Má strach z neúspechu? Lefevere spochybnil zranenie Bennetta

Peter Sagan (vľavo) a Sam Bennett počas Tour de France 2020.
Peter Sagan (vľavo) a Sam Bennett počas Tour de France 2020. (Autor: TASR/AP)
Miroslav Kováčik|21. jún 2021 o 19:41

Namiesto neho ide na Tour de France Mark Cavendish.

BRATISLAVA. Na Tour de France 2020 patril k najväčším hviezdam. Vyhral síce len dve etapy, no v priamom súboji o zelený dres zdolal Petra Sagana. Nikomu pred ním sa to nepodarilo. Navyše o priepastných 96 bodov. 

V tejto sezóne sa očakávala odveta spomenutých pretekárov. Ír mal síce problémy s pravým kolenom, ale šéf tímu Deceuninck – Quick-Step Patrick Lefevere vravel, že držiteľ 56 profesionálnych víťazstiev na Tour pôjde. 

V pondelok však vyšla nominácia belgického tímu, v ktorej Bennett chýba. Jeho miesto zaujal Brit Mark Cavendish, ktorý sa na Tour vráti po troch rokoch. 

Povedal všetko, iba nie pravdu

Bennett sa pre tímový web vyjadril, že je veľmi sklamaný z toho, že nebude môcť obhajovať zelený dres. Ako dôvod uviedol zranenie kolena, ktoré ovplyvnilo jeho tréning a nedokázal sa ideálne pripraviť na Tour de France. 

Lefevere z toho rozhodne nebol nadšený. 

"Keď Bennett volal, že je zranený a že potrebuje starostlivosť a odpočinok, cítili sme, že nebude pripravený na Tour. Tri dni pred pretekmi v Belgicku si narazil koleno o riadidlá, no nepovedal nám o tom," cituje Lefevera web sporza.be

"Mysleli sme si, že je na dobrej ceste. Potom sa ukázalo, že nám povedal všetko, iba nie pravdu. Trom rôznym ľuďom v tíme povedal tri rôzne veci.

Toto sa nerobí. Je škoda, že tridsaťročný chlap si netrúfa povedať pravdu," uviedol rodák z mesta Moorslede pre Het Laatste Nieuws

Strach z neúspechu? 

Šesťdesiatšesťročný šéf jedného z najúspešnejších tímov v profesionálnom pelotóne spochybnil aj vážnosť zranenia írskeho šprintéra. 

"Nemôžem dokázať, že nemá bolesti kolena, ale čoraz viac si začínam myslieť, že je to skôr strach z neúspechu ako iba bolesť," uviedol Lefevere.  

"V nedeľu večer mal odletieť do Belgicka. Najskôr nám bolo povedané, že jeho let meškal, následne sa hovorilo o nadmernej rezervácii.

A potom je to práve Bennett, kto nesedí v lietadle. Nie som od prírody podozrievavý, ale po tomto si začnete klásť otázky," doplnil. 

V rozhovore odpovedal Lefevere aj na otázku či mohol zohrať úlohu aj fakt, že Bennett po tejto sezóne opustí Deceuninck – Quick-Step. 

"Ak je to tak, veľa by to o ňom povedalo. Obzvlášť po tom všetkom, čo som pre neho urobil. Dokonca som zaplatil preddavky na pokuty, aby mohol odísť z Bory. Ale nevylučujem to," dodal pre sporza.be.

Tour de France

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tour de France 2021»Má strach z neúspechu? Lefevere spochybnil zranenie Bennetta