EURO 2020: Taliansko prepisuje rekordy, zo skupiny postúpilo bez inkasovaného gólu

NETKY.SK • 21 Jún 2021, 15:54 • 2 min
EURO 2020: Taliansko prepisuje rekordy, zo skupiny postúpilo bez inkasovaného gólu

Taliani majú na práve prebiehajúcich majstrovstvách Európy ohromnú formu. Včera si „azúroví“ porazili s výberom Walesu 1:0 a prepísali viacero rekordov.

slovakia

left justify in out

Taliansko odštartovalo EURO víťazstvom nad Tureckom v pomere 3:0, rovnakým výsledkom sa skončil aj zápas so Švajčiarmi, a tak včera mohol tréner Roberto Mancini šetriť členov základnej zostavy. Lodivod vymenil až osem hráčov, „B-čko“ Talianska však nemalo problém predviesť ďalší dobrý výkon. Zaujímavosťou je, že Mancini vystriedal dokonca aj brankára Donnarummu, ktorého v závere zápasu vystriedal Sirigu a v troch zápasoch si zahrali všetci nominovaní futbalisti s výnimkou tretieho brankára Mereta.

 

 

Po výhre nad Tureckom sa hovorilo o tom, že Taliani dovtedy ešte nikdy nestrelili na EURE v jednom zápase tri góly. Teraz sa im navyše podaril husársky kúsok, pretože po prvýkrát v histórii postúpili do ďalšej fázy bez inkasovaného gólu. Výber trénera Manciniho sa aj napriek mimoriadne atraktívnemu hernému štýlu spolieha na pevnú obranu a v zápasoch proti Squadre si súperi len veľmi ťažko dokážu vypracovať čisté šance.

 

Tréner talianskej reprezentácie pochválil po včerajšom triumfe svojich zverencov, ktorí dostali šancu prebojovať sa do základnej zostavy. „Je dôležité, že identita tímu ostáva rovnaká. Niekoľko zmien by nemalo hrať žiadnu rolu. Všetci vedia čo majú robiť a produkt sa nemení. Chalani sú inteligentní a chcú zvíťaziť v každom zápase, majú tú správnu mentalitu. Som šťastný, pretože sme vymenili osem hráčov a odohrali dobré stretnutie,“ prezradil na pozápasovej tlačovej konferencii.

 

 

„Chalani dnes ukázali, že sú všetci hráčmi základnej zostavy. Chceli zvíťaziť, aj keď to úplne nepotrebovali, ale to je otázka mentality. Nemáme nijaký A-tím  alebo B-tím, len jedenástku, ktorá je na ihrisku,“ pokračoval. Taliani hrali proti Walesu od 55. minúty v početnej výhode po vylúčení Ampadua, ďalší gól však už nestrelili. „Stál proti nám kvalitný a fyzicky zdatný súper, mohli sme dať viac gólov ale dobre bránili. Navyše bolo veľmi horúco,“ vysvetľoval Mancini.

 

Jeho zverenci triumfovali už v jedenástom zápase po sebe bez inkasovaného gólu a forma národného tímu je neuveriteľná. Taliansko navyše neprehralo už v tridsiatich zápasoch v rade, čím vyrovnalo rekord výberu ikonického trénera Vittoria Pozza z 30. rokov minulého storočia.

 

 

Štvornásobní majstri sveta sa v osemfinále šampionátu stretnú najbližšiu sobotu s druhým tímom skupiny C, ktorým bude Ukrajina alebo Rakúsko.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Róbert Krupár
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies