21.6.2021 20:14 | Mobily

Xiaomi otvára vlastné filmové štúdio, má byť zamerané na kreatívnych ľudí

Zdroj: Xiaomi (reprofoto: Martin Kováč)

Mobily sa dajú využívať aj na snímanie celých filmov.

Čínska firma Xiaomi oficiálne spustila dlhšie očakávaný projekt pod značkou „Xiaomi Studios“. Názov projektu naznačuje, že by malo ísť o vlastné filmové štúdio na produkciu obsahu.

Podľa domovskej stránky však nemôžeme očakávať, že by malo Xiaomi Studios vyzvať na súboj veľké americké štúdiá „továrne na sny“. Skôr by malo ísť o projekt, ktorý bude skúmať možnosti kreatívneho vytvárania obsahu – samozrejme, primárne pomocou mobilných zariadení od Xiaomi.

Napokon aj čínska firma pripomína, že síce fotoaparáty, resp. kamery mobilných telefónov stále nenahradia profesionálne kamery, no vzhľadom na neustále zdokonaľovanie ich parametrov predstavujú výrazne lacnejšiu alternatívu pri vytváraní obsahu.

Aj preto firma súbežne oznámila program „Xiaomi Creator“, ktorý je otvorený aj pre bežných používateľov.

Komunita takzvaných „Mi Creatorov“ by mala vytvárať kratšie či dlhšie filmy, avšak detaily ohľadne programu (alebo odmeňovania) predbežne chýbajú. Xiaomi si pri tomto projekte opäť berie príklad z Apple. Kalifornská firma už viackrát využila iPhony k nakrúteniu krátkych filmov, vrátane diela „Three Minutes“ natočeného v Číne, pripomína v tejto súvislosti web Gizmochina.com.