Jasno
17°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Aký trest si zaslúži za týranie štvorročného Martinka, ktorý bude mať doživotné následky?
Zdielať na

Aký trest si zaslúži za týranie štvorročného Martinka, ktorý bude mať doživotné následky?

BREZNO / 12 rokov za mrežami žiada prokurátor pre muža, ktorý čelí mimoriadne vážnym obvineniam. Obžaloba sa týka krutého týrania štvorročného Martinka. Ten po poslednom útoku skončil v nemocnici, pričom absolvoval až 3 operácie hlavy. Lekári hovoria o doživotných následkoch.

Počas procesu vypovedali svedkovia o surových bitkách, ponižovaní aj odopieraní stravy. Malý Martinko podľa znalcov hladoval tak, že mu to poškodilo pečeň aj pankreas.

Dlhodobé týranie vyvrcholilo koncom roka 2019, vtedy 4 -ročný chlapček skončil v nemocnici a podstúpil tri operácie hlavy. Samotný prokurátor, ktorý má prípad na starosti, hovorí o mimoriadnej surovosti. "Bolo to veľmi brutálne," vyjadril sa prokurátor Dalibor Považan. Na lavici obžalovaných sedí chlapcov otec Marek. Vinu popiera, tvrdí, že chlapca týrala jeho manželka Monika. "Nebudem nič komentovať," konštatoval obhajca Stanislav Rešutík.

Dokazovanie v tomto hroznom prípade už bolo ukončené, sudca počas pojednávania vypočul 35 svedkov. Súd vynesie rozsudok začiatkom budúceho týždňa. Prokurátor žiada vysoký trest. "Dvanásť rokov a 4 mesiace navrhujem," povedal prokurátor Považan. Stav malého chlapca sa po operáciách zlepšil. Je zverený do starostlivosti starej mamy. Týranie na ňom zanechalo trvalé následky. "Zastupujem záujem maloletého, žije u starej mamy, uplatnili sme náhradu škody aj bolestné. Tie trvalé následky tam budú," vysvetlil Peter Dlhopolček, zástupca maloletého. Súdu sa nevyhne ani chlapčekova matka. Polícia ju obvinila z týrania. Ďalšie tri deti manželov sú umiestnené v detskom domove.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy