegra de Fontaine (Julie Louis-Dreyfus zo seriálu Veep). V komiksoch ide o agentku SHIELD-u a lásku Nicka Furyho (Samuel L. Jackson). Fury však neskôr odhalí, že je špiónka z Hydry.

Prevzala identitu Madame Hydry a stala sa dôležitou postavou vo viacerých dejových líniách vrátane Secret Invasion. Táto komiksová udalosť bude obsiahnutá v inom seriáli so Samuelom L. Jacksonom a jeho Nickom Furym (o tom si však viac prečítaš tu).

Postava mala zažiť svoj marvelovský debut práve v tejto scéne, premiéru Black Widow však pre koronavírus odložili, takže ju diváci najprv uvideli v seriáli The Falcon and the Winter Soldier. Vanity Fair informuje, že okrem debutu v Black Widow by Fontaine mohla stáť za zrodom antihrdinského tímu Thunderbolts. 


V komiksoch tvoria túto skupinu viacerí záporáci, no aj kladní hrdinovia ochotní robiť špinavú prácu. Marvelovské filmy a seriály už mnohých z nich predstavili a určite sa dočkáme celkom nových. Je teda len otázkou času, kedy budú vystupovať v nejakom seriáli alebo filme. Okrem Zema by súčasťou tímu mohol byť aj John Walker – už nie s identitou Captaina America, ale ako U. S. Agent.

Abomination
Zdroj: Marvel Studios
Zpět
Sdílet
Diskuse