V Žiari nad Hronom sa v noci promenádoval medveď. Samospráva vyzýva občanov k obozretnosti

NETKY.SK • 21 Jún 2021, 11:27 • 2 min
V Žiari nad Hronom sa v noci promenádoval medveď. Samospráva vyzýva občanov k obozretnosti

BANSKÁ BYSTRICA - V Žiari nad Hronom sa v nočných hodinách prechádzal medveď.

slovakia

left justify in out

Ako informuje banskobystrická krajská polícia na sociálnej sieti, zviera si prezrelo zrekonštruované priestory kaštieľa, poprechádzalo sa ulicami, ale nikoho neohrozilo a nespôsobilo žiadne škody. Polícia vyzýva obyvateľov, aby zvýšili opatrnosť.

 

Samospráva vyzvala občanov k obozretnosti
Mesto Žiar nad Hronom na svojej webovej stránke uvádza, že hliadky mestskej a štátnej polície trasu medveďa zmonitorovali až do areálu nemocnice, kde sa hliadke stratil v zadnej časti areálu.

 

img

 

Podľa Jaroslava Slašťana zo Štátnej ochrany prírody je veľmi pravdepodobné, že medveď ostal oddychovať v porastoch pri uliciach Sládkovičova alebo Tajovského.

 

Samospráva vyzýva obyvateľov týchto ulíc, ako aj ostatných obyvateľov, aby dnes nevenčili svojich psov na lúkach pri spomínaných uliciach ani sa nezdržiavali na týchto miestach a vyhli sa tak možnému kontaktu s medveďom, ktorý sa tam reálne môže nachádzať.

 

Polícia zabezpečuje bezpečnosť v uliciach
Policajti obvodného oddelenia v Žiari nad Hronom vykonali všetky potrebné opatrenia, aby nebola ohrozená bezpečnosť ľudí a kontaktovali aj kompetentné inštitúcie.

 

img

 

Na mieste bol aj zásahový tím pre medveďa hnedého, ktorý zozbieral potrebné informácie, fotodokumentáciu a vykonal prehliadku na predmetných lokalitách.

 

„Medveď hnedý nebol spozorovaný, situáciu však naďalej monitorujeme,” uviedol zásahový tím v stanovisku zaslanom polícii. Policajti budú hliadkovať v uliciach a v prípade opakovaného výskytu medveďa v meste budú prijaté ďalšie opatrenia.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies