Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Turnaj v lufte. Ako pre koho

Medzi Petrohradom a Sevillou je vzdialenosť viac ako 3500 kilometrov. Poriadna štreka. Slovenskí futbalisti na jej zvládnutie potrebovali v pondelok niekoľko hodín. Nič príjemné.

21.06.2021 18:25
Sevilla, Španielsko, Slovensko Foto: ,
Štadión v Seville, dejisko stredajšieho zápasu Slovákov proti domácim Španielom.
debata (1)

Čo však majú povedať Poliaci? Začali so Slovákmi v Petrohrade, potom si odskočili do Sevilly, kde ich čakali Španieli a v stredu nastúpia opäť v Petrohrade proti Švédom.

Alebo zrejme rekordéri v prekonávaní vzdialeností Švajčiari. Najprv zamierili do Baku, odtiaľ do Ríma a potom opäť do Baku. V lufte strávili dokopy bezmála deň a asi 13-tisíc kilometrov.

odkaz
euro 2020, odkaz

Euro 2020 sa hrá po celom starom kontinente a výpravy si zalietajú až-až. Nijaká novinka.

Nacestovali sa ako Marco Polo aj na poslednom svetovom šampionáte v Rusku či predtým v Brazílii, ktorá je rozlohou skoro rovnako veľká ako Európa. Ale na týchto šampionátoch lietali hore-dole všetci bez pardonu.

Špecialitou tohto turnaja je fakt, že až deväť tímov hrá v domácom prostredí. Niektoré ho využili dokonale, iným ani táto výhoda príliš nepomohla. Taliani v Ríme doteraz excelovali.

Maďari v Budapešti remizovali s aktuálnymi majstrami sveta Francúzmi. V zápase ich hnala 60-tisícová návšteva… Na senzačnom bode mala svoj podiel.

Maďarsko, Francúzsko, Pavard, Sallai Čítajte viac Ohromne cenný bod. Maďari úspešne vzdorovali majstrom sveta

Španieli odohrajú všetky tri zápasy na Estadio La Cartuja, nemuseli zatiaľ opustiť svoj kemp.

Kým sa Slováci balili, absolvovali cestu na letisko, množstvo kontrol a únavný let, oni trénovali, oddychovali, regenerovali.

S pribúdajúcimi dňami môže výhoda domáceho prostredia naberať na význame. Slováci majú pred súbojom so Španielmi jeden deň na zorientovanie sa a adaptáciu v Seville a ďalší sa už bude hrať…

Nie je to návod na výhovorky, hľadanie alibi či ospravedlňovanie prípadného neúspechu.

V konečnom účtovaní toto určite nebude hrať hlavnú úlohu. Ale platí, že v tomto turnaji nemali všetky tímy rovnaké podmienky…

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #ME 2020 vo futbale #slovenskí futbalisti