V Banskej Bystrici majú vyrásť nové polyfunkčné domy, v ktorých by malo byť spolu 119 bytov

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Byt, bývanie
Foto: ilustračné, www.gettyimages.com

Medzi ulicami Hutná a Cesta na Štadión v Banskej Bystrici majú vyrásť nové polyfunkčné domy nazvané Komplex Hutná.

Vyplýva to zo zámeru predloženého na posúdenie vplyvov na životné prostredie (EIA) developerskou skupinou Profinex, ktorá na nezastavanej ploche pri Tajovskom potoku v intraviláne mesta plánuje do výstavby investovať približne 36,415 mil. eur.

Prevádzka má začať o tri roky

Spolu by v objektoch malo byť 119 bytov s rôznym počtom izieb a rôznou rozlohou. Investor plánuje začať výstavbu v septembri budúceho roka, prípadne od právoplatnosti stavebného povolenia. Predpokladaný termín ukončenia výstavby a začatia prevádzky je marec 2024.

Polyfunkčný dom ABC zložený z troch blokov je navrhnutý ako päťpodlažný dom s ustupujúcim šiestym podlažím a s tromi podzemnými podlažiami, v ktorých je riešené parkovanie a domová vybavenosť.

Polyfunkčný dom V je riešený ako 16-podlažný dom s ustupujúcim 17 podlažím s jedným podzemným podlažím určeným pre parkovanie. Pre domy je navrhnutých celkovo 282 parkovacích miest, z toho v podzemnej garáži 271.

Oživujú chátrajúci Prior

Developerská skupina Profinex od roku 2000 sídli v Banskej Bystrici a pôsobí v niekoľkých štátoch Európy. Profinex v minulosti realizoval aj neďaleké obchodné centrum Kaufland a dlhodobo rozvíja napríklad aj rezidenčnú lokalitu Pršianska terasa.

Aktuálne pracujú aj na premene chátrajúcej budovy bývalého obchodného domu Prior v mestskej časti Radvaň v Banskej Bystrici, ktorá sa má zmeniť na polyfunkčný objekt občianskej vybavenosti s prevahou obchodných prevádzok a kancelárskych priestorov.

Okrem domáceho regiónu sa spoločnosť angažuje aj v iných častiach Slovenska, pričom úspešný bol jej projekt rekonštrukcie Polyfunkčného objektu Miletičova 60 v bratislavskom Ružinove.

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Firmy a inštitúcie Profinex