K stretu Kežmarčanky s medveďom nedošlo, zásahový tím preveril jeho výskyt prostredníctvom polície

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Medveď hnedý
Foto: ilustračné, www.gettyimages.com

Zásahový tím „Medved“ Štátnej ochrany prírody SR preveril prostredníctvom štátnej a mestskej polície výskyt medveďa počas uplynulého víkendu v Kežmarku. Policajti potvrdili, že obyvateľka zazrela medveďa na cyklistickom chodníku v podhorí Tatier, zhruba v 150 až 200 metrovej vzdialenosti. Avšak k bezprostrednému stretu nedošlo.

Mesto čoskoro podá žiadosť

Informovalo o tom tlačové oddelenie Ministerstva životného prostredia SR (MŽP) s tým, že zásahový tím poskytuje polícii plnú súčinnosť a v prípade potreby je pripravený konať.

Zároveň uviedli, že MŽP neeviduje žiadosť primátora Kežmarku o akútne riešenie opakovaného výskytu medveďa v blízkosti obytných zón, ako sa to uvádza v tlačovej správe magistrátu mesta Kežmarok zo dňa 21. júna 2021.

Barbora Sosková z oddelenia komunikácie a propagácie mesta Kežmarok však envirorezortu potvrdila, že magistrát mesta Kežmarok tak urobí v nasledujúcich dňoch.

Zásahový tím možno posilnia

„MŽP apeluje na turistov, aby sa pri potulkách prírodou pohybovali iba po vyznačených turistických chodníkoch. Dôležité je nevybrať sa na turistiku sám, upozorniť na seba aj zvukovo – rečou, pískaním, či zvončekmi,“ skonštatovali.

MŽP zároveň rozhoduje o posilnení Zásahového tímu pre medveďa hnedého, ktorý dokáže reálne riešiť ochranu bezpečia a zdravia obyvateľov, ale aj životného prostredia.

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Barbora Sosková
Firmy a inštitúcie MŽP Ministerstvo životného prostredia SRŠOP Štátna ochrana prírody