Smer chce klamstvami pomýliť občanov a vytvoriť si podmienky na návrat, tvrdí Úrad vlády

Opozičná strana Smer je politické krídlo organizovaného zločinu. Svojimi klamstvami chce pomýliť občanov a vytvoriť si podmienky na opätovný návrat k moci a starým poriadkom. Pre TASR to uviedla hovorkyňa Úradu vlády (ÚV) SR Ľubica Janíková.

21.06.2021 22:19
úrad vlády Foto: ,
Sídlo Úradu vlády SR v Bratislave.
debata (180)

Reagovala tak na Smer, ktorý tvrdí, že vláda sa mala dopustiť štátnej korupcie, ktorej cieľom bolo motivovať jedného z vypovedajúcich kajúcnikov v prebiehajúcich kauzách. Predseda Smeru-SD Robert Fico sa svojimi výmyslami snaží zmariť objektívne vyšetrovanie založené na dôkazoch, tvrdí ÚV.

Predstavitelia Smeru tiež kritizovali nepripravenosť vlády na tretiu vlnu pandémie, opätovne vyjadrili presvedčenie, že neposkytuje dostatočne objektívne informácie o očkovaní, jeho rizikách ani efekte. Fico a predseda mimoparlamentnej strany Hlas-SD Peter Pellegrini podľa Janíkovej „vyhodnotili situáciu v súvislosti s vakcináciou tak, že veľká časť občanov SR má z očkovania obavy, v čom sa ich snažia po celý čas utvrdiť, aby z toho vytrieskali politický kapitál“.

„Je poľutovaniahodné, že títo tzv. sociálni demokrati odmietajú obavy ľudí rozptýliť a predstaviť im očkovanie ako jedinú reálnu cestu z pandémie,“ hovorí Janíková.

Deklaruje, že vláda premiéra Eduarda Hegera (OĽANO) nič nezatajuje, hrá s otvorenými kartami a spolieha sa na zodpovednosť ľudí. V dôsledku toho je momentálne na Slovensku situácia s pandémiou pod kontrolou, skonštatovala hovorkyňa.

180 debata chyba
Viac na túto tému: #Smer #Úrad vlády SR #kajúcnik