Juhokórejský Hyundai už prevzal americkú firmu Boston Dynamics
21.6.2021 20:21
akt. 24.06.2021 18:10

Juhokórejský Hyundai už prevzal americkú firmu Boston Dynamics

Robot od spoločnosti Boston Dynamics Zdroj: REUTERS/Ivan Alvarado
Uložiť článok
Výrobca robotov má nového väčšinového vlastníka.

Juhokórejský priemyselný koncern Hyundai Motor Group dokončil akvizíciu väčšinového podielu amerického výrobcu robotov Boston Dynamics od spoločnosti SoftBank Group.

Hodnota Boston Dynamics po dokončení transakcie dosahuje 1,1 miliardy USD (930 miliónov eur), Hyundai získal 80 %, SoftBank si vo svojej dcére ponechá zvyšných 20 %. Podľa agentúry DPA ďalšie finančné podrobnosti transakcie neboli zverejnené.

Lietanie v meste?

S pomocou akvizície chce koncern, do ktorého patria automobilky Hyundai a Kia, urýchliť svoj prerod na poskytovateľa inteligentných riešení v oblasti mobility. K tomu patria investície do nových technológií, napríklad autonómnych vozidiel, lietajúce zariadenia pre mestskú mobilitu a roboty.

Boston Dynamics sa zameriava na vývoj pohybových schopností robotov tak, aby čo najviac pripomínali pohyb živých organizmov. Pred niekoľkými rokmi zaujal robotom, ktorý sa pohyboval ako pes.

Hyundai uviedol, že chce v oblasti robotiky vytvoriť reťazec tvorby hodnôt, ktorý sa dotkne celého radu oblastí od výroby dielov pre roboty až po inteligentné logistické riešenia.

Pridajte si Aktuality do svojho kanála správ Google.