EURO 2020: Španieli budú v úlohe top favorita, lenže to boli aj Taliani na MS 2010

NETKY.SK • 21 Jún 2021, 18:38 • 2 min
EURO 2020: Španieli budú v úlohe top favorita, lenže to boli aj Taliani na MS 2010

PETROHRAD - Martin Dúbravka si ani tri dni po súboji základnej E-skupiny na Euro 2020 vo futbale nemyslí, že fauloval súperovho hráča na to, aby sa zapískala penalta.

slovakia

left justify in out

"Stále si analyzujem niektoré situácie zo zápasu so Švédskom. Z brankárskeho pohľadu by som neurobil nič inak, musel som nejako reagovať na prenikajúceho hráča. Z môjho pohľadu to naozaj nebola penalta, ale arbiter sa rozhodol inak," uviedol Martin Dúbravka počas mediálneho termínu slovenskej reprezentácie v Petrohrade.

 

img

 

EURO 2020: Slovensko podľahlo Švédsku vo vyrovnanom zápase, rozhodla jedna situácia

 

EURO 2020: Online zápas Slovensko - Švédsko


Aj po prehre so Švédmi majú Slováci s troma bodmi na konte reálnu šancu na postup do osemfinále. Akurát ich čaká letecký presun z ruského Petrohradu do španielskej Sevilly, kde v stredu od 18.00 h na Estádio la Cartuja vybehnú proti španielskemu favoritovi.

 

img

 

"Stále to máme vo svojich rukách, môžeme sa pobiť o postup, šanca tam je. Netreba kalkulovať, ale ukázať na ihrisku čo najlepší výkon a vydať zo seba maximum. Pevne verím, že po zápase sa budeme radovať tak ako po súboji s Poľskom," skonštatoval skúsený gólman z Newcastle United.

 

V E-skupine sú pred záverečnými súbojmi v hre o postup stále všetci štyria jej aktéri. A favorizovaní Španieli a Poliaci sú zatiaľ až na treťom a štvrtom mieste.

 

img

 

"Španieli majú veľmi dobrý káder, Poliaci tiež ukázali svoju kvalitu, skupina je dosť vyrovnaná. Možno veľa ľudí tipovalo, že Španieli budú po dvoch zápasoch postupujúci a tri ďalšie krajiny sa pobijú o postup z druhého miesto," doplnil Dúbravka.

 

Aj útočník či skôr ofenzívny stredopoliar Ondrej Duda si myslí, že slovenská východisková situácia pred duelom so Španielmi je dobrá. "Asi by sme pred šampionátom neverili, keby nám niekto povedal, že po druhom zápase v skupine budeme na druhom mieste a v poslednom súboji sa bude rozhodovať o postupe. Kalkulovať je zbytočné," vyhlásil Duda.

 

img


Na otázku, čo treba hrať proti tímu, ktorý v nedávnej minulosti dominoval svetovému futbalu, ale momentálne zažíva výmenu generácií, odpovedal: "Španieli nemajú radi agresivitu v rámci normy. Všetci vieme, že technicky sú veľmi zdatní. Určite im to budeme chcieť čo najviac znepríjemniť."

 

Nostalgia menom Taliansko

Slovenská futbalová reprezentácia ukázala už v roku 2010 počas MS v Južnej Afrike, že vie hrať futbal aj proti tým najlepším. Situácia vo vtedajšej skupine (Slovensko, Paraguaj, Taliansko, Nový Zéland) sa vyvinula tak, že posledný zápas nás čakal proti obhajcom titulu Talianom a rozhodoval o priamom postupujúcom. 

 

 

Mnohými odborníkmi bol práve tento súboj najlepším futbalovým predstavením na celých MS. Slovensko sa postaralo o vyradenie Talianska po napínavom zápase 3:2 a postúpilo do osemfinále. Góly za Slovensko vtedy zaznamenali Róbert Vittek (2x) a Kamil Kopúnek. Proti Španielsku sa môžeme postarať o podobnú senzáciu.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies