Heslo „Každé dieťa potrebuje matku a otca“ by malo byť úplne samozrejmé, tvrdí Čarnogurský st.
21 | 06 | 2021 I Jozef Uhlarik

Expredseda vlády a exminister spravodlivosti Ján Čarnogurský sa v statuse na sociálnej sieti priznal, že sa v sobotu zúčastnil na pochode vo Viedni. Bol z neho mierne povedané rozčarovaný.


Ján Čarnogurský starší v statuse priznáva, že na sobotnom Pochode za rodinu vo Viedni ich na malom námestí musela chrániť polícia. „Inak by nás napadli prívrženci gender,“ konštatuje stroho, aby vzápätí zoširoka opísal to, čo sa dialo v hlavnom meste Rakúska. A veru nebolo to nič, na čo by mohla byť metropola nášho suseda pyšná,
Teraz sa stali argumentačným bojiskom pohlavné styky

Čarnogurský hneď na úvod vysvetlil, že centrum Viedne zaplnili tí iní a oni boli zovretí na jednom námestí. „To je horizontálny pohľad, no existuje aj vertikálny. My sme tu dvetisíc rokov, tí druhí takto verejne s podporou médií asi dvadsať. Naši predchodcovia postavili túto katedrálu, ubránili mesto proti Turkom, urobili z mesta európsku metropolu a mnoho iného,“ píše Čarnogurský.

Dodáva, že svoj svetonázor sme museli oni aj ich predchodcovia brániť proti rôznym útokom. „Naši predkovia ho museli brániť proti rasizmu. My na východe sme museli desaťročia počúvať, že náš svetonázor je nevedecký a ich, vládnuci, je jediný vedecký. Aké sú dejiny pestré, teraz sa stali argumentačným bojiskom pohlavné styky,“ konštatuje skúsený právnik. Dúfa, že obrazy z dnešných viedenských ulíc zostanú zachované v kronike mesta, aby ich videli aj budúce generácie a vedeli, čoho sa majú vyvarovať.

"Pre mňa ste rovnocennou súčasťou Slovenska," píše Čaputová pre Dúhový PRIDE
LGBTI+ komunitu na Slovensku podporili aj diplomati. Čítať ďalej
25 | 07 | 2020 | Peter Haluza, TASR

Pochybná správa europoslanca Matiča

„Žiaľ, nie je to len obraz dnešných viedenských ulíc. V Európskom parlamente je predložená správa poslanca Matiča vraj o ľudských právach v tejto personálnej oblasti. Zaujíma stanovisko a navrhuje rozhodnutie europarlamentu presne opačné ako sú heslá a transparenty na tomto námestí. Podľa Matičovej správy potrat je základným ľudským právom ženy, o ľudskom práve ľudského plodu, ktorý má byť zabitý správa nehovorí. Homosexuálne manželstvá majú byť postavené na úroveň tradičných manželstiev. Správa preberá – na Slovensku sa hovorí aj s chlpmi – ideológiu gender,“ uvádza Čarnogurský.

Podľa neho poslanec Matič z Chorvátska ignoruje, že otázky kultúry a zdravotníctva podľa Lisabonskej zmluvy o EÚ patria do výlučnej právomoci členských štátov, a nie únie.

Spoločnosť Dedoles má od 10. júna šnúru propagandy LGBTI. Zákazníci príliš nadšení nie sú
Ďalšia spoločnosť, ktorá sa rozhodla vsadiť na LGBTI propagandu. Po veľkých zahraničných korporáciách, ktoré už niekoľko rokov „vzdelávajú“ Slovákov v oblasti tolerancie a LGBTI agendy, sa pridala ďalšia. Tentokrát rýdzo slovenská.... Čítať ďalej
14 | 06 | 2021 | Petra Demková

Európsky parlament  je najškodlivejší orgán Európskej únie

„Ak si bude únia privlastňovať rozhodovanie o týchto otázkach, destabilizuje sama seba,“ varuje Čarnogurský. Dodáva, že za správou stojí liberálna lobby celej Európy. „Svoje záujmy kladie nad záujmy väčšiny Európanov. Európsky parlament má hlasovať o Matičovej správe na jeseň. Ak správu schváli, opäť raz sa ukáže ako najškodlivejší orgán Európskej únie,“ myslí si expredseda vlády, podľa ktorého existujú aj dobré správy.

„Slovenský parlament prijal ešte v minulom roku dokonca ústavný zákon o rodičovskom bonuse. Podľa zákona budú mať občania právo určiť ako prijímateľov sociálnej časti svojich daní svojich rodičov alebo starých rodičov. Ich rodičia alebo starí rodičia budú mať potom vyššie penzie než rodičia a starí rodičia bez takého príspevku,“ vysvetľuje Čarnogurský. Zákon vyjadruje rodinnú a generačnú solidaritu v súčasných spoločenských podmienkach, uvádza ďalej.


Rodiny poskytujú ľuďom najlepšiu opateru

Európa a celý svet už druhý rok bojuje s pandémiou a rodina bola prvou ošetrovateľkou, ak niekto z rodiny ochorel. „Nikto nebráni vo vytváraní podobného prostredia civilným zväzkom, ale sociologické údaje dokazujú, že rodiny mnohonásobne viac a lepšie poskytujú opateru svojim členom než iné zväzky. Rodiny poskytujú lepšie prostredie vyrastajúcim deťom než majú deti vyrastajúce mimo rodiny,“ píše ďalej Čarnogurský, ktorý na ich stretnutí vidí heslá ako: „Každé dieťa potrebuje matku a otca“.

Podľa neho by to malo byť rýdzo humanitárne a samozrejmé heslo. „Vďaka správam v Európskom parlamente, ako je tá Matičova, sa stáva toto heslo politickým. Ak je politickým, prosím, budeme sem chodiť, aby naša politika zvíťazila,“ dodáva na samý záver Ján Čarnogurský starší.

Britská organizácia školí celý štát. Chce, aby pojem matka nahradil "rodič, ktorý porodil"
Vplyvná britská organizácia Stonewall školí celý štát. Zamestnávateľom radí, aby nahradili výraz „matka“ pojmom „rodič, ktorý porodil“. Na svojom pracovisku majú odstrániť rodovo podmienený jazyk. A umožniť zamestnancom, ktorí sa identifikujú ako... Čítať ďalej
05 | 06 | 2021 | Gabriela Fedičová