Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Šokujúci prípad: Žena šla do bytu na stretnutie... na toto nezabudne! Slovák Milan (34) dobil muža na smrť

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: TASR/Alessandro Di Meo/ANSA via AP)

RÍM - V talianskom meste Reggio Emilia došlo 12. júna k vražde 51-ročného Aniella Iazzettu. Trvalo však niekoľko dní, kým jeho telo objavil muž, ktorý obýval podkrovie domu a bolo mu čudné, že svojho suseda tak dlho nevidel. Keď ho našiel ležať bez známok života v posteli, okamžite zavolal na tiesňovú linku. Pitva potvrdila, že vážne zranenia hlavy si nemohol spôsobiť sám. Zatknutý a obvinený bol napokon 34-ročný Slovák Milan Racz.

Veľký úlovok polície: Chytila Slováka s priateľkou, ktorých v Kanade prezývajú Bonnie a Clyde

Podľa portálu today.it sa v dome obete našli na stenách stopy krvi, obzvlášť na tej, ktorá susedila s kúpeľňou. Napriek zjavnému pokusu o upratanie bytu, sa stopy dali pripísať násilnému boju. Zmizol mobilný telefón mŕtveho muža aj kľúče. Vchodové dvere boli zvonku zatvorené na dva zámky. Hypotézu o násilnej smrti potvrdil aj patológ, ktorý zistil početné traumy v oblasti tváre a najmä zlomeninu lebky, ktorá sa nedala pripísať napríklad pádu zo schodov.

Podľa rekonštrukcie vyšetrovateľov sa podvečer 12. júna uskutočnilo v byte malé stretnutie, ktorého sa zúčastnil Aniello Iazzetta, jeho kamarát a mladá Ukrajinka. Chvíľu na ňom pobudol aj muž obývajúci podkrovie, ale ten odišiel ešte pred incidentom. Všetko malo prebiehať pokojne až do okamihu, kedy dievčaťu zatelefonoval nahnevaný 34-ročný Slovák, ktorý asi po 15 minútach dorazil do bytu. Po otvorení dverí najskôr udrel kamaráta a potom holými rukami zaútočil na Iazzettu, pričom mu hlavu búchal o stenu a spôsobil mu zranenia, ktoré viedli neskôr k jeho smrti. Spolu s partnerkou po pokuse o zahladenie stôp odišli.

Oboch karabinieri vystopovali o niekoľko dní vo vzdialenom meste La Spezia, kde sa chystali nastúpiť na výletnú loď. V batohu, ktorý mala žena pri sebe, sa našiel zakrvavený uterák a hánky na rukách Slováka vykazovali stopy po boji. Milana Racza zatkli a je obvinený zo zabitia. Jeho partnerka je obvinená z napomáhania.

Médiá píšu o Slovákovi ako o bezdomovcovi, ktorý istý čas pobýval v meste Reggio Emilia, kde k trestnému činu došlo. Presný motív zatiaľ nie je známy. Isté je len to, že spomínaná Ukrajinka stretla 12. júna Aniella Iazzettu s jeho kamarátom v autobuse MHD a potom ich nasledovala do bytu. Kvôli obavám z úteku je Slovák stíhaný vo väzbe. Iazzetta, ktorý nemal stabilné zamestnanie, nebol polícii neznámy. Na krku mal niekoľko majetkových trestných činov.

Viac o téme: VraždaTalianskoSlovák
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu