Prešovský kraj zaočkoval už takmer 150-tisíc ľudí, plné ruky práce má aj výjazdová služba

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Očkovanie, Prešovský kraj

Prešovský samosprávny kraj (PSK) vo svojich očkovacích centrách a prostredníctvom výjazdovej očkovacej služby zaočkoval proti ochoreniu COVD-19 už takmer 146-tisíc ľudí. Počas uplynulého víkendu podali prvú alebo druhú dávku vakcíny viac ako 11 800 ľuďom.

Ako informovala Lea Heilová z odboru komunikácie a propagácie Úradu PSK, v troch veľkokapacitných očkovacích centrách prešovskej župy, v Prešove, Poprade a Humennom, podali počas uplynulého víkendu 10 807 vakcín. Z toho v 9 332 prípadoch išlo o podanie druhej dávky. „Zatvorené ostalo len centrum v Bardejove z dôvodu nenaplnenia minimálnych kvót. Znovu otvorené by však malo byť už na budúci víkend,.“ Skonštatovala Heilová.

Viac o téme: Koronavírus

Cez pracovný týždeň od pondelka 21. júna do stredy 23. júna ešte očkujú vo vakcinačnom centre v Starej Ľubovni s celkovou alokáciou 1 200 vakcín. Výjazdová očkovacia služba za uplynulé tri dni od piatka do nedele zaočkovala či preočkovala 1 030 ľudí v 11 obciach kraja. V teréne je aj počas nasledujúcich dní.

Po pondelňajšej prestávke bude pokračovať v utorok 22. júna individuálne v Poprade, Spišskom Bystrom, Kravanoch, nasledujúci deň v Medzilaborciach v jednodňovom veľkokapacitnom centre a tiež vo Volici, Slovenskej Volovej a Ohradzanoch. Vo štvrtok 24. júna je naplánované vakcinovanie v Terni, Záhradnom, Demjate a Tulčíku. Na ďalší deň v Zámutove, kde budú zaočkovaní aj ľudia z Čičavy.

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Lea Heilová