Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
24. júna 2021, 20:12
Čas čítania 0:38
Viktor Kniš TASR

Pápež František sa na týždennej audiencii stretol so Spidermanom

NEWS
Uložiť Uložené

Vlani v decembri Spidermanovi taliansky prezident Sergio Mattarella udelil čestný rytiersky titul.

František mal na stredajšej audiencii nezvyčajné stretnutie – s imitátorom Spidermana, ktorý sa často oblieka do tohto kostýmu, aby zabavil choré deti. Informovala o tom tlačová agentúra AFP.


28-ročný Talian Mattia Villardita vystupuje posledné štyri roky v detských nemocniciach oblečený ako tento komiksový superhrdina. Podal si ruku s pápežom, ktorého pred niekoľkými rokmi taliansky pouličný umelec stvárnil ako Supermana, a venoval mu ako darček masku Spidermana.

Kňaz
Zdroj: TASR/AP


„Ale skutočnými superhrdinami sú deti, ktoré trpia, a ich rodiny, ktoré s takou veľkou nádejou bojujú,“ povedal muž pre vatikánsky spravodajský portál Vatican News.
Villardita, ktorý počas dňa pracuje v prekladiskovej lodiarskej spoločnosti v regióne Ligúria na severozápade Talianska, vedie združenie dobrovoľných pracovníkov nemocníc, ktorí sa obliekajú ako superhrdinovia.

Domov
Zdieľať
Diskusia