Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
24. júna 2021, 13:06
Čas čítania 0:22
Viktor Kniš TASR

V kláštore v Aténach zaútočil kňaz na 7 biskupov žieravinou

NEWS
Uložiť Uložené

K incidentu došlo v stredu neskoro večer v kláštore Petraki na stretnutí vysokopostavených cirkevných predstaviteľov.

Siedmich gréckych pravoslávnych biskupov hospitalizovali s popáleninami po tom, čo sa stali obeťami útoku žieravinou počas disciplinárneho pojednávania s jedným kňazom v kláštore v hlavnom meste Atény, uviedli v stredu miestne úrady. Informuje o tom agentúra AP.


Incident sa stal v stredu neskoro večer v kláštore Petraki na stretnutí vysokopostavených cirkevných predstaviteľov. Kláštor je hlavným sídlom gréckej pravoslávnej cirkvi, pripomína server Ekathimerini.com.

Odporúčané
V Slovenskom zväze ľadového hokeja zasahuje polícia, vraj pre fiktívne faktúry V Slovenskom zväze ľadového hokeja zasahuje polícia, vraj pre fiktívne faktúry 24. júna 2021, 9:33


Cirkevný súd zvolali na prerokovanie záležitosti týkajúcej sa zbavenia kňazstva. Pre podozrenia z útoku na biskupov zadržali jedného kňaza, pričom zranenia utrpel aj jeden z policajtov, ktorí sa podieľali na jeho zatýkaní.

Kňaz
Zdroj: TASR/AP
Domov
Zdieľať
Diskusia