EURO 2020: Tampóny v nose i napnuté bicepsy. Schick predĺžil unikátnu historickú sériu a vyšvihol sa na čelo poradia kanonierov

NETKY.SK • 19 Jún 2021, 11:27 • 2 min
EURO 2020: Tampóny v nose i napnuté bicepsy. Schick predĺžil unikátnu historickú sériu a vyšvihol sa na čelo poradia kanonierov

BRATISLAVA - Josef Vojta v semifinále ME 1960 proti Sovietskemu zväzu nepremenil jedenástku, vôbec prvú, aká sa kedy kopala v histórii európskych šampionátov, paradoxne tým začal jednu úspešnú sériu. Trvá už desaťročia a v piatkovom dueli majstrovstiev Európy medzi Chorvátskom a Českom (1:1) ju ešte viac zveľadil český útočník Patrik Schick.

slovakia

left justify in out

Kmeňový hráč nemeckého Bayeru Leverkusen v 37. min s krvávajúcim nosom otvoril skóre stretnutia, ktorého remízový rezultát priblížil Čechov k prieniku do osemfinále. Po spomenutej nepremenenej penalte Vojtu to bola už 24. úspešná jedenástka českého alebo československého mužstva na kontinentálnom šampionáte po sebe. Do tejto štatistiky sa počítajú aj víťazné rozstrely z finále ME 1976 v Belehrade a duelu o 3. miesto na turnaji o štyri roky neskôr v Taliansku.

 

img

 

Súvisiaci článok: EURO 2020: Je futbalový šampionát v ohrození? Rusi v Moskve zatvorili fanzónu


"Kopol som to tak, ako som chcel," opísal 25-ročný rodák z Prahy svoj tretí gólový moment na šampionáte, ktorý ho katapultoval na priebežné 1. miesto poradia strelcov. Pokutový kop sám vybojoval, no poriadne to bolelo. Chorvátsky stopér Dejan Lovren ho lakťom zasiahol do nosa, z ktorého sa okamžite začala valiť krv. "Tiekla mi síce krv, ale nebol som úplne mimo. Dostal som do nosa tampóny, nedýchalo sa mi najlepšie, ale taký je futbal," dodal Schick, ktorý akoby chcel pri oslave gólu napnutými bicepsami povedať, že ho len tak niečo nezloží.

 

 

Prečítajte si: EURO 2020: Česi berú bod od vicemajstrov sveta, Angličania proti Škótom doslova sklamali

Tréner českého mužstva Jaroslav Šilhavý priznal, že nepodporuje to, keď faulovaný hráč kope penaltu, no Schickovi to prepáčil. "Keď som sa naňho pozrel, pôsobil veľmi odhodlane," povedal Šilhavý. Aj samotný Schick priznal, že si pred penaltou veril. "Som útočník a chcem dávať góly. Keď mi to tam padá, prečo to nevyužiť," skonštatoval.

Schickovi pred ME 2016 len tesne ušla účasť na šampionáte vo Francúzsku. Vtedajší kouč Čechov Pavel Vrba ho spolu s Lukášom Marečkom na poslednú chvíľu pri redukcii 25-členného širšieho kádra vyškrtol z mužstva a figuroval tak iba medzi náhradníkmi.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies