Európska komisia schválila Slovensku plán obnovy, Heger hovorí o veľkom míľniku

Európska komisia schválila Slovensku plán obnovy, Heger hovorí o veľkom míľniku

21.6.2021 (Webnoviny.sk) – Európska komisia schválila Slovensku plán obnovy. V diskusnej relácii rádia Expres Braňo Závodský naživo to v pondelok uviedol predseda vlády Eduard Heger. Na pondelok je totiž naplánovaná návšteva predsedníčky Európskej komisie Ursuly von der Leyenovej, ktorá má počas svojej návštevy osobne odovzdať Hegerovi hodnotenie Plánu obnovy a odolnosti SR.

„Ja som veľmi rád, že sa nám podarilo odovzdať plán obnovy medzi top piatimi krajinami ešte koncom apríla a dnes pani predsedníčka Európskej komisie prichádza, aby nám oznámila, že náš plán bol schválený,“ povedal Heger. Podľa neho je to veľký míľnik. V pláne obnovy je podľa Hegera veľa investícií a reforiem, ktoré výrazné posunú Slovensko dopredu.

Viac o téme: Ekonomické dopady koronavírusu

Európska komisia dostala slovenský plán obnovy koncom apríla tohto roka. Keď bude odsúhlasený, Slovensko môže získať viac ako šesť miliárd eur v rámci programu.

Viac k témam: Ekonomické dopady koronavírusu, Plán obnovy
Zdroj: Webnoviny.sk – Európska komisia schválila Slovensku plán obnovy, Heger hovorí o veľkom míľniku © SITA Všetky práva vyhradené.

0Shares
Ekonomika