Zásahový tím „Medved“ preveril výskyt medveďa počas uplynulého víkendu

0
medveď hnedý (Foto: Lesy SR)

Zásahový tím „Medved“ Štátnej ochrany prírody SR preveril prostredníctvom štátnej a mestskej polície výskyt medveďa počas uplynulého víkendu v Kežmarku. Policajti potvrdili, že obyvateľka zazrela medveďa na cyklistickom chodníku v podhorí Tatier, zhruba v 150 až 200 metrovej vzdialenosti. Avšak k bezprostrednému stretu nedošlo. Informovalo o tom tlačové oddelenie Ministerstva životného prostredia SR (MŽP) s tým, že zásahový tím poskytuje polícii plnú súčinnosť a v prípade potreby je pripravený konať.

Zároveň uviedli, že MŽP neeviduje žiadosť primátora Kežmarku o akútne riešenie opakovaného výskytu medveďa v blízkosti obytných zón, ako sa to uvádza v tlačovej správe magistrátu mesta Kežmarok zo dňa 21. júna 2021. Barbora Sosková z oddelenia komunikácie a propagácie mesta Kežmarok však envirorezortu potvrdila, že magistrát mesta Kežmarok tak urobí v nasledujúcich dňoch.

„MŽP apeluje na turistov, aby sa pri potulkách prírodou pohybovali iba po vyznačených turistických chodníkoch. Dôležité je nevybrať sa na turistiku sám, upozorniť na seba aj zvukovo – rečou, pískaním, či zvončekmi,“ skonštatovali. MŽP zároveň rozhoduje o posilnení Zásahového tímu pre medveďa hnedého, ktorý dokáže reálne riešiť ochranu bezpečia a zdravia obyvateľov, ale aj životného prostredia.

- Reklama -