EURO 2020: Slovensko podľahlo Švédsku vo vyrovnanom zápase, rozhodla jedna situácia

NETKY.SK • 18 Jún 2021, 18:56 • 2 min
EURO 2020: Slovensko podľahlo Švédsku vo vyrovnanom zápase, rozhodla jedna situácia

PETROHRAD - Slovenská futbalová reprezentácia na majstrovstvách Európy vo svojom druhom vystúpení podľahli výberu Švédska 0:1 (0:0) a v priebežnej tabuľke E-skupiny klesli z vedúcej pozície na druhú priečku.

slovakia

left justify in out

Dostali sa pred nich práve Švédi, ktorí majú na svojom konte štyri body. Slováci ich zatiaľ získali tri, Španieli jeden a Poliaci zatiaľ žiadny. Tímy Španielska a Poľska ešte čaká vzájomný zápas v sobotu. E-skupina vyvrcholí v stredu 23.6. súbojmi Španielsko - Slovensko a Švédsko - Poľsko.

 

img


O osude piatkového merania síl v ruskom Petrohrade na štadióne Krestovskij rozhodla situácia zo 76. min.

 

EURO 2020: Online zápas Slovensko - Švédsko

 

Nelichotivá séria sa predĺžila

Aj po piatku tak platí, že Slováci nad Švédmi v ére samostatnosti ešte nezvíťazili. V Rusku sa konal už šiesty oficiálny vzájomný duel oboch tímov a slovenský výber má na svojom konte tri remízy a len dva strelené góly.

 

Okrem toho raz Slováci podľahli Švédom vysoko 0:6, v januári 2017 však šlo len o neoficiálny duel ligových výberov.

 

Marek Hamšík (kapitán a stredopoliar SR): "Škoda toho. Keby nebola odpískaná penalta, podľa mňa by sme remízu udržali a bol by to zlatý bod. Bohužiaľ, v druhom polčase sme boli pasívnejší a možno sme na to doplatili. Je to teraz všetko otvorené."

 

img

 

Ondrej Duda (útočník SR): "Povedal by som, že to bol taký remízový zápas. Chceli sme hrať na víťazstvo, ale dnes sme sa málo tlačili do zakončenia a neboli až tak nebezpeční pre švédsku bránku a gólmana. Neskôr sme inkasovali z trochu nešťastnej situácie. Stále je šanca, stále sa dá postúpiť. Urobíme všetko pre to, aby sme postúpili."

 

Martin Dúbravka (brankár SR): "Videl som tečovanú loptu a snažil som súperovi zmenšiť uhol. Zastavil som a on do mňa vbehol a spadol. Ešte som nevidel záznam a možno zmením po jeho vzhliadnutí názor, ale moje prvé pocity sú také, že to nebol penaltový zákrok. Som sklamaný, pretože sme v tomto súboji mali na viac."

 

img

 

"Podľa mňa sme boli lepší a nemyslím si, že sme si zaslúžili prehrať. Tiež si myslím, že to bol skôr remízový duel. Sme sklamaný, teda ja určite."

 

Pokutový kop Emila Forsberga zhodnotila naša brankárska slovami, že presne takto sa majú zahrávať. "Penaltu kopol prudko a k tyči, takto sa majú kopať pokutové kopy. Nič nevzdávame. Získali sme tri body s Poľskom a dnes sme opäť previedli dobrý výkon. Na tom sa dá stavať."




Majstrovstvá Európy 2020 vo futbale - piatok:

E-skupina - Petrohrad (Rus.)

Švédsko - Slovensko 1:0 (0:0)
Gól: 77. Forsberg, ŽK: 23. Olsson - 76. Dúbravka, 80. Duda, 87. Weiss, rozhodovali: Daniel Siebert - Jan Seidel, Rafael Foltyn (všetci Nem.)
Zostavy:
Švédsko: Olsen - Lustig, Lindelöf, Danielson, Augustinsson (88. Bengtsson) - S. Larsson, Olsson (64. Claesson), Ekdal (88. Svensson), Forsberg (90.+ Krafth) - Berg (64. Quaison), Isak
 

Slovensko: Dúbravka - Pekarík (65. Haraslín), Šatka, Škriniar, Hubočan (84. Hancko) - Kucka, Hrošovský (84. Ďuriš) - Koscelník, Hamšík (77. Bénes), Mak (77. Weiss) - Duda
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies