TikToku rástli tržby, je však v strate

Spoločnosť ByteDance, ktorá prevádzkuje populárnu sociálnu sieť TikTok, zaznamenala za vlaňajšok prudký nárast tržieb. Napriek tomu však vykázala väčšiu stratu ako rok predtým. Celkové tržby čínskej spoločnosti sa za rok 2020 zdvojnásobili na 34,3 miliardy dolárov a strata sa zvýšila na 45 miliárd dolárov.

Spoločnosť vykázala tiež prevádzkovú stratu vo výške dvoch miliárd dolárov a hrubý zisk na úrovni 19 miliárd dolárov, čo je medziročný nárast o 93 percent. Koncom predchádzajúceho roka používalo všetky aplikácie spoločnosti ByteDance po celom svete viac ako 1,9 miliardy ľudí mesačne.

Skončil sa Globsec 2021

Minulý týždeň sa uskutočnila konferencia Globsec 2021 Bratislava Forum, na ktorej sa aj tento zúčastnilo niekoľko významných osobností. Hlavnou témou konferencie bola obnova sveta po pandémii nového koronavírusu. Samotné podujatie však bolo rozdelené na štyri hlavné témy a okrem tém medzinárodnej politiky bol predmetom diskusií digitálny svet či podnikanie.

Okrem predstaviteľov medzinárodných firiem ako Ericsson, Apple, Facebook či Mastercard sa podujatia zúčastnila aj prezidentka Slovenskej republiky Zuzana Čaputová, prezidenti Chorvátska a Poľska, bývalí slovenskí politici a prostredníctvom videa sa hosťom prihovoril pápež František. Celkovo sa na konferencii zúčastnilo okolo 800 ľudí , pričom každý musel byť otestovaný novými kloktacími testami. Okrem toho sa vo všetkých priestoroch dodržiavali prísne hygienické opatrenia, vrátane dezinfekcie či povinného nosenia rúšok.

Odložené platby v slovenských e-shopoch

Predplaťte si TREND za najvýhodnejšiu cenu už od 1 € / týždeň

  • Plný prístup k prémiovým článkom a archívu
  • Prémiový prístup na weby Mediálne, TRENDreality a ENJOY
  • Menej reklamy na TREND.sk
Objednať predplatné

Máte už predplatné? Prihláste sa