Zatiahnuté
12°
Bratislava
Jela
19.4.2024
Obmedzenia na D2: V Bratislave sa zrazilo auto s kamiónom. Úsek je neprejazdný
Zdielať na

Obmedzenia na D2: V Bratislave sa zrazilo auto s kamiónom. Úsek je neprejazdný

BRATISLAVA / Dnes krátko pred 17tou došlo na diaľnici D2 v smere do Bratislavy k tragickej dopravnej nehode. Na viacerých úsekoch diaľnice prebiehajú stavebné práce.

Podľa informácii od policajného zboru z nezistených príčin došlo k nárazu vozidla Suzuki Vitara do kamióna značky Mercedes. "Zrážkou utrpela pravdepodobne jedna osoba vo vozidle Suzuki zranenia, ktorým na mieste nehody podľahla," informoval policajný zbor. 

Diaľnica D2 je v smere do Bratislavy neprejazdná

Odklon dopravy je vedený na úrovni Devínskej Novej Vsi v smere na Volkswagen. Premávku na mieste nehody usmerňujú dopravní policajti.

Ďalšia skúška trpezlivosti čaká na vodičov na D2. Národná diaľničná spoločnosť začala opravovať most pred vstupom do Bratislavy. Premávka je v tomto úseku obmedzená a vodiči musia rátať aj s niekoľkohodinovým zdržaním. 

Dve hodiny z dnešného dňa sa dajú prežiť rôznymi spôsobmi. Napríklad si s kamarátmi zahrať spoločenskú hru. Rovnako dlho trvá taký lepší film. Niekto by si možno v tom čase doprial poobedný spánok. Alebo tých 120 minút stráviť čakaním na diaľnici D2, v smere od Malaciek do Bratislavy. 


Až okolo dvoch hodín trvala vodičom cesta po tomto úseku. Kolóna sa tvorila od skorých ranných hodín a neprestala ani popoludní. S podobnou situáciou musia rátať vodiči aj najbližšie týždne. NDS komplexne opravuje most pred vstupom do hlavného mesta.  "Tieto práce začali v dvoch etapách. Prvú etapu sme realizovali už na konci mája, druhá nastala v týchto dňoch a práce budeme realizovať do prvého septembrového týždňa. Je to most v mestskej časti Lamač, pred tunelom Sitina. Na budúce leto máme v pláne opraviť most v opačnom smere," informovala hovorkyňa Národnej diaľničnej spoločnosti, Eva Žgravčáková.

Určite si teraz niektorí kladú otázku, prečo sa opravné práce nerealizovali skôr, napríklad počas lockdownu. Podľa NDS je dôvodov viac. V lete je dlhšie svetlo, premávka je počas prázdnin o niečo slabšia a skôr sa nedalo. "Takže gro tých stavebných prác je naplánovaných na letné mesiace, keď je naplánované dovolenkové obdobie. A prečo sa to teda nerobilo počas koronového obdobia - odpoveď je veľmi jednoduchá, pretože práve počas tohto obdobia sme chceli dodržiavať protipandemické opatrenia a teda zamedziť zhromažďovaniu robotníkov na stavbách a teda boli obmedzené aj takéto činnosti," vysvetlila hovorkyňa Eva Žgravčáková. 


Najlepšie z tejto situácie vyjdú vodiči, ktorí do konca prázdnin týmto úsekom nebudú musieť prechádzať. Keď už sa na D2 dostanete, majte sa na pozore. Stačí sekunda a čakanie sa môže pre nehodu predĺžiť aj o ďalšiu hodinu. Aj preto, keď budete stáť v kolóne, nikdy nezabudnite na záchranársku uličku. Podľa informácii TV JOJ, polícia dnes popoludní rokovala so zhotoviteľmi, aby sa na danom úseku pracovalo 24 hodín denne, 7 dní v týždni.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy